Power trykker på genbrugs-knappen

Elektronikkæden Power vil bytte mobiltelefoner, computere, tv og hårde hvidevarer for rabatpoint til køb af nye varer.

Power butik
Power ser sig nødsaget til at følge genbrugstrenden (Foto: Power / MereMobil.dk)

I bæredygtighedens navn vokser opgøret mod køb-og-smid-væk-kulturen stille og roligt.

Opgøret sniger sig ind alle mulige vegne, og man støder oftere og oftere på ord som de gammelkendte "genbrug" og "secondhand", mens nyere betegnelser som "upcycled", "refurbished" og "pre-loved" breder sig.

Bølgen skvulper ind hos flere etablerede virksomheder, så det ikke kun er for eksempel Blue City og Green Mind, der sælger brugt elektronik, som har været en tur gennem et værksted og blevet fuldt funktionsdygtigt.

Den tendens vil elektronikkæden Power nu være med på, og har lanceret dets koncept for genbrug af elektronik.

Repower hedder konceptet. Det går i al sin enkelthed ud på, at man afleverer sin brugte elektronik og til gengæld får såkaldte "rabat-point", som kan bruges ved køb af nyt.

Power: Vi er nødt til at gå den vej

- "Vores branche er ikke kendetegnet ved at være miljødarling. Vi gør det her, fordi vi er nødsaget til at bevæge os mere over i det grønne", siger Jesper Boysen, administrerende direktør hos Power, til Ritzau.

Ifølge TV 2 kan man for eksempel få 558 kroner for sin brugte iPhone 8 med 256 gigabyte lagerplads, men så skal den også være uden skader.

Jesper Boysen forventer, at elektronikkæden vil købe omkring 95 procent af den elektronik kunderne afleverer.

- "I årevis har vi måtte lægge ører til kritik af den her køb-og-smid-væk-kultur, og det er berettiget. Nogle smider jo fire år gamle tv'er i skraldespanden, og det kan simpelthen ikke være rigtigt", siger Jesper Boysen til TV 2.

I første omgang køber Power hårde hvidevarer og elektronik som mobiltelefoner, computere og tv, men Jesper Boysen ser også mulighed for, at tage imod elektriske apparater som kaffemaskiner og barbermaskiner.

- "Det her er ikke et tiltag, der skal tage omsætning fra de nye varer. Det er et supplement, hvor vi henvender os til de kunder, der køber brugte varer i eksempelvis Den Blå Avis", siger Jesper Boysen til Ritzau.

GUIDE: Sådan sælger du dine gamle vinylplader til en god pris

Samme reklamationsret

Køber man et produkt, der har været brugt før, får man samme reklamationsret som på et nyt produkt. Og det er helt i overensstemmelse med loven. Det betyder i praksis, at hvis produktet ikke virker, som man kan forvente, er der samme reklamationsret, som ved et helt nyt produkt.

Jesper Boysen oplyser, at man i hver butik regner med at ansætte omkring syv medarbejdere, som skal reparere indleverede produkter på stedet. Power har i alt 21 butikker fordelt ud over hele landet og det betyder, at Power skal ud, at hente 140-150 folk med forstand på det indre i elektronikken, og det bliver ifølge Jesper Boysen faglært arbejdskraft.

LÆS OGSÅ: Prisen afgør skæbnen for genbrugstech

Mere til historien

Er din elektronik i så dårlig stand, at den ikke kan repareres, sendes den til organisationen Elretur. Elretur håndterer en ansvarlig og omkostningseffektiv indsamling og håndtering af cirka 80 procent af det elektronik- og batteriaffald der afleveres på landets genbrugspladser. Elretur har flere end 900 medlemmer.

Derfor skal din gamle mobil genanvendes

Telefoner består af mange udrydningstruede metaller og mineraler. Derfor kan din brugte mobil gøre gavn og du får lidt økonomisk hjælp til en ny.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram