Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

Billede, der viser en overførsel i MobilePay på en café.
Billede, der viser en overførsel i MobilePay på en café.

Har du høje overførsler på din MobilePay? Ja, så kan du nu risikere at Skattestyrelsen tjekker disse.

Skattestyrelsen har nemlig fået grønt lys af Skatterådet til at indhente oplysninger om overførsler hos MobilePay-brugere, hvis der er mistanke om, at virksomheder fører ”sorte penge” udenom regnskaberne. Det skriver Ritzau.

Skattestyrelsen oplyser ikke i pressemeddelelsen, at det er MobilePay, at der er tale om, men blot det de igen kontrollerer pengeoverførsler via en digital betalingstjeneste. MobilePay har dog bekræftet, at de er omfattet af dette.

Dansk app-bank melder krig mod MobilePay 

Helt konkret vil det være private MobilePay-brugere, der har modtaget mere end 100.000 kroner indenfor et år, som er i “risikogruppen”.

Skal holde øje med om der betales skat om moms

Preben Buchholtz, underdirektør i Skattestyrelsen, oplyser, at man vil bruge tilladelsen til at kontrollere, om der er virksomheder, der ikke betaler skat og moms.

Der ses eksempler på, at virksomheder sørger for, at en anden person modtager pengeoverførsler end virksomheden selv, så det køres uden om regnskabet. 

-”Det er sort økonomi, og det er konkurrenceforvridende over for de virksomheder, der følger reglerne. Og det er derfor, vi har fokus på området,” siger Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.

Peter Kjærgaard, der er presseansvarlig hos MobilePay, oplyser, at skattemyndighederne kun får de oplysninger, som de beder om.

MobilePay fusionerer 

-”MobilePay behandler altid data og transaktioner fra vores brugere anonymt. Vi udleverer kun de data, vi bliver pålagt til at udlevere. For os er det vigtigt, at der kun bliver taget fat i de brugere, hvor der er et transaktionsmønster, som tyder på, at MobilePay bliver brugt til erhvervsvirksomhed,” lyder det fra Peter Kjærgaard.

Derfor kan helt almindelige MobilePay-brugere også godt være rolige. 

Mere til historien

MobilePay har også selv løbende kontroller, hvis der er brugere med høje overførsler. Det sker fordi, at selskabet har en klar interesse i, at virksomheder kun benytter MobilePay via en erhvervskonto. Dette har de blandt andet, da MobilePay ikke tjener noget, når private overfører til hinanden. 

MobilePay satte atter rekorder i Black Week

Endnu engang blev Black Week rekordernes tid for MobilePay. Her blev sat rekord for hele ugen og Black Friday.

(mere…)
Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Flere banker lover, at de vil åbne for brugen af Dankort i Apple Pay. Det har dog LAAAAANGE udsigter.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram