Desperat mangel på PlayStation 5

PlayStation 5 er ualmindelig populær og sætter rekord i efterspørgsel via en stor prisportal. Manglen er guf for svindlere og lykkeriddere.

PlayStation 5
PlayStation 5 er det mest søgte produkt på Pricerunner de seneste år (Foto: MereMobil.dk)

I lang tid har det været almindelig kendt, at Sonys spilkonsol, er varen som alle vil have, men som næsten ingen kan skaffe. Nu understreges den desperate efterspørgsel af nye tal.

De seneste 12 måneder er der, på prisportalen Pricerunner, søgt 453.000 gange efter PlayStation 5 og 280.000 gange efter PlayStation 5 Digital Edition, udgaven uden diskdrev.

Det svarer til over 2.000 søgninger hver eneste dag.

PlayStation 5 er således det suverænt mest efterspurgte produkt på prisportalen det seneste år, viser tal som Pricerunner har givet MereMobil.dk indsigt i.

Nye partier sælges på rekordtid

PlayStation 5 kan ikke købes i fri handel endnu, hvilket tydeligt fremgår af Pricerunner, hvor PS5 er udsolgt hos det, der bedst kan betegnes “de bredeste” salgskanaler.

Indimellem lander der et parti, som det skete for kort tiden siden, da Salling Group via Bilka og Føtex, solgte PlayStation 5 med en ekstra kontroller og det nye Spider-Man spil.

Partiet var udsolgt den samme dag, som salget blev frigivet, hvilket også er tendensen, når andre salgskanaler får fat i den eftertragtede konsol.

– “Helt uden sidestykke. I mine 15 år i elektronikbranchen har jeg ikke oplevet noget tilsvarende,” udtalte Simon Frølich, salgschef for data og entertainment i Power, tidligere til MereMobil.dk, hvor Power solgte et parti kontroller på ét sekund via deres webshop.

Ingen gode nyheder om PlayStation 5

Fra Salling Group, som er en af de store forhandlere, er der fortsat ingen gode nyheder om tilgængeligheden af PlayStation 5.

– ”Vi vil rigtig gerne imødekomme den enorme efterspørgsel, der pt. er på PS5, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne ville kunne sælge flere, end hvad tilfældet er. Leveringssituationen er fortsat usikker. Derfor kan vi desværre ikke spå om, hvornår vi får flere og ej heller hvor mange. Det ændrer sig løbende, men arbejder vi hele tiden benhårdt på at få endnu flere hjem – og der kommer heldigvis flere,” fortæller Jacob Krogsgaard Nielsen, presseansvarlig i Salling Group.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Sony, da vi gerne ville have svar på, hvad deres officielle forklaring er på den manglende tilgængelighed, men Sony er ikke vendt tilbage.

Ekspert: Du behøver ikke en PS5 endnu

En fremtrædende spilekspert mener, at Sony skuffer mange ved ikke at kunne levere, men han tror ikke de dropper Sony.

– ”Når det er sagt, så er der på nuværende tidspunkt intet indhold til PS5, der retfærdiggør, at man skal have den. Der er ingen eksklusive titler lige nu, der gør, at man SKAL have den nye PlayStation,” fortæller Thomas Bense, stifter og redaktør af Pixel.tv.

Han mener, at en del af hypen til hvis grad handler om, at folk vil have det, som de ikke kan få.

Thomas Bense har testet både den nye Xbox og PlayStation 5.

Pas på svindlere og lykkeriddere

De manglende spilkonsoller er guf for svindlere, som ikke holder sig tilbage for at narre penge ud af godtroende spilfans, der håber at få fat på en PS5.

LÆS OGSÅ: Vil score kassen på PS5

Via Facebook Marketplace og DBA er der ind til flere annoncer for PlayStation 5 fra lykkeriddere, der håber at score kassen ved at sælge deres konsol til overpris.

Rigtige forhandlere, annoncerer også PlayStation 5 til overpris via Pricerunner. Vel at mærke som lagervare, men til vanvittige priser. Et eksempel er PS5 Digital Edition, der sælges til omkring 6.800 kroner, hvilket er LANGT over den vejledende pris på 3.399 kroner.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Microsoft Xbox Series X er ikke i nærheden af at være lige så populær som PS5. Der er kun søgt knapt en femtedel af det antal gange, der er søgt på de to udgaver af PS5, via Pricerunner.


Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
Nintendo Switch 2 udskydes

Først forlød det, at Nintendo ville lancere en ny generation af den populære Switch-konsol i år, men måske er den udskudt

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram