Vil score kassen på PlayStation 5

Pas på ikke at blive snydt af sælgere, der blot vil score kassen på at sælge dig en PlayStation 5 til 7-8.000 kroner – langt over butiksprisen.

PlayStation 5
Den vejledende pris for PlayStation 5 med drev er 4.199 kroner (Foto: Ayon Hasan)

Endnu engang blev et helt parti på flere tusinde PlayStation 5-konsoller revet væk fra onlinebutikkerne hos Power og Elgiganten.

- “Helt uden sidestykke. I mine 15 år i elektronikbranchen har jeg ikke oplevet noget tilsvarende,” udtalte Simon Frølich, salgschef for data og entertainment i Power, tidligere til MereMobil.dk. Ét sekund tog det på webshopserveren at sælge hele partiet.

PlayStation 5 blev igen revet væk

PlayStation 5 er den hotteste gadget netop nu, hvilket skaber grobund for lykkeriddere, som vil udnytte situationen og score kassen. Annoncer på Facebook og DBA vidner om, at flere personer opkøber, hvad de kan få fat i af PlayStation 5 for at sælge konsollerne videre til overpris.

Den vejledende pris for PlayStation 5 med drev er 4.199 kroner, men det forhindrer ikke lykkeridderne i at sælge helt nye uåbnede pakker med PlayStation 5 for op mod 7-8.000 kroner – naturligvis med kvittering, som det fremgår af annoncerne.

Der skal ikke meget fantasi til at regne ud, at sælgerne aldrig har haft intensioner om at købe en PlayStation 5 til dem selv. De er, efter alt sandsynlighed, købt med videresalg og stor fortjeneste for øje.

På Facebook Marketplace har en bruger fra Midtjylland oprettet en annonce på PlayStation 5, hvor han ligefrem advarer andre mod at købe til overpris.

- ”Har ikke denne PlayStation, men vil bare give et godt råd til alle der så meget, som overvejer at betale over dobbelt pris for en PlayStation 5. Lad være! I sparer en helvedes masse penge og så kan I købe en til normalpris, når der faktisk udkommer flere spil til den. Lad være med at bukke under for de pengehungrende gribbe,” står der i annoncen.

Pas på PS5-svindlerne

Blandt dem som blot vil score en fed fortjeneste på en ”brugt” PlayStation 5, findes der med garanti også svindlere. Altså personer som slet ikke har en PlayStation 5 og blot vil udnytte situationen til at narre PlayStation-fans.

Her er et par gode råd:

  • Overfør aldrig penge på forhånd
  • Hent varen personligt hos sælgeren – få den ikke sendt
  • Se efter sælgerens anbefalinger på Facebook
  • Handler du via Gul & Gratis eller DBA så sørg for at handle med NemID-validerede profiler
  • Tjek kvitteringen og varen

Hvis sælgeren har alle mulige syge undskyldninger om hvorfor du ikke kan hente personligt på sælgers adresse så drop handlen.

Power oplyser, at der løbende kommer flere partier med PlayStation 5. Derfor er løbet langt fra kørt endnu – og der er ingen grund til at lade sig friste af overpriser.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Spil til PlayStation 5 udkommer i en lind strøm, men mange store titler er kun bekræftede - uden datoer. Eksempelvis oplyser Sonys officielle PlayStation-side, at der endnu ikke er datoer på udgivelser af eksempelvis Gran Turismo 7 og Ratchet & Clank: Rift Apart.

Forventningerne halveret til PlayStation VR2

KORT NYT: Sony har halveret forventningerne til salget af PlayStation VR2-headsettet, som kommer i handlen inden længe.

(mere…)
Rygterne svirrer om ny generation af PlayStation 5

En ny PlayStation 5-variant er på vej, hvis man skal tro rygtebørsen. Der nævnes både PlayStation 5 Pro eller Slim. Det kan også bare være en ”2. generation” af nuværende.

(mere…)
Manglen på PlayStation 5 konsoller er ovre

Det er nu, ifølge Sony, blevet lettere at skaffe en PS5.

(mere…)
Sony giver hints om PlayStation 6

Det er kun to år siden, at Sony lancerede den populære PlayStation 5 og nu begynder rygterne om PlayStation 6. De er opstået fra Sony selv.

(mere…)
PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare

PS5 har været på markedet i snart to år, men PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare – og efterspørgslen er stor op mod jul.

(mere…)
PlayStation VR2 kan nu forudbestilles – se dansk pris

Der er åbent for forudbestillingerne af PlayStation VR2 headsettet. Danske priser på PlayStation VR2 er nu offentliggjort. Se dem her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram