Samsung-chef: Vi lukker Galaxy Note, men...?

Samsung lukker varemærket Galaxy Note, lød det fra Samsungs mobilchef, men Samsungs hovedkontor har ikke bekræftet udtalelsen.

Samsung Galaxy Note20 Ultra
Note-konceptet bevares, men bliver fremover en del af ultra-modellerne (Foto: MereMobil.dk)

Galaxy Note forsvinder som varemærke, men det gør notefunktionerne ikke.

Nyheden kom fra Samsungs chef for smartphone-kategorien Roh Tae-moon under Mobile World Congress, verdens største mobilkonference, der åbnede mandag den 28. februar 2022.

- "Galaxy Note will come out as Ultra", var meldingen til reporterne ved MWC.

Roh Tae-moon referede til Samsung Galaxy S22 Ultra, der er den første Galaxy S-serie telefon, som er født med en S Pen "i maven".

Da jeg anmeldte Galaxy S22 Ultra skrev jeg, at min forventning ville være, at en fremtidig S-topmodel kunne hedde "Samsung Galaxy S23 Note". Om den forudsigelse passer, det må tiden vise.

Chefens udtalelsen kan ikke bekræftes

Historien om Galaxy Note nåede ud til stort set samtidige techmedier i verden, men ikke MereMobil.dk. Vi forsøgte i stedet at få verificeret oplysningerne, hvilket ikke er lykkedes.

Højtstående Samsung-personer fra vores markedsområde har på vores foranledning været i dialog med hovedkontoret i Sydkorea, men trods flere rykkere for svar de seneste dage, er det ikke lykkedes at få bekræftet udtalelserne fra Roh Tae-moon.

Samsungs smartphone-chef kan have talt over sig eller udtalt sig på egne vegne, uden at have clearing med hovedkontoret. Han kan naturligvis også være misforstået.

Vi kender ikke bevæggrunden for, at en udtalelse fra en topchef indenfor smartphone-kategorien ikke kan verificeres. I mine ører lyder det mærkeligt, at udmeldingen om Galaxy Note ikke er afstemt med hovedkontoret.

Jeg må konstatere, at Samsung i Sydkorean p.t. ikke vil stå ved meldingen om, at Samsung Galaxy Note bliver taget af programmet.

En succes for Samsung

I et årti har Samsung stort set haft note-kategorien for sig selv. Der har været nogle få forsøg fra konkurrenter på at lave en Galaxy Note-konkurrent, men alle har fejlet.

Samsung har derfor været urørlige i årevis og solgt millioner af niche-telefoner til dedikerede fans af serien.

Over tid er en Galaxy Note med en meget stor skærm blevet mere og mere overflødig, da almindelige smartphones over årene har fået større og større skærme.

Giga-skærmen

Da den første Samsung Galaxy Note blev præsenteret i oktober 2011, var skærmen gigantisk for sin tid. Størrelsen var 5,3 tommer med Full HD-opløsning. Mange betragtede det som en helt VILD stor skærm.

Den samtidige Samsung Galaxy S II havde 4,3 tommer skærm. Mens Apples iPhone 4S tilbød en 3,5 tommer skærm.

Siden dengang er skærme på 5,3 tommer eller derover blevet mere almindeligt end mindre skærme.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes to gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I 2016 led Samsungs brand et katastrofalt knæk, da batterierne i Galaxy Note 7 begyndte at eksplodere. I oktober 2016 forlød det, at Galaxy Note 7 ikke ville blive relanceret.

Er dette Samsung Galaxy S23 Ultra?

Nye billeder er dukket op af det, som måske er den kommende Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Tænk over dette inden du køber Galaxy Z Flip4

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy Z Flip4 – hør min mening her.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Samsung driller Apple før iPhone 14-lancering

Samsung har gjort det til en tradition, at de inden lanceringen af nye iPhones driller Apple lidt. Se videoen her.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch5 Pro test | bedste smartwatch på Android

TEST: Har du en Android-telefon, er Samsung Galaxy Watch5 Pro det bedste smartwatch, du kan købe.

(mere…)
I dag folder Samsung sig ud

Vi har haft Samsungs innovative foldbare telefoner et stykke tid. Er op til 17.000 for dyrt? Du kan nu finde dem hos en række forhandlere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram