Smittestop-appen lukkes ned

Først blev restriktionerne fjernet, så lukkede teststederne og nu er smittestop-appen også lukket ned, hvilket skyldes Sundhedsstyrelsens nye testanbefalinger.

Smittestop-appen lukker ned (Kilde: Smittestop.dk)
Smittestop-appen lukker ned (Kilde: Smittestop.dk)

Covid-19-pandemien er kommet mere under kontrol end den har været. Sådan er meldingen fra Sundhedsstyrelsen, som nu lukker Smittestop-appen ned.

Smittestop-appen blev frigivet i juni 2020 og har siden været et digitalt supplement til kontaktopspring. Formålet med appen var nemlig at give besked om smitterisiko til personer, som havde været i nærheden af en smittet.

Efter kritik: Dansk firma skal udvikle norsk Smittestop-app

I dens levetid er appen downloadet mere end 2,5 millioner gange og mere end en halv million brugere har meldt sig smittet i appen. Dermed har appen altså været medvirkende til at bremse smittekæder, som måske ellers ikke var opdaget. Det kan være, hvis man har været i kontakt med nogle i offentlige transportmidler, til store arrangementer eller andet.

Appen har i dens levetid været meget udskældt i perioder.

Men nu er det altså slut – i hvert fald for nu. For regeringen har besluttet, på baggrund af en indstilling fra Sundhedsstyrelsen, at lukke den ned, nu hvor Sundhedsstyrelsen ikke længere anbefaler tests af personer, som har været i kontakt med en smittet.

Lukningen af appen sker helt konkret ved, at appen opdateres 25. marts 2022. I denne opdatering får brugerne besked om, at appen ikke længere er aktiv. Og når appen så er opdateret, så er det ikke længere muligt at melde sig smittet i appen. Det betyder også, at man ikke får besked om, at man har været tæt på en smittet.

Dansk Smittestop app virker snart på ældre iPhones

Opdaterer man ikke appen, så vil den blive inaktiv den 31. marts 2022.

Hvis man gerne vil være sikker, så er der altså nu kun selvtests tilbage.

-”Smittestop-appen vil fremover findes i en beredskabsversion, så den igen kan tages i brug, hvis fremtidige udviklinger i pandemien skaber et behov for at op-skalere smitteopsporingen.” Lyder det på hjemmesiden Smittestop.dk.

Mere til historien

Alle data i systemerne vil i forbindelse med nedlukningen af appen blive slettet. Lokale data på telefonen fra appen vil brugerne selv kunne man slette. Og gør man det ikke manuelt, så slettes data automatisk 14 dage efter.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
NemID’s nedlukning er udskudt – MitID volder problemer

Mange danskere har endnu ikke fået MitID, men nu udskydes fristen med 4 måneder.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram