FIFA 2023 kan blive det sidste 

EA Sports og FIFA har i årtier haft et samarbejde, men måske er det snart slut. FIFA 2023 kan være det sidste, som bliver en del af licensaftalen.

Screenshots fra FIFA 16 Ultimate Team
Fifa er optaget i Guinness rekordbog som det bedst sælgende sportspil i verden. Frem til 2021 er salget af Fifa-serien opgjort til over 325 millioner eksemplarer

EA Sports kan måske ende med, at FIFA 2023 bliver det sidste fodboldspil, der er en del af licensaftalen mellem EA Sports og det internationale fodboldforbud FIFA. 

Licensaftalen har betydet, at EA Sports må benytte de rigtige navne på spillerne, stadions, trænere mv. 

FIFA skifter måske navn

Den administrerende direktør for EA Sports, Andrew Wilson, skulle under et møde i november (2021) have afsløret, at EA Sports overvejer at opsige denne licensaftale. Videogameschronicle har offentliggjort nogle af disse samtaler. 

Samarbejdet mellem EA Sports og FIFA har ellers eksisteret i årtier, men det kan måske ende med at være slut, når det kommende mesterskab i Qatar er overstået. Det betyder kort og godt, at FIFA 23 kan være den sidste udgivelse, fra EA Sports, som bærer FIFA-navnet. 

FIFA er et af de mest populære spil fra EA Sports. 

En af grundene til, at EA Sports overvejer at droppe den mangeårige aftale er, at den begrænser EA Sports’ muligheder for nytænkning i forhold til at udvide mulighederne i spillet ud over de traditionelle fodboldkampe. EA Sports mener, at den største fordel ved aftalen er World Cup hvert fjerde år. 

Nintendo klar med Wii-Sports afløser 

EA Sports skulle, ifølge The Verge, have mindst 300 andre licensaftaler, som giver dem rettigheder til at navne, udseendet på spillerne, spilligaer og klubnavne kan bruges. Det er altså ikke sikkert, at dette forsvinder, selvom ”FIFA-navnet” gør. 

FIFA skulle angiveligt have hævet beløbet for aftalen for de næste ti år til 2,5 milliarder dollars, hvilket er omkring det dobbelte af, hvad forrige periode kostede.

Mere til historien

EA Sports har siden 1993 udgivet en årlig udgave af FIFA. Spillet kan derfor findes på alverdens platforme, som f.eks. Amiga, Game Boy, PlayStation, Nintendo, Mac og Pc og mange andre.

FIFA 23 kan bestilles - mere fokus på kvinder

EA SPORTS er på vej med FIFA 23. Denne gang bliver det omstridte VM i Qatar inkluderet. Kvinderne kommer også mere i fokus.

(mere…)
FIFA-spillet skifter navn

BEKRÆFTET: Fodboldspillet får nyt navn, bekræfter EA Games.

(mere…)
FIFA+ er himlen for fodboldfans

Så er der godt nyt til alle fodboldfans. FIFA har åbnet streamingtjenesten FIFA+ med store ambitioner. FIFA+ er gratis.

(mere…)
FIFA 22 – mere realistisk fodbold på vej

EA Games er på vej med en opgradering til Madden NFL og FIFA 22. Spillene bliver mere realistiske på de nyeste konsoller.

(mere…)
EA og Microsoft arbejder på en mobilspil streamingtjeneste

Electronic Arts og Microsoft har under deres pressekonferencer på E3, løftet sløret for, at der bliver arbejdet på en mobilspils streamingtjeneste.

(mere…)
EA Sports FIFA 16 Ultimate Team klar til download nu

Den seneste version af det populære fodboldspil FIFA er nu klar til download – du finder det til både iOS og Android.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram