Facebook oplever for første gang fald i antal af brugere

For første gang oplevede Facebook i sidste kvartal en nedgang i antallet af daglige brugere. Det kom frem i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.

Facebook
(Foto: Souvik Banerjee)

Meta, som selskabet bag Facebook nu hedder, meldte i går (onsdag, red.) for første gang ud, at de har oplevet en nedgang i antallet af daglige brugere på verdensplan. Det kom frem under fremlæggelsen af kvartalsregnskabet

Det betyder også, at Facebook har haft en lavere annoncevækst end tidligere. Nyheden betød aktien faldt 20 procent.

Ifølge The Verge betyder nedgangen i forrige kvartal et tab i markedsværdi på omkring 200 milliarder dollars. 

Alene i Nord Amerika har Facebook-appen, som er selskabets vigtigste kilde for annonceindtægter, haft et fald på én million daglige brugere. Og med en nedgang i daglige brugere på verdensplan oveni, så er det skidt.

Nedgangen er gået fra 1,93 milliarder daglige brugere til 1,929 milliarder. Det er uvist om faldet skyldes, at mange unge benytter andre sociale medier.

Meta oplyser nemlig ikke noget om, hvilken ”type” brugere, der er forsvundet. Dog har det de senere år været en tendens, at unge mennesker ikke brugte Facebook så meget. 

Navneskiftet fra Facebook til Meta får også lidt af skylden – i hvert fald for faldet på aktiebørsen – selvom Meta kun benyttes om selskabet bag og det sociale medie i sig selv fortsat hedder Facebook. Derfor har det nok ikke så meget at sige i forhold til faldet i antallet af besøgende. 

TIP: Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

Selvom det alt sammen lyder ”skidt”, så er det langt fra tilfældet når man kigger på indtængerne. Meta havde en indtjening på 40 milliarder dollars i nettoindtægt i 2021, samt en stigning på 10 procent på annonceindtægterne i forhold til året før. 

Mere til historien

Facebook (Meta) ejer også Instagram og har tidligere haft planer om, at udvikle en “Instagram til børn”, men denne skulle nu eftersigende være sat på pause på ubestemt tid. 

Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram