Sådan vælger du den bedste iPhone 13

VIDEO: Fire iPhone 13-modeller. Hvilken iPhone er den bedste at købe? Se min guide til iPhone 13-købet her.

Jeg har nu haft god tid til at prøve de nye iPhones, der allerede sælger som varmt brød.

Apple har lagt sig i selen for at gøre årets modeller til noget særligt i forhold til iPhone 12’erne, men det meste af lanceringen var røgslør fra scenen i Apple Park.

Da støvet lagde sig, kunne jeg se, der på mange punkter var tale om en genudgivelse af 2020-serien. 

Ny makeup og en ny tekst, skrevet på en kendt melodi, får iPhone-elskerne til at synge med, mens dankortet danser hen til automaten. 

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max har størrelsen til forskel

Kameraet er den ubetinget største nyhed i hele iPhone 13-serien. Du får det ultimative kamera på iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max, der er et af de allerbedste mobilkameraer netop nu.

I alle situationer får du et godt billede også, når det er næsten helt mørkt. Ét tryk og motivet ligner noget en øvet fotograf kunne have taget.

En nyhed er makrofunktionen, hvor du kan tage billeder helt ned til to centimeters afstand. I modsætning til konkurrenterne, der længe har haft makrofoto, er Apple meget smartere. 

Du skal bare gå tæt på motivet, så aktiveres tilstanden automatisk uden du skal rode i indstillingerne. Det er smart.

Du kan ikke se nyskabelsen

Årets to største iPhones kommer med 120 Hz skærmteknologi, hvor skærmbilledet opdaterer op til 120 gange i sekundet. Det giver superflydende grafik. 

Apple har på deres topmodeller altid haft gode skærme. Derfor er gevinsten ved 120 Hz til at overse. Du skal have en ældre iPhone ved siden, før du rigtigt kan se effekten.

Du skal oplade din iPhone sjældnere, da batteriet er større end tidligere. I forhold til sidste års topmodeller har batterierne nu cirka 10 (Pro) og 18 (Pro Max) procents mere kapacitet.

For det meste skal du nok oplade en gang om dagen.

Tag stiling til prisen

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max er stort set ens. Det er primært skærmstørrelsen du skal tage stilling til – og prisen naturligvis.

iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max er, når hverdagen rammer, en gentagelse af hvad vi så i 2020. 

Læs hele anmeldelsen af iPhone 13 Pro og 13 Pro Max her.

TECHVIDEOER PÅ DANSK: På vores YouTube-kanal kan du se videoer på dansk med test af ny teknologi. Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

iPhone 13 og iPhone 13 Mini er de fornuftige telefoner

Mini henviser udelukkende til størrelsen ikke funktionerne. iPhone 13 Mini og iPhone 13 er således de sammen telefoner med undtagelse af størrelsen på skærmen samt vægten.

Begge telefoner yder ens, når det kommer til processorkraft. Skærmkvaliteten er den sammen og du går ikke ned på fotokvalitet.

I en stor test fra ekspertsitet DxOMark scorer kameraet flere point end iPhone 12 og iPhone 12 Mini. Kameraets kvalitet er, lidt firkantet sagt, på niveau med kameraet i sidste års ultimative topmodel iPhone 12 Pro Max. Det er ret vildt. 

Vil du i år have et endnu bedre kamera, skal du se efter iPhone 13 Pro.

Hun ELSKER den

Det er min techkollega Lene Birkeslund, der har testet de to telefoner og hun oplever bedre 

batteritid end sidste år, men savner lidt hurtigere opladning. Hverken på den kablede eller trådløse opladning, er der sket noget. Det er skuffende.

Lene fortæller, at hun ”er vild med den” med henvisning til iPhone 13 Mini, der er en kompakt telefon til enhåndsbrug med fantastisk høj ydelse.

Det er minien du skal købe, hvis størrelsen er vigtig. Har du brug for mere skærmplads, men stadig er bevidst om økonomien, køber du iPhone 13.

Næsten ingen forskel

Overordnet set er der næsten ingen forskel fra iPhone 12 og iPhone 12 Mini til iPhone 13 og iPhone 13 Mini. Du vil derfor sagtens kunne købe sidste år modeller, uden at mangle noget. Har du sidste års model, så skal du dog ikke opgradere.

I år får du 128 GB lagerplads. Sidste år var 64 GB startmodellen. Selvom lagerpladsen er fordoblet, har Apple holdt priserne i ro.

Der findes ingen telefon på markedet, som kan konkurrere med iPhone 13 Mini. Ikke engang Samsung har en kompakt telefon med samme ydelse som en topmodel, der kan være i én hånd.

Lene melder, at hun ikke kan andet end at give topkarakter.

Karakter: 6 ud af 6 stjerner.

Læs hele anmeldelsen af iPhone 13 Mini her.

Konklusion: iPhone 13 er det rigtige køb

Du får størst værdi for pengene ved at købe iPhone 13. 

Selvom promodellen er lidt federe og har et bedre kamera, skal du virkelig overveje om det giver en glæde for dig at bruge 2.000 kroner mere. Husk på: Softwaren og funktionaliteten i dagligdagen er ens.

Mini er relevant, hvis du vil have et kraftværk i lommeformat og ønsker at tage toppen af prisen.

Entusiasterne køber en pro. For pokker det er fede telefoner, men de koster det samme som en lille brugt bil. Det er altså vanvittigt.

Mere til historien

I iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max er batterikapaciteten henholdsvis 3.095 og 4.352 mAh.

Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram