Facebook oplever for første gang fald i antal af brugere

For første gang oplevede Facebook i sidste kvartal en nedgang i antallet af daglige brugere. Det kom frem i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.

Facebook
(Foto: Souvik Banerjee)

Meta, som selskabet bag Facebook nu hedder, meldte i går (onsdag, red.) for første gang ud, at de har oplevet en nedgang i antallet af daglige brugere på verdensplan. Det kom frem under fremlæggelsen af kvartalsregnskabet

Det betyder også, at Facebook har haft en lavere annoncevækst end tidligere. Nyheden betød aktien faldt 20 procent.

Ifølge The Verge betyder nedgangen i forrige kvartal et tab i markedsværdi på omkring 200 milliarder dollars. 

Alene i Nord Amerika har Facebook-appen, som er selskabets vigtigste kilde for annonceindtægter, haft et fald på én million daglige brugere. Og med en nedgang i daglige brugere på verdensplan oveni, så er det skidt.

Nedgangen er gået fra 1,93 milliarder daglige brugere til 1,929 milliarder. Det er uvist om faldet skyldes, at mange unge benytter andre sociale medier.

Meta oplyser nemlig ikke noget om, hvilken ”type” brugere, der er forsvundet. Dog har det de senere år været en tendens, at unge mennesker ikke brugte Facebook så meget. 

Navneskiftet fra Facebook til Meta får også lidt af skylden – i hvert fald for faldet på aktiebørsen - selvom Meta kun benyttes om selskabet bag og det sociale medie i sig selv fortsat hedder Facebook. Derfor har det nok ikke så meget at sige i forhold til faldet i antallet af besøgende. 

TIP: Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

Selvom det alt sammen lyder ”skidt”, så er det langt fra tilfældet når man kigger på indtængerne. Meta havde en indtjening på 40 milliarder dollars i nettoindtægt i 2021, samt en stigning på 10 procent på annonceindtægterne i forhold til året før. 

Mere til historien

Facebook (Meta) ejer også Instagram og har tidligere haft planer om, at udvikle en "Instagram til børn", men denne skulle nu eftersigende være sat på pause på ubestemt tid. 

Samsung Galaxy S22’erne klarer bedre end S21

Omsætningen går det bedre for Galaxy S22-serien end forgængeren Galaxy S21. Det oplyser Samsung i forbindelse med kvartalsregnskabet.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
860 millioner betalinger for Apples tjenester

Apple har nu 860 millioner betalte abonnementer på tværs af tjenester. iPhone er fortsat i førertrøjen.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Ny kundeflugt fra Nuuday

TV-kunderne siver forsat væk fra TDC Group, mens Nuuday trækker flere og flere mobilkunder til sig.

(mere…)
Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram