Smittestop-appen lukkes ned

Først blev restriktionerne fjernet, så lukkede teststederne og nu er smittestop-appen også lukket ned, hvilket skyldes Sundhedsstyrelsens nye testanbefalinger.

Smittestop-appen lukker ned (Kilde: Smittestop.dk)
Smittestop-appen lukker ned (Kilde: Smittestop.dk)

Covid-19-pandemien er kommet mere under kontrol end den har været. Sådan er meldingen fra Sundhedsstyrelsen, som nu lukker Smittestop-appen ned.

Smittestop-appen blev frigivet i juni 2020 og har siden været et digitalt supplement til kontaktopspring. Formålet med appen var nemlig at give besked om smitterisiko til personer, som havde været i nærheden af en smittet.

Efter kritik: Dansk firma skal udvikle norsk Smittestop-app

I dens levetid er appen downloadet mere end 2,5 millioner gange og mere end en halv million brugere har meldt sig smittet i appen. Dermed har appen altså været medvirkende til at bremse smittekæder, som måske ellers ikke var opdaget. Det kan være, hvis man har været i kontakt med nogle i offentlige transportmidler, til store arrangementer eller andet.

Appen har i dens levetid været meget udskældt i perioder.

Men nu er det altså slut – i hvert fald for nu. For regeringen har besluttet, på baggrund af en indstilling fra Sundhedsstyrelsen, at lukke den ned, nu hvor Sundhedsstyrelsen ikke længere anbefaler tests af personer, som har været i kontakt med en smittet.

Lukningen af appen sker helt konkret ved, at appen opdateres 25. marts 2022. I denne opdatering får brugerne besked om, at appen ikke længere er aktiv. Og når appen så er opdateret, så er det ikke længere muligt at melde sig smittet i appen. Det betyder også, at man ikke får besked om, at man har været tæt på en smittet.

Dansk Smittestop app virker snart på ældre iPhones

Opdaterer man ikke appen, så vil den blive inaktiv den 31. marts 2022.

Hvis man gerne vil være sikker, så er der altså nu kun selvtests tilbage.

-”Smittestop-appen vil fremover findes i en beredskabsversion, så den igen kan tages i brug, hvis fremtidige udviklinger i pandemien skaber et behov for at op-skalere smitteopsporingen.” Lyder det på hjemmesiden Smittestop.dk.

Mere til historien

Alle data i systemerne vil i forbindelse med nedlukningen af appen blive slettet. Lokale data på telefonen fra appen vil brugerne selv kunne man slette. Og gør man det ikke manuelt, så slettes data automatisk 14 dage efter.

Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram