MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

MobilePay
MobilePay i fysiske butikker er blevet overhalet af betalinger online (Foto: MereMobil.dk)

MobilePay havde i 2021 en rekordvækst og nu har de passeret over én million daglige betalinger i gennemsnit.

Det er særligt onlinehandlen, der er gået frem. MobilePay oplyser, at danskerne nu handler for flere penge på nettet end de gør i de fysiske butikker via MobilePay.  

Omkring årsskiftet 2021/2022 har danskerne gennemført omkring 425 millioner betalinger via MobilePay, hvilket svarer til omkring 158 milliarder kroner. 

Det er i år første gang, at MobilePay har mere end én million transaktioner om dagen i gennemsnit og væksten er på omkring 25 procent i forhold til 2020, hvor der ellers også blev sat rekord.

Stigningen er dog endnu større, når vi kigger på onlinebetaling, hvor væksten er på 40 procent. Dermed er der brugt omkring 70 milliarder kroner og 44 milliarder kroner udgør salg af varer og ydelser på nettet.

-“Vi har en rigtig fin vækst i de fysiske butikker. Men nethandlen løber bare markant hurtigere og udvikler sig eksplosivt i disse år. Sidste år voksede MobilePay i nethandel med 86 procent og i år er væksten 83 procent,” siger Claus Bunkenborg, direktør hos MobilePay.

Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Onlinebrugen vækster

Danskerne handler også for større beløb i gennemsnit på nettet end de gør i de fysiske butikker. 

Der er også flere brugere, som benytter MobilePay online end tidligere. På et år er antallet af brugere steget fra 2,7 millioner til mere end 3,4 millioner brugere.

Da MobilePay kom frem var det særligt overførslerne mellem de private brugere, der dominerede. Dette har nu ændret sig. Nu er det erhvervsbetalingerne, der vokser og i november 2021 stod de for 51 procent af alle betalinger. 

-“Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi vi er en universel løsning, der kan bruges i alle betalingssituationer. Danskerne benytter i stigende grad også MobilePay til faste betalinger og regninger. Hver fjerde voksne dansker bruger nu MobilePay til faste betalinger,” siger Claus Bunkenborg.

Den nuværende rekord for flest transaktioner var i november 2021 og december ventes ikke at slå denne rekord. 

MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Mere til historien

Der kom i 2021 over 35.000 nye butikker og webshops til, hvilket betyder der nu er over 200.000 butikker og webshops samlet set, der tager imod MobilePay.

MobilePay slår atter Black Week-rekorder

Alt stiger og danskerne klager over krisen, men alligevel blev der sat masser af rekorder i den netop overståede Black Week.

(mere…)
MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Henter 400 mio. kroner for MobilePay

Fusionen mellem MobilePay og Vipps giver en stor gevinst til Danske Bank.

(mere…)
Dankort-appen lukker

Nets har besluttet at lukke dankort-appen.

(mere…)
Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram