MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

Black Friday (Foto: Pixabay)
Der er mange danskere, som har benyttet sig af de mange tilbud på Black Friday og generelt i løbet af Black Week. MobilePay er klart en af danskernes mest foretrukne betalingsløsninger, når der betales - særligt online. (Foto: Pixabay)

Danskerne har shoppet løs under dette års Black Week og særligt på Black Friday.

I ugen op til Black Friday nåede MobilePay op på 2,2 milliarder kroner i omsætning fordelt på 3,3 millioner transaktioner.

Fra sidste mandag (den 22. november 2021) til søndag aften den 28. november, blev MobilePay benyttet til omkring hver anden betaling på nettet.

Samlet var væksten på op mod 75 procent sammenlignet med den samme uge sidste år.

De seneste år er Black Friday blevet til Black Week – og det har det også været i år. Og med succes. Mandag til torsdag oplevede e-handlen en stigning med 61 procent, som i kroner svarer til 523 millioner i 2020 til 882 millioner kroner i år. 

Rekorderne bliver ved...

Oversigt over fordelingen af omsætningen via MobilePay på Black Week 2021 (Kilde: MobilePay)
Oversigt over fordelingen af omsætningen via MobilePay på Black Week 2021 (Kilde: MobilePay)

Black Friday oplevede en vild vækst på hele 102 procent i MobilePay-betalinger. Dermed var Black Friday også uden sammenligning den dag, som blev noteret med den største omsætning i Black Week.

MobilePay rundede 740 millioner kroner i omsætning i år, hvilket skal holdes op mod 366 millioner kroner sidste år. 

Dermed er Black Friday 2021 også den dag, som havde flest transaktioner – nogensinde! Det blev nemlig til godt én million MobilePay online-transaktioner.

Timerekord

Men det stopper ikke med rekorderne her. For MobilePay satte også timerekord, da der i timen fra klokken 21 til 22 på Black Friday blev købt for 54 millioner kroner fordelt på 80.000 transaktioner. Der blev i gennemsnit købt for 701 kroner pr. transaktion. 

-”Danskerne føler sig i år trygge omkring privatøkonomien og er samtidig tidligt ude, fordi de er bekymrede for leveringsproblemer omkring julegaverne. Samtidig har pandemien på kun et år øget antallet af unikke MobilePay e-handelsbrugere med 800.000 til 3,3 mio. Tilsammen har det skabt den største e-handelsuge herhjemme nogensinde, måske også den største samlede handelsuge nogensinde,” siger Claus Bunkenborg, direktør for MobilePay, i en pressemeddelelse. 

Den seneste uge er der blevet brugt 1,6 milliarder kroner fordelt på cirka en million swipes i betalingstjenesten MobilePay.

Mere til historien

Samlet set blev der brugt færre penge på Black Friday, hvilket skyldes at rigtigt mange kører ”Black Week” og ikke Black Friday kun. Men til trods for flere handler hele ugen, så er Black Friday fortsat den mest travle handelsdag. Ifølge Nets er aktiviteten på Black Friday steget med 5,9 procent sammenlignet med sidste år. 

20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Her er tech-top-10 på Black Friday

År efter år ønsker mange sig elektronik – og det er også noget af det, som mange shopper på Black Friday. Se favoritterne her.

(mere…)
Se Black Friday tech-tilbud her

Billige smartphones, hovedtelefoner og højttalere er en tradition på Black Friday. Se her nogle af tech-tilbuddene, som gælder Black Friday og Black Week.

(mere…)
Black Friday-rekord på vej - se techtilbud

2021 kan blive stor i Black Week. E-handelsbranchen og Pricerunner spår vækst på 15 procent. Tjek nogle af techtilbuddene her.

(mere…)
Find de bedste tilbud under Black Friday

Så er det nu du skal holde øje med de gode tilbud. Black Friday er rundt om hjørnet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram