YouTube vil være den nye Netflix

En ny post på YouTubes officielle blog fortæller, at de nu vil til at streame film og serier. En konkurrent til Netflix?

YouTube
YouTube vil nu også til at vise film og serier (Foto: Gerd Altmann )

Om det er Netflix, Disney eller HBO, så er streaming af film og serier populært. Det vil marked vil Google-ejede YouTube nu også ind på.

Den store forskel her er dog, at du hos YouTube ikke skal have betalingskortet op af lommen. De følger deres hidtidige forretningsmodel og finansierer tjenesten via reklamer og annoncer, fortæller de i en ny post på deres blog.

Der er i skrivende stund over 1500 film og 4000 episoder af serier tilgængelig på videoplatformen. Og der er mere på vej, lover YouTube. Der er ikke tale om premierefilm, men som en ”gratis” tjeneste er det svært at klage over det faktum.

Kun tilgængelig i USA

YouTube_FilmOgSerier
Film og serier på YouTube er indtil videre kun tilgængeligt i USA, men kan altså let tilgås med en VPN (Foto: MereMobil)

De fleste titler er tilgængelige i 1080p (Full HD) med 5.1 surroundsound og kan tilgås på alt fra webbrowsere og mobile enheder til smart TVs med en YouTube app. Dog med det lille men, at du skal være i USA.

Indtil videre er den nye service desværre kun tilgængelig for amerikanerne, men jeg er fortrøstningsfuld og slet ikke i tvivl om at den bliver udbredt til resten af verden.

Er reklamefinansierede streamingtjenester fremtiden?

At der er penge i reklamer er ingen hemmelighed og i 2020 havde YouTube en indtjening på hele 20 milliarder dollars. Set er i det lys, er det ikke overraskende at Disney+ også er på vej med et nyt billigere abonnement, delvist betalt af reklamer.

Det skal om ikke andet blive spændende at se hvordan brugerne tager imod det nye koncept. For med en flot position som nummer to på listen over mest besøgte hjemmesider i verden, kan YouTube godt gå hen og tage kunder fra de andre spillere på streamingmarkedet.

Det skal siges, at YouTube også har en betalingsmodel, YouTube Premium, hvor man blandt andet slipper for reklamerne.

Mere til historien

Vil du gerne ind og kigge på YouTubes nye film og serie kartotek, men ikke bor i USA, kan du benytte dig af en VPN. Og den kan meget andet end at placere dig i et andet land. Den kan blandt andet også beskytte dine data på offentlige wi-fi netværk og sørge for at hjemmesider ikke kan tracke din færden på nettet.   

HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
YouTube-videoer med AI skal mærkes

YouTube er klar med strengere regler, hvis brugerne gør brug af kunstig intelligens i videoerne. Fremover skal det mærkes tydeligt.

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Endnu en aktion mod kontodeling af streaming

Nej tak til deling af streamingkontoen uden for husstanden, lyder det fra endnu en tjeneste.

(mere…)
Disney klar med tilbud på reklame-abonnement

Disney+ er klar med et skarpt tilbud på deres reklamebaserede abonnement.

(mere…)
Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram