Google vil stoppe sporing på tværs af apps

Google arbejder på en række tiltag, der skal begrænse hvor meget data Android-brugere deler med andre.

Pixel 6 Pro
Google arbejder på nye tiltag der skal sikre brugernes privatliv, når de færdes på nettet via deres mobil (Foto: Google / MereMobil.dk)

I et blogindlæg skriver Google, at de blandt andet vil fjerne delingen af identificerbare data mellem apps, så brugere ikke kan spores på samme måde som før.

Synes du det lyder bekendt? Det er ikke så mærkeligt. Det er de samme tiltag, som Apple lavede på deres enheder sidste år til stor ærgrelse for firmaer som Facebook.

Faktisk sagde Facebooks CEO Mark Zuckerberg, at de havde tabt op mod 10 milliarder dollars på grund af, at Apples ændrede privatlivsindstillingerne, da de for kort tid siden fremlagde deres kvartalsregnskab.

Googles Privacy Sandbox, som de kalder tiltaget, lyder altså som et gode for forbrugerne og enormt dårlige nyheder for firmaerne, der tjener penge på brugernes personlige data.

Lover at 'skåne' annoncører

I blogindlægget pointerer Google, at de ikke vil have samme tilgang som andre platforme og at deres tiltag ikke vil ramme annoncører ligeså hårdt. Selvom de ikke nævnes ved navn, må vi formode, at det er Apple de taler om.

Google linker i samme omgang til en undersøgelse, foretaget af dem selv, der viser, at Apples blokering af datadeling måske ikke har været helt så effektiv, som de gerne vil have os til at tro.  

Privacy Sandbox er stadig i sin tidlige udvikling, men Google prøver allerede nu at berolige annoncørerne med, at de vil understøtte den nuværende teknologi mindst to år frem.

Der loves samtidig et tæt samarbejde med firmaer og myndigheder om de nye tiltag, så alle bliver tilfredse.

Google vil altså sikre brugernes privatliv, begrænse delingen af data mellem apps og samtidig sørge for at firmaerne stadig kan tjene penge på annoncer. Det lyder som et spændende tiltag, som vi glæder os til at følge.

Mere til historien

Sidste år, med iOS 15, kom Apple på banen med en masse tiltag for at sikre brugernes privatliv. Blandt andet med kryptering af data, maskering af IP-adresser og blokering af datadeling mellem apps. Alt sammen noget du kan læse mere om her.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram