1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

Google Play Store. På dansk Play Butik

Google har øget sikkerhedskravene til apps i Google Play Store indenfor de seneste år, hvilket også har betydet, at de gentagne gange har fjernet tvivlsomme apps. Dette gøres for at beskytte brugernes sikkerhed og privatliv.

Hvordan vil Google indføre bedre privatlivsbeskyttelse i apps?

Faktisk er der nu 1 million færre apps tilgængelige i Google Play Store end der var tilbage i 2018.

I marts 2022 skulle der være 2.591.578 apps mod hele 3,6 millioner i marts 2018. Dermed er der fjernet cirka 28 procent af apps – enten af udgiverne selv eller af Google, hvis de pågældende apps ikke har overholdt Googles retningslinjer.

Udgiver kan også fjerne apps, hvis de ikke vedligeholder dem.

Det skal siges, at antallet af apps hurtigt faldt for fire år siden til 2,6 millioner, men steg så efterfølgende igen til omkring 3 millioner apps i efteråret 2020.

Nu er antallet altså tilbage til omkring 2,6 millioner. Det er firmaet tradingplatforms.com, som står bag af analysen. Det skriver Techgamingreport.

Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

Selvom Google Play Store har 1 million færre apps at vælge mellem end for fire år siden, så er det fortsat den største app-butik i verden.

Apple har i deres App Store omkring 2,3 millioner apps at vælge mellem, mens der i Amazon App Store ”kun” er 500.000 apps.

Mere til historien

Google har tidligere skrevet i et blogindlæg, at de blandt andet vil fjerne delingen af identificerbare data mellem apps, så brugere ikke kan spores på samme måde som før på tværs af apps.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram