Dansk coronapas er lukket ned – EU-delen fortsat aktiv

Den danske del af coronapas-appen er lukket ned, men EU-delen er fortsat aktiv, da det fortsat er påkrævet med coronapas i nogle lande.

Coronapas app
Den danske del af coronapas-appen er nu lukket ned, men kan åbnes hurtigt, hvis det bliver relevant. EU-delen virker fortsat. (Foto: MereMobil.dk)

I sidste uge skrev vi, at Smittestop-appen var lukket ned. Nu er den danske del af coronapas-appen også lukket. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Smittestop-appen lukkes ned

Grunden til lukningen af den danske del af coronapas-appen skyldes, at der ikke længere er anbefalinger om coronapas nogen steder i Danmark. De sidste anbefalinger med coronapasset var for besøgende på sygehuse og plejehjem, men disse anbefalinger er fjernet nu.

EU-delen er dog fortsat aktiv og kan benyttes ved rejser til udlandet. Det er nemlig ikke alle steder, at alle restriktioner er fjernet.

Når du åbner appen, vises der nu i stedet, at du kan gå til EU/Internationalt coronapas. Her viste den tidligere først det danske coronapas, hvor efter man så manuelt kunne skifte.

Coronapas på mobilen til hele EU

Sådan ser det ud nu, når du åbner coronapas-appen første gang efter den danske del af appen er lukket ned (Screenshot: MereMobil.dk)
Sådan ser det ud nu, når du åbner coronapas-appen første gang efter den danske del af appen er lukket ned (Screenshot: MereMobil.dk)

Coronapas kan hurtigt aktiveret igen

Sundhedsministeriet oplyser også, at det vil være muligt med kort varsel at genaktivere den danske del af appen, hvis der atter opstår et behov for at anvende coronapas i Danmark.

Mens der i Danmark ikke er restriktioner tilbage, så er der steder i verden, hvor corona fortsat udgør en stor trussel. Kina har netop lukket Shanghai ned.

Mere til historien

Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende sine anbefalinger om smitteforebyggende tiltag i forhold til sårbare og ældre. Der er fortsat fokus på at undgå smitte på plejehjem og sygehuse. Der er fx stadig anbefalinger om test af personale og anvendelse af værnemidler på plejehjem og sygehuse.

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram