Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

PlayStation 5
PlayStation 5 er fortsat svær at få fingre i, hvilket er en af grundene til det lavere salg end af forgængeren PS4 (Foto: MereMobil.dk)

Sony har netop fremlagt deres seneste kvartalsregnskab, hvor det kom frem, at de kun har solgt 2 millioner eksemplarer af PlayStation 5 i det seneste kvartal. Det vidner også om, at Sony fortsat har leveringsproblemer af konsollen. Det skriver Engadget.

PlayStation 5 Pro rygtes på vej i 2023

Dermed er det samlede salg af PS5-konsoller på 19,3 millioner fra den blev lanceret til i dag.

I forhold til første kvartal 2021 er det en nedgang på 1,3 millioner eksemplarer. Da Sony solgte 3,3 millioner PS5’ere i første kvartal sidste år.

Spilsalget gik frem

Til gengæld er der fremgang at spore på salget af spil. Sony formåede at øge spilsalget med 70,5 millioner solgte PS4 og PS5-titler sammenlignet med 61,4 millioner solgte spiltitler for et år siden.

De nye tal betyder også, at salget af PlayStation 5 er endnu længere ”bagud” i forhold til, hvordan salget af PlayStation 4 er forløbet historisk set. Der er nemlig solgt 3,1 millioner færre enheder af PS5 end der var af PS4 på samme tidspunkt efter salgsstarten.

Sony har tidligere meldt ud, at det var sådan det så ud – og at det ikke skyldes efterspørgslen, men simpelthen leveringsproblemerne grundet chipmanglen.

Det lysner

Sony forventer dog, at det vil lysne og forudsiger en stigning på 34 procent i det næste kvartal, da der skulle være bedre forsyning af komponenter og et højere salg af tredjepartsspil.

Dernæst lancerer Sony også PlayStation Plus Extra og Premium, dets bud på Xbox Game Pass, i juni.

Det koster PlayStation Plus – se priser og indhold i pakkerne

Mere til historien

Sony har netop præsenteret to nye smartphone-modeller, dette er topmodellen Sony Xperia 1 IV og mellemklasse-telefonen Sony Xperia 10 IV.

Hvad gør du, hvis strømmen går, når du gamer eller arbejder?

Her er en ny nødstrømsløsning til gamere og dig på kontor-computeren.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 VI | Test

TEST: Xperia 1 VI er på rette spor, men tilbyder ikke noget særligt i forhold til konkurrenterne – og så er den DYR! Her er min test af Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Spil Euro2024 og få dit hold til tops

Fodboldspillet på smartphones, FC Mobile, er klar med Euro 2024, hvor du kan føre dit eget favorithold til tops.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Kommer der alligevel ikke 8K på PlayStation 5?

Måske har du bemærket 8K-logoet på æsken til PlayStation 5, men vidste du, at PS5 faktisk ikke understøtter 8K?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram