Her er den nye MacBook Air med M2-chip

Apple har annonceret en ny MacBook Air med et nyt design, ny farve og ny processor. MacBook Air fås nu med M2-processor.

MacBook Air 2022 M2
MacBook Air med M2-processor koster fra 11.499 kroner (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

I forbindelse med WWDC 2022, den årlige konference for udviklere, har Apple annonceret en ny MacBook Air i deres M-processor serie. Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Her er tale om en ny M2-processor i en MacBook Air, der kommer i en helt ny Midnats-farve samt "stjerneskær", som erstatter guld.

Skærmen får en "notch", hvilket vi kender fra 14- og 16-tommer MacBook Pro.

Det velkendte design, hvor computeren bliver tyndere desto tættere vi kommer på TrackPad'en er slut. I stedet kommer MacBook Air i et helt "lige" design. Vægten er på 1,23 kg. Dette er en anelse mindre en forgængeren.

Skærmen er en såkaldt Liquid Retina-skærm med 500 nits, der er en opgradering til de tidligere 400 nits.

FaceTime-kameraet er nu i 1080p-opløsning (Full HD), hvor det i lang tid kun har været på 720p i opløsning. Og så har den en 13,6 tommer skærm.

Nu med MagSafe

MagSafe opladning på MacBook Air (Foto: Apple)
MagSafe-opladning på MacBook Air M2 (Foto: Apple)

MagSafe er ved at vende tilbage for alvor. MacBook Air er den næste i rækken. Tidligere er MagSafe blevet (gen)introduceret på MacBook Pro med M1 Max og M1 Pro processorer.

MagSafe på MacBook Air har op til 67 watts opladning. Med den rette oplader, kan den lade batteriet fra 0 til 50 procent på 30 minutter. Her holder den stadigvæk strøm i op til 18 timer ved streaming af film.

Under bestillingen kan man vælge at skifte standard 30-watt opladeren ud med en 2-port USB-C oplader på 35-watt eller 67-watt. Dette er noget man køber som ekstraudstyr til 180 kroner ekstra.

Det er nyt, at vi ser en oplader med mulighed for at tilkoble to kabler.

Udover MagSafe-indgangen så har vi stadig de to Thunderbolt-porte samt et jackstik.

M2-processor giver flere muligheder

MacBook Air M2 (Foto: Apple)
MacBook Air M2 (Foto: Apple)

Den nye MacBook Air kommer som nævnt med en M2-chip. Denne chip giver op til 8-core CPU, 10-core GPU og 16-core Neural Engine.

RAM kan nu konfigureres med op til 24 GB, hvor 8 GB og 16 GB stadigvæk er en mulighed. Hukommelsesbåndbredden er nu på 100 GB/s.

Den nye M2-chip er for eksempel op til 40 procent hurtigere end forgængeren i arbejde med RAW-fotos i Affinity Photo.

MacBook Air kommer, i modstætning til MacBook Pro, stadigvæk med passiv køling. Dette gør den helt lydløs, selv ved tunger opgaver.

Pris og tilgængelighed på den nye MacBook Air

MacBook Air 2022 M2 med MagSafe
MagSafe på MacBook Air giver mulighed for hurtigopladning, men du skal opgradere opladeren under købet for at få glæde af denne funktion (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

Den nye MacBook Air M2 kan fås fra 11.499 kroner, hvis du vælger den billigste model, mens modellen 10-core GPU koster fra 14.199 kroner.

Det er muligt og købe MacBook Air til juli 2022.

Samtidligt med introduktionen af MacBook Air M2 præsenterede Apple også iOS 16. Du kan læse mere om iOS 16-opdateringen til iPhone her.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Den nye M2-chip har længe været ventet og er desuden også kommet til en ny MacBook Pro.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram