Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

Apple Watch Series 6 og Series 7 a
Apple Watch Series 6 (til venstre) og Series 7 (Foto: MereMobil.dk)

Der er nye tal ude, som viser fordelingen af markedet for smartwatches. Ikke overraskende er Apple fortsat markedsleder, men der viser sig en tendens af, at Xiaomi ”ejer” budgetsegmentet. Det skriver Macrumors.

Apple sidder heller ikke på premium-segmentet. Normalt er det ellers her, at Apple fører sig frem. Men ikke når det kommer til smartwatches. Kigger vi på markedet med smartwatches over 500 dollars, så er det Garmin, der har førertrøjen.

Garmin er klart i front, når det kommer til brugere, der har brug for mere robuste ure, TOPO-kortlægning og ”solopladning”. Ligesom de også har et lineup indenfor dykkercomputere med en række funktioner. Måske det er derfor, at der florerer rygter om, at Apple er på vej med en mere hårdfør Apple Watch-variant.

LÆS OGSÅ: Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

Tre gange større end Samsung

Det til trods så har Apple en markedsandel på 36,1 procent, hvilket er tre gange så stort som Samsung – der er på andenpladsen. Samsung har en markedsandel på 10,1 procent, ifølge de nyeste tal fra Counterpoint Research. Det er i øvrigt en stigning fra 7,8 procent i første kvartal 2021 for Samsung. Denne vækst skyldes særligt Galaxy Watch 4-serien.

Trods de mange udfordringer, som der har været med levering og chipmangel m.m. så er smartwatch-markedet også vækstet målt år-til-år. Viser rapporten fra Counterpoint Research

På det globale smartwatchmarked blev der registreret 13 procent flere forsendelser fra fabrikkerne sammenlignet med samme periode sidste år. Det skriver Counterpoint Research i den netop offentliggjorte Global Smartwatch Model Tracker.

Xiaomi klar med to nye smartwatches og headsets

Der har været vækst i de fleste regioner på verdensplan. Dog var niveauet i Europa mere jævnt, hvilket formegentlig skyldtes den russiske invasion af Ukraine. Der vil dog nok være en tydeligere virkning i årets andet kvartal (det indeværende, red.).

Mere til historien

Fitbit har også set deres markedsandel skrumpe. Dette skyldes, at de ikke har lanceret nye modeller siden Googles køb af Fitbit blev endeligt.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
TicWatch Pro 3 Ultra GPS test | Et hårdført smartwatch til de aktive

TEST: Når man bruger ord som "pro" og "ultra" i et produktnavn, stiger forventningerne. Kan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS leve op til sit navn?

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram