Dansk coronapas er lukket ned – EU-delen fortsat aktiv

Den danske del af coronapas-appen er lukket ned, men EU-delen er fortsat aktiv, da det fortsat er påkrævet med coronapas i nogle lande.

Coronapas app
Den danske del af coronapas-appen er nu lukket ned, men kan åbnes hurtigt, hvis det bliver relevant. EU-delen virker fortsat. (Foto: MereMobil.dk)

I sidste uge skrev vi, at Smittestop-appen var lukket ned. Nu er den danske del af coronapas-appen også lukket. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Smittestop-appen lukkes ned

Grunden til lukningen af den danske del af coronapas-appen skyldes, at der ikke længere er anbefalinger om coronapas nogen steder i Danmark. De sidste anbefalinger med coronapasset var for besøgende på sygehuse og plejehjem, men disse anbefalinger er fjernet nu.

EU-delen er dog fortsat aktiv og kan benyttes ved rejser til udlandet. Det er nemlig ikke alle steder, at alle restriktioner er fjernet.

Når du åbner appen, vises der nu i stedet, at du kan gå til EU/Internationalt coronapas. Her viste den tidligere først det danske coronapas, hvor efter man så manuelt kunne skifte.

Coronapas på mobilen til hele EU

Sådan ser det ud nu, når du åbner coronapas-appen første gang efter den danske del af appen er lukket ned (Screenshot: MereMobil.dk)
Sådan ser det ud nu, når du åbner coronapas-appen første gang efter den danske del af appen er lukket ned (Screenshot: MereMobil.dk)

Coronapas kan hurtigt aktiveret igen

Sundhedsministeriet oplyser også, at det vil være muligt med kort varsel at genaktivere den danske del af appen, hvis der atter opstår et behov for at anvende coronapas i Danmark.

Mens der i Danmark ikke er restriktioner tilbage, så er der steder i verden, hvor corona fortsat udgør en stor trussel. Kina har netop lukket Shanghai ned.

Mere til historien

Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende sine anbefalinger om smitteforebyggende tiltag i forhold til sårbare og ældre. Der er fortsat fokus på at undgå smitte på plejehjem og sygehuse. Der er fx stadig anbefalinger om test af personale og anvendelse af værnemidler på plejehjem og sygehuse.

Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Nu skal du finde el-appen frem igen! Strømprisen er på det højeste niveau i år

I efteråret 2022 blev det for alvor populært at følge el-priserne på apps. Nu er det igen relevant. Strømprisen har nået det højeste niveau i år.

(mere…)
Rejsebillet-appen er forsinket

Appen Rejsebillet skulle have været frigivet tilbage i marts, men firmaet bag Rejsekort har stadig ikke appen klar.

(mere…)
Pas på falske Threads apps! Threads er ikke klar i Danmark

SVINDEL: Er du blevet interesseret i den nye Threads-app, som er blevet så populær, så pas på hvad du downloader.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram