Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

Nye vilkår er på vej i Google Play Store. Disse giver en del ændringer for app-udbydere. App-udviklere og -udbydere skal nu vise de data, som de indsamler om brugerne.

Apple sletter gamle apps – udviklere raser

Det er mediet Bleeping Computer, som skriver, at en ny datasikkerhedsudrulning er i gang og altså fremadrettet skal vise, hvilke data en app indsamler om brugeren.

Men det er ikke nok. Udviklerne skal også oplyse hvilke data, som de deler med eventuelle tredjeparter.

De nye vilkår udrulles gradvist.

Udviklerne kan fra i dag og frem til den 22. juli 2022 oplyse, hvilke data de deler og hvem de deler det med. Den 22. juli 2022 er deadline på at indsende og færdiggøre denne erklæring.

Er en erklæring ikke fyldestgørende nok eller misvisende, så vil det blive påkrævet, at den laves om. Sker dette ikke vil udvikleren blive suspenderet fra Google Play Store.

Google vil stoppe sporing på tværs af apps

Du kan læse mere om denne datasikkerhedsudrulning her.

Mere til historien

Generelt er der meget fokus på, hvad udviklere egentlig indsamler. Til trods for det store fokus så sker det alligevel engang imellem, at selv store populære apps indsamler noget "skidt". I sommeren 2020 var der blandt andet meget fokus på TikTok, som indsamlede forbudt data fra Android-brugere.

Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Android 14 kommer med understøttelse af satelittelefoni

Når Google er klar med Android 14, så bliver det med muligheden for, at smartphones kan benytte satelittelefoni.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram