Husk coronapas-appen fra i dag – har du tjek på den?

0

I dag træder reglerne om et gyldigt coronapas i kraft flere steder. Har du tjek på din coronapas-app?

Coronapas app
Coronapas-appen skal opdateres via Googe Play Store / Apple App Store. Har du ikke brugt appen i 30 dage, skal du logge ind igen (Foto: MereMobil.dk)

Coronapasset gjorde sit indtog i ind- og udland i sommer. Mens nogle lande ikke er stoppet med, at nogle ting har påkrævet et gyldigt coronapas, så har vi i Danmark været fritaget siden 1. september 2021.

Men det er slut nu. Fra i dag kører coronapas-appen igen for fuld tryk.

Coronapasset er påkrævet flere steder i hvert fald i mindst fire uger.

Har du ikke coronapasset installeret på din smartphone, så kan du downloade det gratis i Apples App Store og Google Play Store.

Coronapasset fungerer som dokumentation for, om du er:

  • Vaccineret 
  • Tidligere smittet (seks måneders gyldighed)
  • Testet negativ indenfor de seneste 72 timer (kviktest) eller 96 timer (PCR-test)

Det er Folketingets Epidemiudvalg, som har truffet beslutningen om, at coronapasset genindføres. Det sker helt præcis fra fredag den 12. november 2021 klokken 06.00. 

Problemer med coronapasset

Nogle danskere har før genindførelsen af coronapasset oplevet problemer med appen, hvor selve passet ikke har kunne hentes frem inde i appen.

Overfor Ekstra Bladet bekræfter Sunddhedsdatastyrelsen, der står for driften af appen, problemerne.

Fejlen i appen har ikke været af teknisk karakter, lyder det. Har man derimod ikke brugt appen i mere end 30 dage, skal man logge på igen. Desuden vil appen også kræve en opdatering, som hentes via Google Play Store og Apple App Store.

Sundhedsdatastyrelsen opfordrer til, at man tjekker sin coronapas-app i god tid, inden man pludselig står og skal bruge det.

Her skal du bruge coronapas

Modsat i sommer, hvor eksempelvis frisører og træningscentre, krævede et gyldigt coronapas, så er der denne gang lempelser.

Du skal bruge et gyldigt coronapas på blandt andet café, restaurant, steder med mange mennesker forsamlet (200 indendørs og 2.000 udendørs), samt for besøgende på sociale tilbud og plejehjem mv. og på sygehuse (dog ikke for nære pårørende mv.), samt besøgende i fængsler og arresthuse.

Du kan læse mere på coronasmitte.dk og Sundhedsministerens hjemmeside.

Det gælder alle over 15 år, at de skal have et gyldigt coronapas.

Mere til historien

Da coronapasset lige var lanceret opstod der en del snyd med det

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer