De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

Gaver til konfirmanden 2022
Tech-gaver til konfirmanden er ikke kun henvendt til drengene, men også til pigerne. Du kan se vores tips til tech-gaver i forskellige prisniveauer herunder. (Foto: MereMobil.dk)

Konfirmationssæsonen kører for fuld skrue. Enten er årets konfirmander er netop konfirmeret eller også skal de fleste det i nær fremtid.

I forhold til coronapandemien så bliver det i år en “rigtig fest” uden mange begrænsninger.

Mange konfirmander ønsker sig måske en ny smartphone, computer eller andet.

Vi har derfor set nærmere på, hvilke tech-gaver som kan blive et hit.

Konfirmanderne får store gaver

spare penge
Sparegrisen fyldes op for de fleste, når de konfirmeres (Foto: Maitree Rimthong)

Konfirmander får pengegaver fra 55 procent af gæsterne. Forældre giver pengegaver eller gaver for 7.500 kroner i gennemsnit, mens beløbet for bedsteforældre er 2.275 kroner. Det viser en undersøgelse som Nordea fik udført fra YouGov i foråret 2022.

I cirka hver anden familie (52 procent) stiller forældrene krav til konfirmandens brug af pengene fra konfirmationsgaverne, mens 38 procent ingen krav stiller, lyder det fra Danske Bank, der ved konfirmationssæsonen 2023 fik YouGov til at tage temperaturen på forældres holdning.

Den samme undersøgelse viste, at halvdelen af pengegaverne gives i form af kontanter. 12 procent af gavegiverne sætter pengene ind på en lukket konto, mens kun 9 procent overfører pengene til en investeringskonto.

Ifølge Nordea-undersøgelsen, som tidligere blev gengivet i BT, fik en konfirmand i 2022 gaver og penge for 31.000 kroner (gennemsnit).

Så meget giver vi i gave

  • Forældre: 7.500 kroner
  • Bedsteforældre: 2.275 kroner
  • Gaver til børn i familien: 880 kroner
  • Gaver til vennernes børn: 450 kroner

Kilde: Nordea / YouGov, april 2022

– “Når den store dag er ovre, står de unge pludselig med mange tusinde kroner på lommen, og for mange kribler det i fingrene for at komme ud at bruge dem. Derfor kan det være fornuftigt som forældre at indtage rollen som en slags økonomisk kompas, så man hjælper de unge til ikke at brænde det hele af på sneaks og tasker, men også at sætte nogle af pengene ind på en opsparing til fx et kørekort eller et udlandsophold,” fortæller Anne Juel Jørgensen, børne- og ungechef i Danske Bank til MereMobil.dk.

Hun mener det er fornuftigt, at forældrene ‘blander sig’ i, hvad pegene skal bruges til.

– “Jeg synes man skal lave aftaler med sine børn om, hvordan konfirmationspengene bruges. Man kan fx aftale, at barnet kan bruge 1/3 af beløbet på lige hvad det har lyst til, men at 2/3 sættes ind på en opsparing,” forklarer Anne Juel Jørgensen.

MereMobil.dk har spurgt Danske Bank, Nordea og Nykredit, hvor store pengebeløb at en konfirmand i gennemsnit modtager. Ingen af de adspurgte har tal på kontantbeløbet.

Tech-gaver i forskellige prisklasser

Skal man være gæst til en konfirmation, så giver man jo gaver i forskellige prisklasser. Derfor er det også altid godt, at der er lidt forskellige ønsker.

Vi har set nærmere på en række produkter i tech-genren, som vi gennem tiden har testet.

Nedenstående udvalg kan selvfølgelig også være input til, hvad konfirmanden efterfølgende kan købe for pengegaverne.


Headsets

AirPods Pro
AirPods Pro kunne være et gaveønske fra mange konfirmander, hvis de har eller ønsker sig en iPhone. (Foto: MereMobil.dk)

Mange bruger dagligt headsets og vil måske derfor gerne have et godt headset. Har konfirmanden en iPhone, eller ønsker sig en, så er AirPods Pro det rigtige valg.

ANMELDELSE: AirPods Pro | Det bedste headset til din iPhone

Foruden god lyd har AirPods Pro også støjreduktion. Hvilket betyder, at støjen fra omgivelserne lukkes ude, når konfirmanden skal fordybe sig i lektierne.

Et tilsvarende produkt til Android-telefoner er Jabra Elite 4 Active, der i lighed med AirPods Pro har støjreduktion og god lyd. Tilmed er Jabra støv, – vand og svedtæt.

VIDEO: BeoPlay EX headset test | lyder enestående

Er konfirmanden til gaming, så er headsettet Epos H3 Hybrid værd at købe. Der er god lyd i spil, dog uden en overskruet bas. Epos kan anvendes med både computer, PlayStation 5, Xbox eller på telefonen via Bluetooth.

Priser:

  • Jabra Elite 4 Active: 849 kroner
  • Apple AirPods Pro: 1.549 kroner
  • Epos H3 Hybrid: 1.095 kroner

Smartphones

iPhone 13-serien med alle fire modeller: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 og iPhone 13 Mini (Foto: MereMobil.dk)

Skal der en ny smartphone til, så er årets store hit er iPhone 13 Pro. Telefonen kommer med et af de bedste mobilkameraer, du kan opdrive, men prisen er også i den høje ende. 8.318 kroner er den aktuelt laveste pris, vi har kunne finde.

ANMELDELSE: iPhone 13 Pro | En fed gentagelse

Behøver der ikke stå ’pro’ på telefonen, er iPhone 13 et skarpere valg. Kameraet er lige knapt på niveau, men stadig i den gode ende. Til gengæld kan du spare lige over 1.800 kroner. Da vi d.d. har kunne finde iPhone 13 til 6.444 kroner. Begge telefoner er varianterne med 128 GB intern hukommelse.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra er netop nu det optimale på Android-platformen (Foto: MereMobil.dk)

Hvis kameraet er det vigtigste og skal det være den ultimative hardware-konfiguration på Android-platformen lige nu, er det Samsung Galaxy S22 Ultra, der skal kigges efter.

Som den eneste telefon på markedet, så gemmer Galaxy S22 Ultra en skrive- og tegnepen (S-Pen) inde i telefonen. Når S-Pen trækkes ud, kan der skrives notater og tegnes direkte på skærmen. Prisen på den er på den ”forkerte” side af 9.000 kroner, så er budgettet ikke til den, kan man kigge nærmere på en af de andre modeller i Galaxy S22-serien.

ANMELDELSE: Samsung Galaxy S22 Ultra | den bedste Galaxy nogensinde

Skal du have en ny smartphone, men ikke vil bruge så mange penge på den, så kan du se vores købsguide til telefoner under 3.000 kroner.

GUIDE: 3 telefoner til under 3.000 kroner

Priser:

  • iPhone 13: 6.444 kroner
  • iPhone 13 Pro: 8.318 kroner
  • Samsung Galaxy S22 Ultra: 9.314 kroner

Computer

Mac Studio og Studio Display
Mac Studio og Studio Display (Foto: MereMobil.dk)

Mange køber efter konfirmationsalderen en god fremtidssikret bærbar computer til skole- og brug på videregående uddannelser. Valget kan her være en MacBook Pro i M1-chip.

M1-baserede computere er markedets mest effektive i forhold til lavt strømforbrug og høj ydelse. Der findes ikke nogen Windows-baseret hardware, der kan slå denne.

Ønsker man et tyndere og lettere alternativ er MacBook Air, ligeledes med M1-chip et hit. Skærmstørrelsen her er stadig på 13,3 tommer.

ANMELDELSE: MacBook Pro med M1 Pro lægger alt ned

Efter M1-chippen er kommet,skal du ikke blive fristet af Apple-computere med Intel-chipset. Den eventuelt lavere pris der popper frem i tilbudskatalogerne, er ikke interessant at gå efter, da maskinerne er fra restlagre. Apple er nemlig ved at udfase Intel-baserede maskiner.

ANMELDELSE: Mac Studio | hvis du er træt af at vente

Er man supernørd og virkelig har brug for maskinkræfter, så kan den hysterisk vildeste computer Mac Studio være løsningen. Det skal dog siges, at den er for supernørden, der ønsker sig noget som ingen andre på markedet kan matche og man virkelig har brug for den kan noget ekstra – ellers er det overkill.

Priser

  • MacBook Pro 13”, M1 (2020) 8GB / 256 GB SSD: 10.470 kroner
  • MacBook Air, 13”, M1 (2020) 8 GB / 256 GB SSD: 8.153 kroner
  • Mac Studio M1 (32 GB / 512 GB SSD): 16.941 kroner

Bærbare højttalere

Sonos Roam
Sonos Roam (Foto: Sonos)

Måske en højttaler, som kan tages med i haven eller med på tur sammen med vennerne er en sag. Men man skal være opmærksom. Der findes nemlig mange transportable højttalere, som har en svingende kvalitet.

En højttaler, der ikke fylder eller vejer ret meget, men stadigvæk har en god lyd, er Sonos Roam. Her får du en god bas og en fin top, hvis equalizeren lige masseres lidt.

Sonos Roam har desuden IP67-certificering, så den er støvtæt og kan tåle vand. Faktisk kan den være neddykket i 30 minutter i én meter ferskvand og stadig spille bagefter. Den tåler også at blive tabt.

ANMELDELSE: Sonos Roam | den geniale trådløse højttaler

Derhjemme kan Sonos Roam også indgå i Sonos multiroom-system, hvis der findes det i husstanden.

Pris: 1.475 kroner


Vil du lave egne Vlogs?

Elsker konfirmanden at lave små videoer til YouTube, Instagram eller TikTok, så kan et stativ med mobilholder og en LED-ringlight måske også være en idé.

Vi har fundet ’4smarts Loomipod XL’, der har en holder, som passer til alle typer mobiltelefoner.

Du kan justere lysstyrken i LED-ringen via knapper på ledningen, samt toningen af lyset. Der medfølger også en opbevaringstaske.

Pris: 399 kroner

Du kan finde mere udstyr til video og livestreaming her.

Mere til historien

Vigtigst er nok, at du køber nogle af de ønsker, som konfirmanden har – og i hvert fald ikke nogen dårligere alternativer. Derfor kan løsningen være en pengegave, der er ”øremærket” den eksakte model, som konfirmanden ønsker sig.

Her finder du den populære FM-nødradio med solceller og håndsving

OVERBLIK:  Solceller, SOS-lommelygte og powerbank skal være i ens nødkit. Denne FM-radio er særligt eftertragtet.

(mere…)
Sådan bruger du dobbelttryk på Apple Watch

TIP: Apple Watch Series 9, Series 10 og Ultra 2 har en smart dobbelttryk-funktion. Læs hvordan du bruger det.

(mere…)
Nyt tv? Så er det i dag du skal slå til!

PRISTIP: Tv-skærme er en populær tilbudsvare, men du skal se dig for, da priserne er MEGET ustabile.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5 skal jeg vælge?

GUIDE: Black Friday er lige rundt om hjørnet, og vi har en lille guide klar til dig, hvis du er i tvivl om, hvilken PS5 du skal vælge.

(mere…)
5 billige hovedtelefoner med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Din smartphone i vinterkulden: 5 tips til at undgå skader

TIP: Smartphonen har det ikke godt i kulden. Du får her 5 tips til, hvordan du undgår skader på mobilen i det kolde vejr.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram