Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

Too Good To Go
Too Good To Go er Danmarks største madspildsapp – og du kan hurtigt og nemt finde ting i dit lokalområde, der er klar til afhentning (Foto: Too Good To Go)

En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser danskernes brug af madspilds-apps. Undersøgelsen er netop offentliggjort. Undersøgelsen viser, at der er sket en stor stigning blandt unge i forhold til 2020.

Samlet set har tæt på hver femte dansker benyttet apps til bekæmpelse af madspild i løbet af de seneste tre måneder.

Kigger vi nærmere på tallene er det særligt de 16-24-årige. Her er andelen steget fra 19 til 29 procent.

Brug af madspildsapps inden for de seneste tre måneder fordelt på køn og alder, samt sammenlignet for 2020 og 2022 (Kilde: Danmarks Statistik)
Brug af madspildsapps inden for de seneste tre måneder fordelt på køn og alder, samt sammenlignet for 2020 og 2022 (Kilde: Danmarks Statistik)

LÆS OGSÅ: Too Good To Go hitter på verdensplan

I starten af 2022 var der 800.000 dansker, som reducerede madspild via apps.

Glæden er også stor over, at det særligt er de yngre, som har benyttet madspildsapps. Det har nemlig tidligere været svært at få de unge til at tage del i madspildskampen.

Rekord i madspild

I 2021 konkluderede en undersøgelse foretaget af Madkulturen, at de unge havde danmarksrekord i madspild.

-“Vi har de seneste år haft stort fokus på at få de unge til at engagere sig mere i kampen mod madspild. Det har jo været lidt et paradoks, at den mest klimabevidste generation også har været de største madspildssyndere. Så jeg er meget glad for at se, at de har taget brugen af madspildsapps til sig,” siger Heidi Boye, der er landechef i Too Good To Go.

Too Good To Go er Danmarks største madspildsapp.

Foruden at være landechef i Too Good To Go så har Heidi Boye også en ph.d. i forbrugeradfærd. Og hun er heller ikke i tvivl om, at den igangværende inflation har øget interessen for madspildsapps. Da de stigende priser helt sikkert kan mærkes – også hos de studerende.

Too Good To Go har også tidligere meldt ud, at de i takt med inflationen har oplevet en stigende efterspørgsel.

Mere til historien

I midten af august kunne Too Good To Go oplyse, at de trods et kedeligt regnskabs år med stort underskud, havde fået en stor kapitalindsprøjtning.

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram