Google vil stoppe sporing på tværs af apps

Google arbejder på en række tiltag, der skal begrænse hvor meget data Android-brugere deler med andre.

Pixel 6 Pro
Google arbejder på nye tiltag der skal sikre brugernes privatliv, når de færdes på nettet via deres mobil (Foto: Google / MereMobil.dk)

I et blogindlæg skriver Google, at de blandt andet vil fjerne delingen af identificerbare data mellem apps, så brugere ikke kan spores på samme måde som før.

Synes du det lyder bekendt? Det er ikke så mærkeligt. Det er de samme tiltag, som Apple lavede på deres enheder sidste år til stor ærgrelse for firmaer som Facebook.

Faktisk sagde Facebooks CEO Mark Zuckerberg, at de havde tabt op mod 10 milliarder dollars på grund af, at Apples ændrede privatlivsindstillingerne, da de for kort tid siden fremlagde deres kvartalsregnskab.

Googles Privacy Sandbox, som de kalder tiltaget, lyder altså som et gode for forbrugerne og enormt dårlige nyheder for firmaerne, der tjener penge på brugernes personlige data.

Lover at ‘skåne’ annoncører

I blogindlægget pointerer Google, at de ikke vil have samme tilgang som andre platforme og at deres tiltag ikke vil ramme annoncører ligeså hårdt. Selvom de ikke nævnes ved navn, må vi formode, at det er Apple de taler om.

Google linker i samme omgang til en undersøgelse, foretaget af dem selv, der viser, at Apples blokering af datadeling måske ikke har været helt så effektiv, som de gerne vil have os til at tro.  

Privacy Sandbox er stadig i sin tidlige udvikling, men Google prøver allerede nu at berolige annoncørerne med, at de vil understøtte den nuværende teknologi mindst to år frem.

Der loves samtidig et tæt samarbejde med firmaer og myndigheder om de nye tiltag, så alle bliver tilfredse.

Google vil altså sikre brugernes privatliv, begrænse delingen af data mellem apps og samtidig sørge for at firmaerne stadig kan tjene penge på annoncer. Det lyder som et spændende tiltag, som vi glæder os til at følge.

Mere til historien

Sidste år, med iOS 15, kom Apple på banen med en masse tiltag for at sikre brugernes privatliv. Blandt andet med kryptering af data, maskering af IP-adresser og blokering af datadeling mellem apps. Alt sammen noget du kan læse mere om her.

Den originale Chromecast bliver snart ubrugelig

Bruger du stadig den originale Chromecast, bør du nok snart overveje at udskifte den.

(mere…)
Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram