1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

Google Play Store. På dansk Play Butik

Google har øget sikkerhedskravene til apps i Google Play Store indenfor de seneste år, hvilket også har betydet, at de gentagne gange har fjernet tvivlsomme apps. Dette gøres for at beskytte brugernes sikkerhed og privatliv.

Hvordan vil Google indføre bedre privatlivsbeskyttelse i apps?

Faktisk er der nu 1 million færre apps tilgængelige i Google Play Store end der var tilbage i 2018.

I marts 2022 skulle der være 2.591.578 apps mod hele 3,6 millioner i marts 2018. Dermed er der fjernet cirka 28 procent af apps – enten af udgiverne selv eller af Google, hvis de pågældende apps ikke har overholdt Googles retningslinjer.

Udgiver kan også fjerne apps, hvis de ikke vedligeholder dem.

Det skal siges, at antallet af apps hurtigt faldt for fire år siden til 2,6 millioner, men steg så efterfølgende igen til omkring 3 millioner apps i efteråret 2020.

Nu er antallet altså tilbage til omkring 2,6 millioner. Det er firmaet tradingplatforms.com, som står bag af analysen. Det skriver Techgamingreport.

Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

Selvom Google Play Store har 1 million færre apps at vælge mellem end for fire år siden, så er det fortsat den største app-butik i verden.

Apple har i deres App Store omkring 2,3 millioner apps at vælge mellem, mens der i Amazon App Store ”kun” er 500.000 apps.

Mere til historien

Google har tidligere skrevet i et blogindlæg, at de blandt andet vil fjerne delingen af identificerbare data mellem apps, så brugere ikke kan spores på samme måde som før på tværs af apps.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Google Maps på vej med større opdatering

Google er på vej med en opdatering, som bringer forbedringer i Google Maps til Apple Watch, iPhone, CarPlay, Android og Android Auto.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram