Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

Billede, der viser en overførsel i MobilePay på en café.
Billede, der viser en overførsel i MobilePay på en café.

Har du høje overførsler på din MobilePay? Ja, så kan du nu risikere at Skattestyrelsen tjekker disse.

Skattestyrelsen har nemlig fået grønt lys af Skatterådet til at indhente oplysninger om overførsler hos MobilePay-brugere, hvis der er mistanke om, at virksomheder fører ”sorte penge” udenom regnskaberne. Det skriver Ritzau.

Skattestyrelsen oplyser ikke i pressemeddelelsen, at det er MobilePay, at der er tale om, men blot det de igen kontrollerer pengeoverførsler via en digital betalingstjeneste. MobilePay har dog bekræftet, at de er omfattet af dette.

Dansk app-bank melder krig mod MobilePay 

Helt konkret vil det være private MobilePay-brugere, der har modtaget mere end 100.000 kroner indenfor et år, som er i "risikogruppen".

Skal holde øje med om der betales skat om moms

Preben Buchholtz, underdirektør i Skattestyrelsen, oplyser, at man vil bruge tilladelsen til at kontrollere, om der er virksomheder, der ikke betaler skat og moms.

Der ses eksempler på, at virksomheder sørger for, at en anden person modtager pengeoverførsler end virksomheden selv, så det køres uden om regnskabet. 

-”Det er sort økonomi, og det er konkurrenceforvridende over for de virksomheder, der følger reglerne. Og det er derfor, vi har fokus på området,” siger Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.

Peter Kjærgaard, der er presseansvarlig hos MobilePay, oplyser, at skattemyndighederne kun får de oplysninger, som de beder om.

MobilePay fusionerer 

-”MobilePay behandler altid data og transaktioner fra vores brugere anonymt. Vi udleverer kun de data, vi bliver pålagt til at udlevere. For os er det vigtigt, at der kun bliver taget fat i de brugere, hvor der er et transaktionsmønster, som tyder på, at MobilePay bliver brugt til erhvervsvirksomhed,” lyder det fra Peter Kjærgaard.

Derfor kan helt almindelige MobilePay-brugere også godt være rolige. 

Mere til historien

MobilePay har også selv løbende kontroller, hvis der er brugere med høje overførsler. Det sker fordi, at selskabet har en klar interesse i, at virksomheder kun benytter MobilePay via en erhvervskonto. Dette har de blandt andet, da MobilePay ikke tjener noget, når private overfører til hinanden. 

MobilePay lukker appen WeShare

Appen WeShare lukker i starten af 2023, oplyser MobilePay, som står bag tjenesten.

(mere…)
Samsung Pay kommer snart til Danmark

Apple Pay og Google Pay er tilgængelig. Nu er Samsung Pay på vej, bekræfter Samsung.

(mere…)
Henter 400 mio. kroner for MobilePay

Fusionen mellem MobilePay og Vipps giver en stor gevinst til Danske Bank.

(mere…)
Dankort-appen lukker

Nets har besluttet at lukke dankort-appen.

(mere…)
Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram