Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

Billede, der viser en overførsel i MobilePay på en café.
Billede, der viser en overførsel i MobilePay på en café.

Har du høje overførsler på din MobilePay? Ja, så kan du nu risikere at Skattestyrelsen tjekker disse.

Skattestyrelsen har nemlig fået grønt lys af Skatterådet til at indhente oplysninger om overførsler hos MobilePay-brugere, hvis der er mistanke om, at virksomheder fører ”sorte penge” udenom regnskaberne. Det skriver Ritzau.

Skattestyrelsen oplyser ikke i pressemeddelelsen, at det er MobilePay, at der er tale om, men blot det de igen kontrollerer pengeoverførsler via en digital betalingstjeneste. MobilePay har dog bekræftet, at de er omfattet af dette.

Dansk app-bank melder krig mod MobilePay 

Helt konkret vil det være private MobilePay-brugere, der har modtaget mere end 100.000 kroner indenfor et år, som er i "risikogruppen".

Skal holde øje med om der betales skat om moms

Preben Buchholtz, underdirektør i Skattestyrelsen, oplyser, at man vil bruge tilladelsen til at kontrollere, om der er virksomheder, der ikke betaler skat og moms.

Der ses eksempler på, at virksomheder sørger for, at en anden person modtager pengeoverførsler end virksomheden selv, så det køres uden om regnskabet. 

-”Det er sort økonomi, og det er konkurrenceforvridende over for de virksomheder, der følger reglerne. Og det er derfor, vi har fokus på området,” siger Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.

Peter Kjærgaard, der er presseansvarlig hos MobilePay, oplyser, at skattemyndighederne kun får de oplysninger, som de beder om.

MobilePay fusionerer 

-”MobilePay behandler altid data og transaktioner fra vores brugere anonymt. Vi udleverer kun de data, vi bliver pålagt til at udlevere. For os er det vigtigt, at der kun bliver taget fat i de brugere, hvor der er et transaktionsmønster, som tyder på, at MobilePay bliver brugt til erhvervsvirksomhed,” lyder det fra Peter Kjærgaard.

Derfor kan helt almindelige MobilePay-brugere også godt være rolige. 

Mere til historien

MobilePay har også selv løbende kontroller, hvis der er brugere med høje overførsler. Det sker fordi, at selskabet har en klar interesse i, at virksomheder kun benytter MobilePay via en erhvervskonto. Dette har de blandt andet, da MobilePay ikke tjener noget, når private overfører til hinanden. 

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Apple kan sætte sig på betalingerne i Danmark

Danske Bank åbner for Apple Pay, mens EU er klar med sag mod netop Apple Pay, der stormer frem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram