Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

PlayStation 5
PlayStation 5 er fortsat svær at få fingre i, hvilket er en af grundene til det lavere salg end af forgængeren PS4 (Foto: MereMobil.dk)

Sony har netop fremlagt deres seneste kvartalsregnskab, hvor det kom frem, at de kun har solgt 2 millioner eksemplarer af PlayStation 5 i det seneste kvartal. Det vidner også om, at Sony fortsat har leveringsproblemer af konsollen. Det skriver Engadget.

PlayStation 5 Pro rygtes på vej i 2023

Dermed er det samlede salg af PS5-konsoller på 19,3 millioner fra den blev lanceret til i dag.

I forhold til første kvartal 2021 er det en nedgang på 1,3 millioner eksemplarer. Da Sony solgte 3,3 millioner PS5’ere i første kvartal sidste år.

Spilsalget gik frem

Til gengæld er der fremgang at spore på salget af spil. Sony formåede at øge spilsalget med 70,5 millioner solgte PS4 og PS5-titler sammenlignet med 61,4 millioner solgte spiltitler for et år siden.

De nye tal betyder også, at salget af PlayStation 5 er endnu længere ”bagud” i forhold til, hvordan salget af PlayStation 4 er forløbet historisk set. Der er nemlig solgt 3,1 millioner færre enheder af PS5 end der var af PS4 på samme tidspunkt efter salgsstarten.

Sony har tidligere meldt ud, at det var sådan det så ud - og at det ikke skyldes efterspørgslen, men simpelthen leveringsproblemerne grundet chipmanglen.

Det lysner

Sony forventer dog, at det vil lysne og forudsiger en stigning på 34 procent i det næste kvartal, da der skulle være bedre forsyning af komponenter og et højere salg af tredjepartsspil.

Dernæst lancerer Sony også PlayStation Plus Extra og Premium, dets bud på Xbox Game Pass, i juni.

Det koster PlayStation Plus - se priser og indhold i pakkerne

Mere til historien

Sony har netop præsenteret to nye smartphone-modeller, dette er topmodellen Sony Xperia 1 IV og mellemklasse-telefonen Sony Xperia 10 IV.

Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
iPhone 15 Pro kan spille PC og konsol spil

Apple overraskede ved iPhone 15-eventen. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kan spille PC- og konsoludgaver af fx Resident Evil Village.

(mere…)
Roblox kommer til PlayStation

I oktober kommer den populære spilplatform, Roblox, til PlayStation.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
Detaljerne om Sony Xperia 5 V

I slutningen af september kommer Sony Xperia 5 V i butikkerne. Her får du detaljerne.

(mere…)
PlayStation Plus-abonnement stiger i pris

KORT NYT: Sony har meldt ud, at de har en prisstigning på vej til abonnementstjenesten PlayStation Plus.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram