Google vil stoppe sporing på tværs af apps

Google arbejder på en række tiltag, der skal begrænse hvor meget data Android-brugere deler med andre.

Pixel 6 Pro
Google arbejder på nye tiltag der skal sikre brugernes privatliv, når de færdes på nettet via deres mobil (Foto: Google / MereMobil.dk)

I et blogindlæg skriver Google, at de blandt andet vil fjerne delingen af identificerbare data mellem apps, så brugere ikke kan spores på samme måde som før.

Synes du det lyder bekendt? Det er ikke så mærkeligt. Det er de samme tiltag, som Apple lavede på deres enheder sidste år til stor ærgrelse for firmaer som Facebook.

Faktisk sagde Facebooks CEO Mark Zuckerberg, at de havde tabt op mod 10 milliarder dollars på grund af, at Apples ændrede privatlivsindstillingerne, da de for kort tid siden fremlagde deres kvartalsregnskab.

Googles Privacy Sandbox, som de kalder tiltaget, lyder altså som et gode for forbrugerne og enormt dårlige nyheder for firmaerne, der tjener penge på brugernes personlige data.

Lover at 'skåne' annoncører

I blogindlægget pointerer Google, at de ikke vil have samme tilgang som andre platforme og at deres tiltag ikke vil ramme annoncører ligeså hårdt. Selvom de ikke nævnes ved navn, må vi formode, at det er Apple de taler om.

Google linker i samme omgang til en undersøgelse, foretaget af dem selv, der viser, at Apples blokering af datadeling måske ikke har været helt så effektiv, som de gerne vil have os til at tro.  

Privacy Sandbox er stadig i sin tidlige udvikling, men Google prøver allerede nu at berolige annoncørerne med, at de vil understøtte den nuværende teknologi mindst to år frem.

Der loves samtidig et tæt samarbejde med firmaer og myndigheder om de nye tiltag, så alle bliver tilfredse.

Google vil altså sikre brugernes privatliv, begrænse delingen af data mellem apps og samtidig sørge for at firmaerne stadig kan tjene penge på annoncer. Det lyder som et spændende tiltag, som vi glæder os til at følge.

Mere til historien

Sidste år, med iOS 15, kom Apple på banen med en masse tiltag for at sikre brugernes privatliv. Blandt andet med kryptering af data, maskering af IP-adresser og blokering af datadeling mellem apps. Alt sammen noget du kan læse mere om her.

Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google klar med nye Pixel-telefoner i oktober

Google har sendt invitationerne ud til deres kommende ”Made by Google”-event. Her lanceres nye Pixel-telefoner.

(mere…)
Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Google går til erkendelse om Google TV

Google er begyndt at rulle optimeringer af Google TV ud. Det skal forbedre brugeroplevelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram