Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

Netflix
Mange deler konto på streamingtjenester, men det kan være et problem for IT-sikkerheden (Foto: Souvik Banerjee)

Cybersikkerhedsfirmaet Beyond Identity står bag en ny rapport, som viser, at 8 ud af 10 deler deres adgangskode til Netflix-kontoen med mindst én anden person.

I rapporten kommer det også frem, at 3 ud af 10 har den samme adgangskode til alle de streamingkonti, som de har adgang til. Og mange benytter også den samme adgangskode – både til streaming, samt profiler på sociale medier.

TIP: Så meget koster streaming på elregningen

Både brugen af de samme koder, samt deling af koder til Netflix og andre streamingtjenester, er et stort problem for IT-sikkerheden. Det gør det nemmere for hackere, men delingen af diverse koder betyder også, at betalingsoplysninger er tilgængelige for andre.

Netflix har flest gratister

Undersøgelsen viser, at det er Netflix, som er den tjeneste med flest ikke-betalende brugere. Her deler 84 procent af abonenterne oplysninger med mindst én anden person.

Det gør sig også gældende ved andre streamingtjenester – dog ikke så høj procentdel. Ved Disney+, HBO og Amazon Prime har cirka 50 procent ”ikke-betalende brugere”.

Beyond Identitys undersøgelse konkluderer også, at deltagerne angiver, at det er alment accepteret at dele login til streamingkonti. 55 procent af respondenterne svarer, at de har adgang til en streamingkonto, som de ikke betaler for.

Netflix vil gøre op med konto-deling

Mere skræmmende viser undersøgelsen også, at tæt på hver tredje (30 procent) har mistet kontrollen over deres streamingkonti og oplevet at deres betalingsinformationer var frit tilgængelige.

Omkring halvdelen af deltagerne i undersøgelsen fortæller, at deres adgangskoder har været delt med andre – uden de selv kendte til det. Cirka 30 procent har oplevet, at en anden har ændret adgangskoden uden tilladelse.

Andre fakta fra undersøgelsen

Mange af besvarelserne angiver, at deres adgangskode til en given streamingtjeneste er den samme, som de bruger for at tilgå andre konti, så som musikstreamingtjenester (67 procent), sociale medier (43 procent) eller netbank (12 procent).

Mere til historien

I undersøgelsen, som Beyond Identity har gennemført, har over 1.000 amerikanere besvaret spørgsmål om deres vaner mht. deling af logins til streamingtjenester. Og det vurderes af Juha Hakava, landechef i Beyond Identity Danmark, at brugeradfærden overordnet er den samme i Danmark, som den er i USA.

TV 2 Play har rundet 1 million abonnenter

TV 2 har nået en meget vigtig milepæl med TV 2 Play. Én million har nu adgang til TV 2 Play.

(mere…)
Dansk gaming-kanal er nu på Pluto.tv

Pixel.tv er netop gået live på den gratis TV-platform Pluto.tv.

(mere…)
Danskerne kigger mere på skærmen end nogensinde før

En ny undersøgelse viser, at danskerne kigger på skærmen mere end nogensinde før. Deloitte har igen i år undersøgt vores digitale vaner.

(mere…)
Netflix giver mulighed for administration af logins

Netflix er klar med en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at administrere enheder, som har adgang til deres konto.

(mere…)
Her er de mest populære emojis - 2022

De fleste kender nogen, som går amok med de små søde figurer - emojis. Se her de mest populære emojis i 2022.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram