Flest onlineshopper fra mobilen

Det er ikke en overraskende nyhed, men maj 2022 blev første måned, hvor flest shoppede online via mobilen.

hjemmearbejdsplads internet
Der shoppes på nettet via både mobiltelefonen og computeren. I maj 2022 var det særligt på mobilen, at danskerne onlineshoppede (Foto: Anastasia Shuraeva)

I starten af i år lød det fra Dansk Erhverv, at 2022 ville blive året, hvor mobilen overhalede computeren, når det kom til onlineshopping.

Disse forudsigelser holdt stik. E-handelsanalysen for maj viser nemlig, at der i maj måned var flest brugere, som shoppede online via mobiltelefonen i forhold til computeren. Det var dog meget tæt, da 43 procent handlede på mobilen, mens 42 procent shoppede via computeren. Det skriver Dansk Erhverv.

Det kan desuden ses på grafen, at der er sket et fald i shopping fra tablets fra maj 2021 til maj 2022.

Disse enheder shoppede danskerne fra i maj 2021 vs. maj 2022 (KIlde: Dansk Erhverv)
Disse enheder shoppede danskerne fra i maj 2021 vs. maj 2022 (KIlde: Dansk Erhverv)

Her er den bedste danske webshop

Det tætte løb viser også, at det kan ske igen – men også at det modsatte kan ske. Altså computeren i nogle måneder er den foretrukne enhed.

Tendensen viser, at flere og flere bruger mobiltelefonen. Derfor bør alle webshops tjekke deres egen shop ud på en smartphone, så de kan være optimale i telefonformatet.

Peter Schjødt, der rådgiver virksomheder om digitale strategier, mener også virksomheder skal have særligt to ting med i overvejelserne, når de optimerer efter det øgede mobilbrug. De skal have styr på betaling kan ske både via betalingskort og mobilbetaling (Apple Pay og MobilePay). Den anden ting er logins.

MobilePay sætter rekorder på nethandel

– ”Rigtig mange netbutikker vil gerne have forbrugerne til at logge ind. Det giver god mening, men hvis brugerne ser et godt opslag på Facebook, hvor vi jo tilbringer meget tid på mobilen, og klikker videre til shoppen, så åbner siden i Facebooks ‘in-app browser’. Det betyder, at den i modsætning til en normal browser ikke vil kunne huske koden. Det vil for mange skabe friktion, for hvor mange kan egentlig huske deres koder til forskellige shops?,” lyder det fra Peter Schjødt.

Det ventes, at særligt her i sommermånederne vil danskerne shoppe online via mobilen. Mens vintermånederne måske mere gør de “sidder ved computeren”.

Mere til historien

Netop fordi flere og flere online shopper og gør diverse andre ting, som man tidligere gjorde i en butik, banken og lignende, så er det også vigtigt, at man tænker over sikkerheden fra mobiltelefonen og computeren. Generelt gælder det både mobil, computer og tablet.

Ny Temu-sag: Manipulerer kunderne

Kritikken vælter ind over Temu. Nu anklages den kinesiske platform for at manipulere kunderne.

(mere…)
Kritik af Temu fortsætter

Norsk minister opfordrer til, at forbrugerne andre steder end hos kinesiske Temu.

(mere…)
Temu er ekstrem populær – men pas på!

Nogle produkter kan være brandfarlige andre kan indeholde farlige kemikalier. Alligevel så flokkes danskerne om Temu.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Dansk e-handel oplever tilbagefald for første gang

Danskerne vogter over deres penge netop nu. I takt med alt stiger, så bruger danskerne færre penge, hvilket ses på e-handelen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram