Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

PlayStation 5
PlayStation 5 er fortsat svær at få fingre i, hvilket er en af grundene til det lavere salg end af forgængeren PS4 (Foto: MereMobil.dk)

Sony har netop fremlagt deres seneste kvartalsregnskab, hvor det kom frem, at de kun har solgt 2 millioner eksemplarer af PlayStation 5 i det seneste kvartal. Det vidner også om, at Sony fortsat har leveringsproblemer af konsollen. Det skriver Engadget.

PlayStation 5 Pro rygtes på vej i 2023

Dermed er det samlede salg af PS5-konsoller på 19,3 millioner fra den blev lanceret til i dag.

I forhold til første kvartal 2021 er det en nedgang på 1,3 millioner eksemplarer. Da Sony solgte 3,3 millioner PS5’ere i første kvartal sidste år.

Spilsalget gik frem

Til gengæld er der fremgang at spore på salget af spil. Sony formåede at øge spilsalget med 70,5 millioner solgte PS4 og PS5-titler sammenlignet med 61,4 millioner solgte spiltitler for et år siden.

De nye tal betyder også, at salget af PlayStation 5 er endnu længere ”bagud” i forhold til, hvordan salget af PlayStation 4 er forløbet historisk set. Der er nemlig solgt 3,1 millioner færre enheder af PS5 end der var af PS4 på samme tidspunkt efter salgsstarten.

Sony har tidligere meldt ud, at det var sådan det så ud - og at det ikke skyldes efterspørgslen, men simpelthen leveringsproblemerne grundet chipmanglen.

Det lysner

Sony forventer dog, at det vil lysne og forudsiger en stigning på 34 procent i det næste kvartal, da der skulle være bedre forsyning af komponenter og et højere salg af tredjepartsspil.

Dernæst lancerer Sony også PlayStation Plus Extra og Premium, dets bud på Xbox Game Pass, i juni.

Det koster PlayStation Plus - se priser og indhold i pakkerne

Mere til historien

Sony har netop præsenteret to nye smartphone-modeller, dette er topmodellen Sony Xperia 1 IV og mellemklasse-telefonen Sony Xperia 10 IV.

Her er prisen på PlayStations nye abonnementerne

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Epos klar med gaming-pakke i limited edition

KORT NYT: Er du gamer og mangler et headset? Så er denne særlige pakke fra Epos noget du skal se nærmere på.

(mere…)
Sony opgraderer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er den nyeste model i serien af hovedtelefoner med støjreduktion. Den nye model kommer med flere opgraderinger.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV rækker ud til de kreative

Det er den kreative elite inden for video og lyd, der skal finde Sony Xperia 1 IV interessant. Den nye topmodel er netop offenligggjort.

(mere…)
Sony Xperia 10 IV er et bud i mellemklassen

Prisen er steget 500 kroner, men telefonen har ikke ændret sig nævneværdigt. Sonys nye bud i mellemklassen er Xperia 10 IV.

(mere…)
FIFA-spillet skifter navn

BEKRÆFTET: Fodboldspillet får nyt navn, bekræfter EA Games.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram