De vigtigste nyheder i iOS 16

OVERBLIK: Nyhederne omkring iOS 16-opdateringen til iPhone står i kø. Her er de vigtigste.

iOS 16-lockscreen
Låseskærmen kan nu tilpasses med billeder, widgets og liveopdateringer. Du designer selv udtrykket (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

Til efteråret kommer den næste store opdatering til iPhone. Udgaven hedder iOS 16. Sammen med iOS 16 følger en tilsvarende opdatering til iPad, iPadOS 16, der har de samme funktioner plus en række iPad-specifikke nyheder.

Her får du de vigtigste nyheder i iOS 16, som Apple netop har annonceret.

Låseskærmen kan tilpasses

iOS 16-lockscreen
Med iOS 16 kan du tilpasse forsiden på din iPhone og iPad – i stil med hvad du kan på Apple Watch (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

Låseskærmen (lock-screen) får en overhaling, hvor den kan tilpasses i stort set alle tænkelige elementer.

Du kan f.eks. ændre hvordan uret ser ud, hvilken skrifttype der anvendes, farven osv. Baggrundsbilledet kan naturligvis ændres og du kan se ændringerne i en preview-mode, inden de aktiveres.

Opbygningen af hvordan du kan tilpasse låseskærmen minder ret meget om, hvordan det fungerer, når frontskærmen på Apple Watch tilpasses.

Notifikationerne er en stor del af frontskærmen – og roder tit en del. Fremover kommer notifikationerne frem fra bunden og de kan i højere grad end tidligere tilpasses. Eksempelvis bliver det muligt at tilføje dem som en del af fokusfunktionen, så du kan blokere notifikationer, der forstyrrer.

Udover muligheden for at tilføje widgets så kommer der også en livefunktion, hvor eksempelvis en sportskamp kan opdatere på låseskærmen med mål osv.

Blandt widgetmulighederne bliver batteristatus, vejr, alrmer, tidszoner og kommende kalenderbegivenheder. I det nye låseskærmsgalleri leverer Apple en række designs. Herunder live-vejr og en astronomibaggrund, der kan vise Jorden, månen og solsystemet.

LÆS OGSÅ: Ny MacBook Air har M2-processor

iOS 16-notifikationer
Notifikationer ser anderledes ud i iOS 16 (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

I Beskeder kan du fortryde en besked

Den største nyhed i Beskeder – altså iMessage – er muligheden for at ”undo send”; fortryde en sendt besked. Du kan også gendanne beskeder, som du har slettet for nyligt og markere samtaler som ulæste.

Fremover vil du kunne dele et link til ”Shareplay” fra f.eks. Disney+ i iMessage, hvor du kan se en film på samme tid med en ven, som sidder et andet sted.

Når du anvender Familiedeling, behøver du ikke længere skulle i Indstillinger, hvis du skal acceptere en forespørgsel om forlængelse af skærmtiden. Det kan nu ske via en besked i iMessage.

I appen Mail kommer også flere nye funktioner. Her i blandt planlægning af tidspunkt for afsendelse af en mail. Appen kan også påminde en om, at vedhæfte den fil, at man altid glemmer. Mail får desuden en ny søgefunktion.

Fotos – del automatisk billeder

Der kommer en ny delingsfunktion i Fotos, hvor du via iCloud kan dele udvalgte billeder eller alle dine billeder med en person i familien, der er med i Familiedeling.

Funktionen er indbygget i kameraet, hvor et nye billede automatisk deles. Dette kan slås til og fra.

Udover du selv kan dele et billede i familien, så kan funktionen også dele automatisk, hvis I begge er på billedet.

De brugere som er med i delingen kan redigere, tilføje og slette billeder og videoer i gruppen.

Wallet: Betal dine køb i afdrag

I den digitale pengepung Wallet har Apple introduceret nogle muligheder, som ikke i første omgang kommer til Danmark.

Du finder f.eks. Apple Pay Later, hvor en betaling kan deles op i fire rater over seks uger. Apple Pay Later kan en bruger ansøge om direkte i forbindelse med købet af en ydelse.

Tap to Pay er en funktion, hvor små butikker og andre handlende kan modtage betalinger fra kunder, ved at holde to iPhones tæt på hinanden. Denne funktion er heller ikke tilgængelig i Danmark.

Til butikker kommer også Apple Pay ”Order tracking”

Styr medicinen

Sundhedsappen og Apple Watch får fra den næste store opdatering funktionen Medicin.

På Apple Watch kan du notere, når du har taget din medicin, men du kan også få en notifikation, når det igen er tid til at tage endnu en pille – eller hvad du nu har behov for.

Planer og påmindelser kan indstilles i Sundhed og brugere i USA har desuden muligheden for at scanne etiketten på medicinen med kameraet, hvorefter man kan læse mere om produktet. Hvis der er en kendt risiko ved at tage bestemte præperater sammen, kommer Sundhed med en advarsel.

HVORNÅR KOMMER IOS 16? Du kan opdatere til iOS 16 på et tidspunkt i efteråret 2022. iOS 16 kan køre på iPhone 8 og nyere telefoner. I juli åbner en public beta, hvor alle der vil smugkigge, kan hente de ikke færdige udgaver af iOS 16.

Et par andre nyheder

I forbindelse med iOS 16 kommer der opdateringer til Safari og Apple Kort. I Safari kan en fanegruppe deles med andre.

Apple Kort får en ny funktion, der kan bruges til ruteplanlægning med op til 15 stop. Ruten kan synkroniseres til iPhone fra Mac.

Du kan se alle nyhederne i iOS 16 her.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

I forbindelse med præsentationen af iOS 16 afslørede Apple også den nye processor M2 samt to nye computere baseret på M2; en ny MacBook Air og en opdateret MacBook Pro.

Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram