Steve Jobs død, iPhone 4S og Siri er nu 10 år

4

TILBAGEBLIK: Det er nu 10 år siden, at Apple præsenterede Siri, samt den populære iPhone 4S. Men det er også 10 år siden, at Steve Jobs døde.

iPhone 4S
iPhone 4S (Foto: Apple)

I går, mandag den 4. oktober 2021, var det præcis 10 år siden, at Apple præsenterede stemmeassistenten Siri og iPhone 4S.

Den 4. oktober 2011 var altså dagen, hvor du kunne tale til din iPhone.

-”I årtier har teknologer fortalt om drømmen om, at det ville være muligt at tale til teknologien og den så ville gøre ting for os,” sådan lød det fra Phil Schiller på scenen i 2011, da Siri blev præsenteret.

OVERBLIK: iPhone 13 – nye telefoner, iPads og Apple Watch i kort form

Og i de 10 år, som Siri nu har eksisteret, der er der sket meget i forhold til stemmestyring. 

I dag er det ikke unormalt, at man kan få en masse ting til at ske via stemmestyring, hvis man har et smarthome. Det kan være lyset tændes, musik afspilles eller meget andet. 

Siri er dog langt fra markedet bedste stemmestyrede assistent. På vores marked er det Google Assistant, som er den bedste i skrivende stund. Men på andre markeder følger Amazons Alexa også godt med. 

iPhone 4S har på mange punkter været skelsættende for Apple. Det var den sidste lancering, mens Steve Jobs var i live. Han døde nemlig dagen efter (5. oktober 2011). Dermed er det i dag 10 år siden, at han afgik ved døden efter et længere sygdomsforløb. Apple har lavet en lille film, som vises på forsiden af Apple.com i dag.

Det har også været en rigtig populær telefon, der også designmæssigt og salgsmæssigt har betydet meget for Apple.

BAGGRUND: Steve Jobs største bedrifter

Steve Jobs (1955-2011)
Steve Jobs (1955-2011)

Apple siger farvel til iPhone 4S med iOS 10

Det er nu mere end 10 år siden, at Tim Cook blev chef for Apple. Steve Jobs trak sig nemlig tilbage 25. august 2011 fra stillingen som administrerende direktør og overdrog den da til Tim Cook. Steve Jobs fortsatte som bestyrelsesformand frem til sin død. 

Mere til historien

Apple har markeret Siris fødsesldag ved at have lidt forskellige sjove svar klar, hvis du siger tillykke med fødselsdagen. Ligesom de også henviser til deres mindeside om Steve Jobs, hvis du spørger til ham. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer