MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

MobilePay
MobilePay i fysiske butikker er blevet overhalet af betalinger online (Foto: MereMobil.dk)

MobilePay havde i 2021 en rekordvækst og nu har de passeret over én million daglige betalinger i gennemsnit.

Det er særligt onlinehandlen, der er gået frem. MobilePay oplyser, at danskerne nu handler for flere penge på nettet end de gør i de fysiske butikker via MobilePay.  

Omkring årsskiftet 2021/2022 har danskerne gennemført omkring 425 millioner betalinger via MobilePay, hvilket svarer til omkring 158 milliarder kroner. 

Det er i år første gang, at MobilePay har mere end én million transaktioner om dagen i gennemsnit og væksten er på omkring 25 procent i forhold til 2020, hvor der ellers også blev sat rekord.

Stigningen er dog endnu større, når vi kigger på onlinebetaling, hvor væksten er på 40 procent. Dermed er der brugt omkring 70 milliarder kroner og 44 milliarder kroner udgør salg af varer og ydelser på nettet.

-“Vi har en rigtig fin vækst i de fysiske butikker. Men nethandlen løber bare markant hurtigere og udvikler sig eksplosivt i disse år. Sidste år voksede MobilePay i nethandel med 86 procent og i år er væksten 83 procent,” siger Claus Bunkenborg, direktør hos MobilePay.

Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Onlinebrugen vækster

Danskerne handler også for større beløb i gennemsnit på nettet end de gør i de fysiske butikker. 

Der er også flere brugere, som benytter MobilePay online end tidligere. På et år er antallet af brugere steget fra 2,7 millioner til mere end 3,4 millioner brugere.

Da MobilePay kom frem var det særligt overførslerne mellem de private brugere, der dominerede. Dette har nu ændret sig. Nu er det erhvervsbetalingerne, der vokser og i november 2021 stod de for 51 procent af alle betalinger. 

-“Konkurrencen fra de internationale løsninger er hård, men vi fortsætter den kraftige vækst, fordi vi er en universel løsning, der kan bruges i alle betalingssituationer. Danskerne benytter i stigende grad også MobilePay til faste betalinger og regninger. Hver fjerde voksne dansker bruger nu MobilePay til faste betalinger,” siger Claus Bunkenborg.

Den nuværende rekord for flest transaktioner var i november 2021 og december ventes ikke at slå denne rekord. 

MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Mere til historien

Der kom i 2021 over 35.000 nye butikker og webshops til, hvilket betyder der nu er over 200.000 butikker og webshops samlet set, der tager imod MobilePay.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Apple kan sætte sig på betalingerne i Danmark

Danske Bank åbner for Apple Pay, mens EU er klar med sag mod netop Apple Pay, der stormer frem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram