Samsung Galaxy Z Flip4 er nutidens klaptelefon

Den nye klaptelefon Galaxy Z Flip4 er i forhold til Galaxy Z Flip3 forbedret på væsentlige punkter. Få overblikket her.

Samsung Galaxy Z Flip4
Samsung Galaxy Z Flip4 i lavendel ved siden af Galaxy Buds2 Pro og Galaxy Watch5 (Foto: MereMobil.dk)

Du synes måske at ordet ”klaptelefon” klinger gammeldags, men faktum er, at klaptelefonen aldrig har været mere moderne og smart.

Samsung Galaxy Z Flip4 henvender sig til dem, som har brug for en kompakt telefon, der samtidigt er robust og hurtig.

Når du skal bruge en smartphone, åbner du blot op til 6,7 tommer skærm. Nu har du alt, hvad du forventer at en topmoderne smartphone. Når du har gjort det du skal, lukker du bare klappen og lægger den kompakte telefon i lommen.

Prisen er rimelig i forhold til, hvilken type teknologi vi taler om. 8.699 kroner er startprisen for versionen med 128 GB lagerplads og 8 GB RAM.

Ingen Exynos processor

Samsung anvender ofte deres egne Exynos-processorserier i produkterne på vores marked, men Galaxy Z Flip4 er baseret på Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, som vi indtil nu også har set i Asus Zenfone 9 og OnePlus 10T.

Det er markedets kraftige processor på Android-platformen.

I forhold til Galaxy Z Flip3 ses en god nyhed i skærmen, der har fået ægte dynamisk opdateringshastighed – fra 0 til 120 Hz. Præcis som på Samsung Galaxy S22 Ultra.

Tidligere var der fra 10 til 120 Hz i opdateringshastighed. Det giver telefonen mulighed i endnu højere grad end tidligere at spare på strømmen. Batteriet er desuden opgraderet fra 3.300 mAh til 3.700 mAh.

Du kan stadig fra frontskærmen på 1,9 tommer holde dig orienteret om beskeder, opkald og notifikationer, uden at åbne klappen. Frontskærmens størrelse er tilmed forøget med 10 procent.

For- og bagsiden er beskyttet af Gorilla Glass Victus+ - også en opgradering fra sidste år Samtidigt er aluminiumskonstruktionen i rammen forbedret.

Klapdesignet åbner for nye muligheder

Samsung Galaxy Z Flip4
Samsung Galaxy Z Flip4 (Foto: MereMobil.dk)

Kommer du fra en fra traditionel smartphone, får du med klapformatet nye muligheder. F.eks. kan skærmen ”holde sig selv”, så du kan se din yndlingsserie, mens telefonen står på bordet.

På YouTube vil du kunne se videoen i den øverste halvdel af skærmen, mens du følger en livechat, kommentarer og videobeskrivelsen i den nederste halvdel.

Det vigtige hængsel, der holder klapperne sammen, er opdateret i den nye model, hvilket forhåbentlig også optimerer på holdbarheden.

Kameraet har en hovedsensor på 12 megapixels men kommer desuden med ultra vidvinkelsensor.

Galaxy Z Flip4 er nok ikke verdens bedste kameratelefon, men holder Samsung sin vanlige kvalitet, vil de fleste stadig finde kvaliteten af billederne interessant. Sammenlignet med Galaxy Z Flip3 er hovedkameraet denne gang 65 procent mere lysfølsomt.

Selvom kameraet ikke har en dedikeret portrætlinse, så kan du stadig skabe portrætfotos med slørede baggrunde. Dette håndteres blot i softwaren fremfor hardwaren.

Den trådløse opladning understøtter 15 watts effekt (10 watt sidste år) mens den kablede opladning trækker 25 watt. Det skal dog siges, at der ikke er en oplader i salgspakken.

Opdateres i mange år

Samsung Galaxy Z Flip4
Samsung Galaxy Z Flip4 kan bestilles i mange farvekombinationer (Foto: MereMobil.dk)

Samsung fastholder den gode stil med markedets længste løfte om softwareopdateringer.

Samsung Galaxy Z Flip4 opdateres i minimum fire år på Android-platformen, Samsungs One UI-brugerflade og sikkerhedslaget opdateres i den samme periode.

I lighed med andre topmodeller så indeholder denne også Samsungs sikkerhedsløsning Knox.

Du skal ikke være bekymret for en regnbyge, da Samsung Galaxy Z Flip4 er vandafvisende og IPx8-certificeret.

MINE FØRSTE INDTRYK: Jeg har haft Samsung Galaxy Z Flip4 i hænderne. Hovedskærmen opleves rigtig lækker og ikke mindst ekstremt flydende. Hængslerne virker tilpas stabile, så telefonen hverken er svær eller for let at åbne. Som på foregående modeller kan du se, hvor skærmen folder, når lyset falder rigtigt. Du mærker også hængselovergangen med fingeren. Det er ærgerligt, at der ikke er sket noget på dette punkt. Fingeraftrykssensoren på siden giver den et lidt ”so yesterday”-udtryk, men det opvejes af det teknologiske ”mirakel” Flip-serien trods alt er. For mig er det den blå og lavendel-farvede, der tiltrækker sig min opmærksomhed. Det store spørgsmål er, om opdateringen af kameraet er stor nok. Det vil for mig være afgørende i forhold til, om man skal købe 2021 eller 2022-udgaven.

Se testen af Galaxy Z Flip4

Prisen er steget en smule

Nyhederne i Samsung Galaxy Z Flip4 kommer med en pris. Selvom jeg ikke synes, at telefonen prismæssigt stikker af – i forhold til hvor avanceret teknologien er – så skal det også med, at den billigste model er 500 kroner dyrere end sidste års model.

Hvis du overvejer Samsungs klaptelefon, men er betænkelig ved prisen, så kan du jo se, om ikke Galaxy Z Flip3 fra 2021, kan findes til en skarp pris.

Den nye model kommer i farverne Composite Gray, Lavender, Iconic Gold og New Blue. Dertil kommer, at du via Samsungs egen webshop kan tilpasse og kombinere farverne i utallige varianter.

Samsung Galaxy Z Flip4 kan købes fra den 26 august 2022.

Samtidigt med præsentationen af klaptelefonen fremviste Samsung også nye smartwatches og et nyt headset.

Priser: Samsung Galaxy Z Flip4

 • 128 GB / 8 GB RAM: 8.699 kroner
 • 256 GB / 8 GB RAM: 8.999 kroner
 • 512 GB / 8 GB RAM: 9.999 kroner

LÆS OGSÅ: Her er den nye Samsung Galaxy Z Fold4

Specifikationer: Samsung Galaxy Z Flip4

 • Skærm: 6,7”, 120 Hz
 • Coverskærm: 1,9”
 • Batteri: 3.700 mAh
 • Hukommelse: 128, 256 eller 512 GB
 • RAM: 8 GB
 • Lyd: Stereohøjttalere, Dolby Atmos
 • Kamera: 12 megapixels, f/1.8
 • Ultravidvinkel kamera: 12 megapixels, f/2.2
 • Frontkamera: 10 megapixels, f/2.4
 • Styresystem: Android 12 med One UI 4.1.1
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
 • Bluetooth: 5.2
 • Vægt: -
 • Dimensioner åben: 1,9 x 165,2 x 6,9 mm
 • Dimensioner lukket: 71,9 x 84,9 x (15,9-17,1) mm
 • Sikkerhed: Fingeraftrykssensor på siden
 • Opladning: 25 watt hurtigopladning med kabel. 15 watt trådløs opladning
 • Farver: Composite Gray, Lavender, Iconic Gold og New Blue

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes to gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Den indbyggede lagerplads starter ved 128 GB. Hukommelseskort er ikke en mulighed.

OnePlus’ foldbare smartphone fremvist på video

Telefonen er endnu ikke officiel, men nu har YouTube-kanalen Unbox Therapy fremvist en tidlig version af OnePlus Open. Se den her.

(mere…)
Billig-udgave af Galaxy S23 kommer i denne uge

Inden for få dage præsenterer Samsung en billigversion af Galaxy S23 med navnet Galaxy S23 FE.

(mere…)
OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram