TikTok fjerner millioner af videoer

TikTok har haft et blakket ry i de senere år, men nu ryddes der ”op”. En ny rapport viser hvad og hvor meget, som fjernes fra tjenesten.

TikTok logo (Kilde: TikTok)
TikTok logo (Kilde: TikTok)

TikTok har ikke det bedste ry, men det arbejder de på, at gøre noget ved. TikTok vil være mere troværdig og det forsøger de at bevise i en ny ”rapport”.

Ekspert: Slet TikTok med det samme

Alene i første kvartal i 2022 har TikTok fjernet mere end 100 millioner videoer fra tjenesten – helt pæcist har de fjernet 102.305.516 videoer i årets første tre måneder. Det viser en ny rapport, som netop er frigivet.

Rapporten giver indsigt i mængden og typen af de videoer og konti, der er fjernet fra TikToks platform.

TikTok er den mest downloadede app i første kvartal

TikTok vil gerne vise, at de håndhæver de retningslinjer, som der er på platformen. Noget der tidligere har betydet, at TikTok var ret udskældt. Og det betyder alt fra spamkonti, annoncer, forbudt indhold og diverse globale tendenser og begivenheder, som krigen i Ukraine, er fjernet.

Det dedikerede sikkerhedsteam, der har haft fokus på krigen i Ukraine, har fjernet mere end 41.191 videoer. 87 procent af disse videoer overtrådte politikker mod skadelig misinformation. Størstedelen (78 procent) blev identificeret af sikkerhedsteamet inden de blev rapporteret.

Når man hører om, hvor mange videoer der er fjernet allerede i første kvartal, så er det ingenting i forhold til, hvor mange videoer der uploades. Det er nemlig kun cirka 1 procent af alle videoer, der er uploadet.

TikTok oplyser også i rapporten, at 35.726.592 videoer blev fjernet automatisk – og 5.025.536 videoer blev gendannet efter de var blevet gennemgået.

Selvom det lyder af meget, så blev der fjernet flere videoer i andet og tredje kvartal sidste år.

Du kan læse hele rapporten her.

Masser af spam

TikTok har også masser af spam. Faktisk blokerede TikTok 202 millioner forsøg på oprettede spamkonti, samt fjernede 13,6 millioner videoer – blot ved de fjernede spamkonti.

TikTok slår rekord

Antallet af fjernede annoncer steg også i 2022 til 5,4 millioner, mens det i 2021 ”kun” var 1,9 millioner annoncer, som blev fjernet.

Mere til historien

En af grundene til nogle konti fjernet er, at brugerne er under 13 år. Husk der er en grund til, at børn skal være over en vis alder før de har "egen" adgang til diverse sociale medier.

TikTok risikerer forbud i Danmark 

TikTok kan risikere at blive forbudt i EU's lande, hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen. 

(mere…)
Snapchat: Her er de mest brugte filtre

Bruger du Snapchat, har du garanteret set disse filtre før. Her er listen over de mest brugte Snapchat filtre i 2022.

(mere…)
Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram