Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

Apple Watch Series 6 og Series 7 a
Apple Watch Series 6 (til venstre) og Series 7 (Foto: MereMobil.dk)

Der er nye tal ude, som viser fordelingen af markedet for smartwatches. Ikke overraskende er Apple fortsat markedsleder, men der viser sig en tendens af, at Xiaomi ”ejer” budgetsegmentet. Det skriver Macrumors.

Apple sidder heller ikke på premium-segmentet. Normalt er det ellers her, at Apple fører sig frem. Men ikke når det kommer til smartwatches. Kigger vi på markedet med smartwatches over 500 dollars, så er det Garmin, der har førertrøjen.

Garmin er klart i front, når det kommer til brugere, der har brug for mere robuste ure, TOPO-kortlægning og ”solopladning”. Ligesom de også har et lineup indenfor dykkercomputere med en række funktioner. Måske det er derfor, at der florerer rygter om, at Apple er på vej med en mere hårdfør Apple Watch-variant.

LÆS OGSÅ: Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

Tre gange større end Samsung

Det til trods så har Apple en markedsandel på 36,1 procent, hvilket er tre gange så stort som Samsung – der er på andenpladsen. Samsung har en markedsandel på 10,1 procent, ifølge de nyeste tal fra Counterpoint Research. Det er i øvrigt en stigning fra 7,8 procent i første kvartal 2021 for Samsung. Denne vækst skyldes særligt Galaxy Watch 4-serien.

Trods de mange udfordringer, som der har været med levering og chipmangel m.m. så er smartwatch-markedet også vækstet målt år-til-år. Viser rapporten fra Counterpoint Research

På det globale smartwatchmarked blev der registreret 13 procent flere forsendelser fra fabrikkerne sammenlignet med samme periode sidste år. Det skriver Counterpoint Research i den netop offentliggjorte Global Smartwatch Model Tracker.

Xiaomi klar med to nye smartwatches og headsets

Der har været vækst i de fleste regioner på verdensplan. Dog var niveauet i Europa mere jævnt, hvilket formegentlig skyldtes den russiske invasion af Ukraine. Der vil dog nok være en tydeligere virkning i årets andet kvartal (det indeværende, red.).

Mere til historien

Fitbit har også set deres markedsandel skrumpe. Dette skyldes, at de ikke har lanceret nye modeller siden Googles køb af Fitbit blev endeligt.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram