E-pas følger planen – dette skal du vide

Danskerne er i gang med at overgå til e-pas. Læs om det nye e-pas her.

Veridos skal sammen med Idpeople stå for produktionen af det danske e-pas (Foto: Veridos)
Veridos skal sammen med Idpeople stå for produktionen af det danske e-pas (Foto: Veridos)

Det er tidligere blevet meldt ud, at produktionen af danskernes pas ændres fra 1. oktober 2021 for at styrke sikkerhedsniveauet.

Rigspolitiet valgte efter en større udbudsrunde, at denne opgave skal løses af den danske sikkerhedsvirksomhed Idpeople og tyske Veridos.

LÆS OGSÅ: Sundhedskort app’en kan hentes nu

Det nye pas ser ud til at følge planen. Det skriver Veridos i en pressemeddelelse.

Aftalen løber fra 1. oktober 2021 og syv år frem, hvor kontrakten udløber. Det er uvist om den til den tid genforhandles eller noget nyt skal ske.

Det betyder, at borgere fra Danmark, Grønland og Færøerne, som ansøgte om pas efter 1. oktober 2021, vil modtage det nye e-pas.

Fire billeder i passet

Det nye e-pas vil det indeholde fire billeder af indehaveren, inklusiv et standardportræt. Derudover vil det også indeholde et foto i et lidt gennemsigtigt vindue og et farvefoto, som er placeret overfor datasiden. Det fjerde billede er knyttet op til Veridos sikkerhed.

Der vil også være lidt ”genkendeligt” (sammenlignet med det nuværende pas), da der fortsat vil være et motiv, som viser Jellings runesten. Denne har nemlig en stærk tilknytning til grundlæggelsen af den danske nationalstat.

Visumsiderne har et layout, der viser konturerne af danske øer i baggrunden – disse lyser op under UV-lys.

-”Ansøgere vil forholdsvis hurtigt kunne modtage deres nye pas, da udstedelsesprocessen kun tager tre til ti arbejsdage afhængig af efterspørgslen,” fortæller Jesper Mikkelsen, ejer og adm. Direktør i Idpeople.

GUIDE: Kørekort på mobilen – sådan gør du

Du skal ikke have nyt pas

Har du i forvejen et gyldigt pas, så betyder det ikke, at du skal have dette erstattet, når e-passet er klar. Udskiftningen vil ske løbende i takt med de gamle pas udløber

Der udstedes i alt otte pastyper i Danmark. Disse er: et dansk, grønlandsk og færøsk pas, et diplomatpas, et tjenestepas, et fremmedpas, et flygtningepas og et midlertidigt pas.

Denne sommer er der en del efterspørgsel på nye pas, da mange ikke har fornyet under coronapandemien. Så der kan gå længe før, at mange er opdateret, da et pas til voksne er gyldigt i 10 år.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Vil du benytte Kørekort-appen, så kræver det et gyldigt dansk pas.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram