En æra i mobilhistorien slutter – Blackberry lukker

Tirsdag den 4. januar er dagen, hvor der ikke længere er garanti for, at en række ældre telefoner ikke længere vil kunne gennemføre opkald, sende SMS m.m.

BlackBerry telefoner med BlackBerry 10 (Foto: BlackBerry)
BlackBerry telefoner med BlackBerry 10, (Foto: BlackBerry)

Tilbage i starten af 00’erne var BlackBerry en af de populære telefoner – særligt udenfor landets grænser. I en periode havde BlackBerry cirka halvdelen af det amerikanske marked, men fra tirsdag den 4. januar 2022, vil BlackBerry ikke længere garantere, at deres enheder virker. Det skriver The Verge

BlackBerry 7.1 eller tidligere, BlackBerry 10 eller tablet-versionen BlackBerry PlayBook, vil ikke længere fungere pålideligt efter i morgen (4. januar 2022).

Der findes dog nyere modeller af BlackBerry-telefoner, som har Android installeret. Disse er ikke omfattet af udmeldingen.

BlackBerry benyttede deres eget styresystem frem til 2015. De forsøgte i 2013, at give styresystemet nyt liv med BlackBerry 10, men det fejlede. Det blev heller ikke den store succes, da de i 2015 skiftede til Android-platformen.

BlackBerry var i deres storhedstid ejet af det canadiske firma Research In Motion, mens de i de sidste år, fra 2016, var ejet af den kinesiske smartphone-producent TLC. De meddelte for to år siden, at de ville indstille produktionen. Derfor kommer det heller ikke om en overraskelse, at det nu er slut.

Der meldes ikke noget om, hvor mange der benytter BlackBerrys berørte modeller.

Mere til historien

Det var oprindeligt firmaet RIM (Research In Motion), som stod bag BlackBerry-telefonerne, der havde et fuldt qwerty-tastatur og derfor særligt var gode til e-mails i forhold til konkurrenterne. BlackBerry gik meget op i sikkerheden. Derfor var særligt erhvervslivet glade for dem. 

Læs også:
MP3-æraen er slut – fremtiden tilhører AAC

I disse dage …: iMac fylder 25 år

TILLYKKE! iMac fylder 25 år: Fra gennemsigtig æg til farverig fladskærm

(mere…)
BlackBerry har patenter til salg for milliarder

I 00’erne var BlackBerry store, men siden er det gået ned ad bakke. Nu forsøger de at sælge ud af deres patenter.

(mere…)
iPhone fylder 15 år – disse features havde den ikke

Apples første iPhone kom for 15 år siden. Mange af mest kendte iPhone-features, fandtes ikke på den originale model. Læs her hvor lidt smart den første iPhone var.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Slut efter 82 år: Frøken Klokken lægger på

#EP102: Med udgangen af november kan man ikke længere få læst klokken op i telefonen. Lyt til historien om Frøken Klokken.

(mere…)
Husker du LG? Innovativ og katastrofal

FARVEL LG: Mobilindustrien har mistet en spiller, der til tider skabte innovative produkter, men som også sendte mobilafdelingen på overarbejde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram