Dansk e-handel fuld af optimisme trods nedgang

0

I starten af året var optimismen tror, men nu er der lidt tilbageholdenhed i forhold til e-handel. Branchen tror dog på en lys fremtid.

Det er et markant dyk, som især trækker ned, fordi e-handlerne bedømmer den nuværende situation som udfordrende. Sommersalget har ikke levet op til prognoserne, og mange online butikker ligger trafikmæssigt bagud (Foto: PriceRunner)
Det er et markant dyk, som især trækker ned, fordi e-handlerne bedømmer den nuværende situation som udfordrende. Sommersalget har ikke levet op til prognoserne, og mange online butikker ligger trafikmæssigt bagud (Foto: PriceRunner)

Sidste år (2020) var fremragende når det kom til e-handel. Webshops havde kronede dage da Danmark og mange andre lande var lukket ned. 2021 startede også med en nedlukning og en enorm optimisme.

Men efter de fysiske butikker åbnede og de mange coronarestriktioner forsvandt, så kom der lidt tilbageholdenhed hos forbrugerne. Ligseom også mange har svært ved at få leveret varer til tiden. 

E-handel forventes at slå rekorder

En ny undersøgelse viser dog, at branchen fortsat tror på en lys fremtid trods nedgangen. YouGov har talt med danske e-handlere om deres syn på udviklingen indenfor e-handel.

PriceRunner har lavet disse undersøgelser i samarbejde med YouGov siden 2018 og indekset lander i år på 60,3, hvilket er det laveste resultat nogensinde.

Men sommeren har været under prognoserne og mange online-butikker er derfor bagud trafikmæssigt. 

-”E-handlerne lagde stærkt ud i Q1 med positiv tiltro til endnu et jubelår. Det har stadig været et godt år, men det er utroligt svært at måle succesen op imod 2020, som på alle måder var et fantastisk år for digital handel. Markedet eksploderede, og nu er branchen ved at finde et nyt, og mere normalt leje,” vurderer Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner.

Men trods de hårde tider netop nu, så viser indekstallet, at de har tiltro til fremtiden. Deres fremtidstro ligger nemlig på 70,9, hvilket er en lille stigning siden sidste kvartal. 

De mange problemer på globalt plan med levering af varer og mangel på komponenter og mikrochips er tydelige. 44 procent af alle e-handlerne har svaret, at de har haft problemer med levering af varer i 3. kvartal. Dette er dog mindre end i sommer, hvor 63 procent svarede at de havde problemer med leveringer.

Dansk e-handel bremser kraftigt op

-”Vi ser allerede nu stor mangel på især elektronik, men også legetøj, sko og bøger. Det er naturligvis bekymrende så tæt på Black Friday og julen, at visse populære varegrupper er udsatte. Hvis man vil være sikker på at få sine julegaver i tide, er det med at bestille hurtigst muligt,” siger Katrine Barslev fra PriceRunner.

Derfor skal man måske overveje at være hurtigt ude med julegaverne i år.

Mere til historien

Faktisk var de første 14 dage i januar 2021 bedre end de sidste 14 dage før jul, når det kommer til shopping på nettet i Danmark.

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer