Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

Android instant apps
Google har fjernet en række apps kunne stjæle data fra brugerne (Foto: Google)

Der er 11 apps i Google Play Store, som har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne ulovligt.

Der er tale om apps, som samlet er downloadet mere end 45 millioner gange. Det skal dog siges, at faren ikke længere er på færde.

Det pudsige er, at det skete efter Google ellers havde sat fokus på sikkerhed i Play Store.

De pågældende apps har indsamlet data via et tredjeparts udviklingskværktøj, som gav mulighed for at se clipboard-indhold, GPS-data, mailadresse, telefonnumre, MAC-adresser og netværks-SSID. Det skriver Bleeping Computer.

Og den følsomme eksponerede data medførte en stor privacy-risiko for brugerne, hvis nogle skulle finde på at udnytte eller sælge denne data.

Google Maps på vej med større opdatering

Det er AppCensus, der angiveligt har opdaget udnyttelsen af tredjeparts udviklingsværktøjet, hvor data blev samlet og sendt videre. Det blev sendt videre til domænet ”mobile.measurelib.com”. Dette domæne ejes af et Panama-baseret analysefirma, som hedder Meaurements Systems.

De berørte apps er:

 • QR & Barcode Scanner
 • Simple Weather & Clock widget
 • Speed Camara Radar
 • Wifi Mouse
 • Al-Moazin Lite
 • Smart Kit 360
 • Handcent Next SMS-Text w/MSS
 • Qibla Compass Ramadan 2022
 • Al Quran mp3 – 50 Reciters & Translation Audio
 • Full Quran MP3 – 50+ Languages & Translation Audio
 • Audiosdroid Audio Studio DAW

Ifølge Bleeping Computer er alle ovenstående apps indrapporteret til Google tilbage i 2021 – helt præcist den 20. oktober 2021. De er også alle undersøgt og senere fjernet fra Google Play Store. Det skriver Computerworld.

Det er dog lykkedes udgiverne at få dem tilbage i Google Play Store, da tredjeparts-dataindsamleren blev fjernet fra de pågældende apps.

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram