Steve Jobs død, iPhone 4S og Siri er nu 10 år

TILBAGEBLIK: Det er nu 10 år siden, at Apple præsenterede Siri, samt den populære iPhone 4S. Men det er også 10 år siden, at Steve Jobs døde.

iPhone 4S
iPhone 4S (Foto: Apple)

I går, mandag den 4. oktober 2021, var det præcis 10 år siden, at Apple præsenterede stemmeassistenten Siri og iPhone 4S.

Den 4. oktober 2011 var altså dagen, hvor du kunne tale til din iPhone.

-”I årtier har teknologer fortalt om drømmen om, at det ville være muligt at tale til teknologien og den så ville gøre ting for os,” sådan lød det fra Phil Schiller på scenen i 2011, da Siri blev præsenteret.

OVERBLIK: iPhone 13 – nye telefoner, iPads og Apple Watch i kort form

Og i de 10 år, som Siri nu har eksisteret, der er der sket meget i forhold til stemmestyring. 

I dag er det ikke unormalt, at man kan få en masse ting til at ske via stemmestyring, hvis man har et smarthome. Det kan være lyset tændes, musik afspilles eller meget andet. 

Siri er dog langt fra markedet bedste stemmestyrede assistent. På vores marked er det Google Assistant, som er den bedste i skrivende stund. Men på andre markeder følger Amazons Alexa også godt med. 

iPhone 4S har på mange punkter været skelsættende for Apple. Det var den sidste lancering, mens Steve Jobs var i live. Han døde nemlig dagen efter (5. oktober 2011). Dermed er det i dag 10 år siden, at han afgik ved døden efter et længere sygdomsforløb. Apple har lavet en lille film, som vises på forsiden af Apple.com i dag.

Det har også været en rigtig populær telefon, der også designmæssigt og salgsmæssigt har betydet meget for Apple.

BAGGRUND: Steve Jobs største bedrifter

Steve Jobs (1955-2011)
Steve Jobs (1955-2011)

Apple siger farvel til iPhone 4S med iOS 10

Det er nu mere end 10 år siden, at Tim Cook blev chef for Apple. Steve Jobs trak sig nemlig tilbage 25. august 2011 fra stillingen som administrerende direktør og overdrog den da til Tim Cook. Steve Jobs fortsatte som bestyrelsesformand frem til sin død. 

Mere til historien

Apple har markeret Siris fødsesldag ved at have lidt forskellige sjove svar klar, hvis du siger tillykke med fødselsdagen. Ligesom de også henviser til deres mindeside om Steve Jobs, hvis du spørger til ham. 

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram