BlackBerry har patenter til salg for milliarder

I 00’erne var BlackBerry store, men siden er det gået ned ad bakke. Nu forsøger de at sælge ud af deres patenter.

BlackBerry Z10 (Foto: BlackBerry)
BlackBerry Z10 (Foto: BlackBerry)

BlackBerry var i 00’erne et ikonisk mobiltelefon-mærke, selvom de i Danmark aldrig har været så store, som i USA. Men de var meget kendte for deres fysiske QWERTY-tastatur.

Siden dengang er det kun gået ned ad bakke og BlackBerry har forsøgt flere ting, som blandt andet da Research In Motion, der ellers stod bag BlackBerry, solgte til den kinesiske smartphone-producent TLC. De indstillede produktionen for år tilbage.

Vi skrev lige efter nytår, at BlackBerry telefoner nu mistede garantien for, at de virkede med opkald m.m. Dette var produkter, som benytter styresystemerne BlackBerry 10, BlackBerry 7.1 eller tidligere samt BlackBerry PlayBook. Men ikke BlackBerry produkter, som har Android.

En æra i mobilhistorien slutter – Blackberry lukker

Nu har BlackBerry gang i ”udsalget” af deres patenter. Det er dog langt fra billigt, da det skønnes at disse kan indbringe op mod fire milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Køberen eller køberne skal dog ikke glæde sig over nye patenter, da der er tale om ældre patenter, som er relateret til mobile enheder, meddelelsesfunktioner og trådløst netværk.

BlackBerrys kerneforretning er i dag cybersikkerhed og software, som bruges af bilproducenter.

Mere til historien

BlackBerry var fremme i tiden før det for alvor blev Android og iOS, der dominerede mobilmarkedet.

Læs også:
BlackBerry overvejer fremtiden som mobilproducent

En æra i mobilhistorien slutter – Blackberry lukker

Tirsdag den 4. januar er dagen, hvor der ikke længere er garanti for, at en række ældre telefoner ikke længere vil kunne gennemføre opkald, sende SMS m.m.

(mere…)
BlackBerry Vienna er en ny Android fra rygtemøllen

BlackBerry er fornyligt kommet på markedet med deres første Android telefon - BlackBerry Priv. Nu ser nummer to muligvis dagens lys i nærmeste fremtid.

(mere…)
Nu er Tizen større end BlackBerry

Det mindre og forholdsvis ukendte styresystem Tizen er nu større end det tidligere populære styresystem BlackBerry.

(mere…)
Får BlackBerry comeback med ny Passport-model?

Den nye Passport-model fra BlackBerry kan være med til at give producenten et comeback på smartphone-markedet. BlackBerry Passport er forudbestilt i 200.000 eksemplarer på to dage.

(mere…)
BlackBerry overvejer fremtiden som mobilproducent

Den nye topchef i BlackBerry vil inden for kort tid beslutte, om de har en fremtid som mobilproducent. (mere…)

BlackBerry vil tilbage til telefoner med tastatur

Den nye mand i spidsen for BlackBery vil tilbage til rødderne og fokuserer mindre på de moderne touch-telefoner. (mere…)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram