Telenor vil beskytte brugerne bedre

Mange danskere har samme password til flere forskellige tjenester, hvilket gør dem mere sårbare. Telenors kunder får nu en hjælpende hånd.

Svindel, cyberattack, kriminalitet
(Foto: Pete Linforth)

En ny undersøgelse, som er foretaget af analysefirmaet Norstat på vegne af Telenor, viser, at mere end hver tredje dansker er bekymret for svindel med Nem-ID, bank- eller kreditkort og for identitetstyveri. 

Tal fra Danmarks Statistik 2020 viser, at halvdelen af befolkninge genbruger deres kodeord på tværs af tjenester. Dermed bruges samme kodeord måske til Facebook, men også til NemID.

200 passwords du IKKE må bruge

Telenor er bekymrede for udviklingen, der ses indenfor svindel med Nem-ID, kreditkort og identitetstyveri. Derfor er teleselskabet klar med en udvidelse af løsningen NetSikker Plus. Den nye udvidelse hedder ID Vagt.

ID Vagt skal hjælpe med at beskytte dine personlige oplysninger på nettet, samt advare dig, hvis de er med i et datalæk.

ID Vagt – tilføjelse til NetSikker Plus

ID Vagt, som er den nye tilføjelse til NetSikker Plus, skal som sagt hjælpe brugerne – både med at beskytte oplysninger, samt advare, hvis de har været med i et datalæk. Sker dette så skal du nemlig ændre password.

GUIDE: Sådan laver du et SIKKERT password

-”Som leverandør af digital infrastruktur har vi et ansvar for at passe på vores kunder og hjælpe dem med at færdes trygt og sikkert på nettet. Internettet er et fantastisk sted med uendelige muligheder, og det skal vores kunder kunne nyde – og samtidig føle sig helt trygge ved, at Telenor har deres ryg, hvis uheldet er ude,” siger Christian Hoffmann, der er direktør for privatmarkedet hos Telenor.

Med i abonnementet

Telenor har tidligere i år tilføjet NetSikker til alle deres mobilabonnementer til privatkunder.

NetSikker fungerer som en forsikring. Det betyder dermed brugeren er dækket af abonnementer i sager, som omhandler digitale krænkelser f.eks. publicering af uønsket indhold uden samtykke, digital mobning og falske profiler. 

ID Vagt kan holde øje med op til fem forskellige email-konti. Fordi en e-mail optræder i datalæk betyder det ikke nødvendigvis, at brugeren er hacket. 

Husk det altid er en god idé at have forskellige password. Vi anbefaler password-huskere. 

Mere til historien

Optræder en mail i et datalæk, så betyder det oftest, at en hjemmeside, hvor man har benyttet ens e-mail som brugernavn, har haft et sikkerhedsbrud. Det er altså langt fra lig med, at man er hacket. Men man kan så reagere før det eventuelt går galt. 

Læs også:
Jeg har droppet LastPass – men ikke på grund af prisen

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram