MacBook Pro 13” opdateres med M2-chip

MacBook Pro med 13-tommer skærm kan snart købes i en M2-version, men prisen er forøget.

MacBook Pro 13-tommer, 2002 M2-chip
2022-udagven af MacBook Pro (13") med M2-chip har som den tidligere version en Touch Bar over tastaturet, Magic Keyboard (Foto: Apple)

Hvis ikke en 13-tommer MacBook Air er nok for dig, så er 13-tommer MacBook Pro det næste skridt. I lighed med MacBook Air har Apple også opdateret den mindste pro-model med den nye M2-chip.

Den helt store ændring på MacBook Pro, 13-tommer, er netop chipsettet. Derudover ligner maskinen sig selv.

Du får således stadig Magic Keyboard tastatur og en skærmopløsning på 2560 x 1600 pixels.

Mere ydelse ved lavere strømforbrug

Udover at M2-chippen generelt yder bedre end M1, så er der forbedringer omkring strømforbruget.

Når strømforbruget sammenlignes med ydelsen, så får du flere kræfter per watt med M2-chippen. Vi taler om en forbedring på 18 procent ved cirka 15 watts forbrug.

Sammenlignes med en almindelig laptop-chip på 10-kerner, så stikker M2 af med en faktor to på dette punkt, ifølge Apples oplysninger.

LÆS OGSÅ: Så vild er M2-chippen

Skal du opgradere?

Da jeg testede MacBook Pro (2020) M1 tilbage i november 2020, stod det klart, at Apple var i stand til at levere noget ganske særligt – i forhold til konkurrenterne.

Uden endnu at have testet 2022-modellen så er mit udgangspunkt, at du kun skal opgradere den godt halvandet år gamle maskine, hvis du har behov for mere ydelse.

2020-udgaven kostede 11.199 kroner ved introduktionen. Nu er prisen løftet til 12.499 kroner. For merprisen får du en 10-core GPU og 8-core CPU. Den tidligere konfiguration (M1) var 8-core GPU og 8-core CPU – og 8 GB RAM / 256 GB lagerplads.

2022-modellen kommer stadig med 256 GB lagerplads og 8 GB RAM. Du kan dog konfigurere computeren med op til 24 GB RAM.

LÆS OGSÅ: Her er den nye MacBook Air med M2-chip

Alle programmer virker

Da Apple introducerede var M1-chippen, var det største spørgsmål, hvor mange af ens programmer, der kunne køre på computeren med den nye chiparkitektur.

Jeg har brugt en M1-baseret Mac-computer siden 2020 og til dato har jeg endnu ikke oplevet ét eneste program, der ikke har kunne køre på maskinen.

De programmer jeg bruger, der fortsat er Intel 64-baserede, kører automatisk via oversætteren Rosetta2. Her har jeg aldrig oplevet fejl. Jeg tænker aldrig over, at at et givent program "oversættes", da jeg intet selv skal foretage mig.

Alle de store programmer såsom Microsoft Office-programmerne og Adobe Photoshop, Adobe Audition og andre programmer i Adobe Creative Cloud er for længst udkommet i Apple Silicon baserede versioner.

Salget af MacBook Pro 13-tommer med M2-chip begynder i juli 2022.

Se testen af MacBook Pro 13", M2

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

13-tommer MacBook Pro såvel som MacBook Air – begge med M2-chip, leveres med macOS Monterey, men kan senere på året opgraderes til den nye version macOS Ventura.

Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram