Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

PlayStation 5
PlayStation 5 er fortsat svær at få fingre i, hvilket er en af grundene til det lavere salg end af forgængeren PS4 (Foto: MereMobil.dk)

Sony har netop fremlagt deres seneste kvartalsregnskab, hvor det kom frem, at de kun har solgt 2 millioner eksemplarer af PlayStation 5 i det seneste kvartal. Det vidner også om, at Sony fortsat har leveringsproblemer af konsollen. Det skriver Engadget.

PlayStation 5 Pro rygtes på vej i 2023

Dermed er det samlede salg af PS5-konsoller på 19,3 millioner fra den blev lanceret til i dag.

I forhold til første kvartal 2021 er det en nedgang på 1,3 millioner eksemplarer. Da Sony solgte 3,3 millioner PS5’ere i første kvartal sidste år.

Spilsalget gik frem

Til gengæld er der fremgang at spore på salget af spil. Sony formåede at øge spilsalget med 70,5 millioner solgte PS4 og PS5-titler sammenlignet med 61,4 millioner solgte spiltitler for et år siden.

De nye tal betyder også, at salget af PlayStation 5 er endnu længere ”bagud” i forhold til, hvordan salget af PlayStation 4 er forløbet historisk set. Der er nemlig solgt 3,1 millioner færre enheder af PS5 end der var af PS4 på samme tidspunkt efter salgsstarten.

Sony har tidligere meldt ud, at det var sådan det så ud - og at det ikke skyldes efterspørgslen, men simpelthen leveringsproblemerne grundet chipmanglen.

Det lysner

Sony forventer dog, at det vil lysne og forudsiger en stigning på 34 procent i det næste kvartal, da der skulle være bedre forsyning af komponenter og et højere salg af tredjepartsspil.

Dernæst lancerer Sony også PlayStation Plus Extra og Premium, dets bud på Xbox Game Pass, i juni.

Det koster PlayStation Plus - se priser og indhold i pakkerne

Mere til historien

Sony har netop præsenteret to nye smartphone-modeller, dette er topmodellen Sony Xperia 1 IV og mellemklasse-telefonen Sony Xperia 10 IV.

Google Stadia lukker og slukker

Lidt over tre år blev det til for Google som udbyder af cloudgaming. Google Stadia lukkes ned, oplyser Google

(mere…)
Sony Xperia 5 IV test | Kompakt topmodel for kameraentusiasten

TEST: Sony er en af de få, som tilbyder en kompakt smartphone med topspecifikationer. Sony Xperia 5 IV er rigtig god, men har små skønhedsfejl.

(mere…)
Videoer af Grand Theft Auto 6 er lækket

Fans af det populære GTA-spil kan glæde sig. Det tyder på, at GTA 6 er på trapperne. Vidoer er lækket.

(mere…)
Tekken 8 kommer til PlayStation 5

Sony har netop afholdt PlayStation State of Play, hvor de fremviste kommende store spiltitler, der kommer til PlayStation. Tekken 8 er en af dem.

(mere…)
Nyt fodboldunivers klar på Roblox

Den populære spilplatform Roblox kan byde velkommen til et nyt fodboldspil, som ”stiller skarpt på klimaudfordringerne i Amazonas”.

(mere…)
Sega retro-konsol lanceres i oktober

Sony har tidligere sendt en retro-konsol på markedet og nu er turen kommet til Sega, der til oktober er klar med Sega Mega Drive 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram