Dansk e-handel fuld af optimisme trods nedgang

I starten af året var optimismen tror, men nu er der lidt tilbageholdenhed i forhold til e-handel. Branchen tror dog på en lys fremtid.

Det er et markant dyk, som især trækker ned, fordi e-handlerne bedømmer den nuværende situation som udfordrende. Sommersalget har ikke levet op til prognoserne, og mange online butikker ligger trafikmæssigt bagud (Foto: PriceRunner)
Det er et markant dyk, som især trækker ned, fordi e-handlerne bedømmer den nuværende situation som udfordrende. Sommersalget har ikke levet op til prognoserne, og mange online butikker ligger trafikmæssigt bagud (Foto: PriceRunner)

Sidste år (2020) var fremragende når det kom til e-handel. Webshops havde kronede dage da Danmark og mange andre lande var lukket ned. 2021 startede også med en nedlukning og en enorm optimisme.

Men efter de fysiske butikker åbnede og de mange coronarestriktioner forsvandt, så kom der lidt tilbageholdenhed hos forbrugerne. Ligseom også mange har svært ved at få leveret varer til tiden. 

E-handel forventes at slå rekorder

En ny undersøgelse viser dog, at branchen fortsat tror på en lys fremtid trods nedgangen. YouGov har talt med danske e-handlere om deres syn på udviklingen indenfor e-handel.

PriceRunner har lavet disse undersøgelser i samarbejde med YouGov siden 2018 og indekset lander i år på 60,3, hvilket er det laveste resultat nogensinde.

Men sommeren har været under prognoserne og mange online-butikker er derfor bagud trafikmæssigt. 

-”E-handlerne lagde stærkt ud i Q1 med positiv tiltro til endnu et jubelår. Det har stadig været et godt år, men det er utroligt svært at måle succesen op imod 2020, som på alle måder var et fantastisk år for digital handel. Markedet eksploderede, og nu er branchen ved at finde et nyt, og mere normalt leje,” vurderer Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner.

Men trods de hårde tider netop nu, så viser indekstallet, at de har tiltro til fremtiden. Deres fremtidstro ligger nemlig på 70,9, hvilket er en lille stigning siden sidste kvartal. 

De mange problemer på globalt plan med levering af varer og mangel på komponenter og mikrochips er tydelige. 44 procent af alle e-handlerne har svaret, at de har haft problemer med levering af varer i 3. kvartal. Dette er dog mindre end i sommer, hvor 63 procent svarede at de havde problemer med leveringer.

Dansk e-handel bremser kraftigt op

-”Vi ser allerede nu stor mangel på især elektronik, men også legetøj, sko og bøger. Det er naturligvis bekymrende så tæt på Black Friday og julen, at visse populære varegrupper er udsatte. Hvis man vil være sikker på at få sine julegaver i tide, er det med at bestille hurtigst muligt,” siger Katrine Barslev fra PriceRunner.

Derfor skal man måske overveje at være hurtigt ude med julegaverne i år.

Mere til historien

Faktisk var de første 14 dage i januar 2021 bedre end de sidste 14 dage før jul, når det kommer til shopping på nettet i Danmark.

Webshoppen Coop.dk lukker

En af landets store webshops lukkes om følge af oprydnings- og overlevelsesplanen hos Coop.

(mere…)
Ny Temu-sag: Manipulerer kunderne

Kritikken vælter ind over Temu. Nu anklages den kinesiske platform for at manipulere kunderne.

(mere…)
Kritik af Temu fortsætter

Norsk minister opfordrer til, at forbrugerne andre steder end hos kinesiske Temu.

(mere…)
Temu er ekstrem populær – men pas på!

Nogle produkter kan være brandfarlige andre kan indeholde farlige kemikalier. Alligevel så flokkes danskerne om Temu.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Dansk e-handel oplever tilbagefald for første gang

Danskerne vogter over deres penge netop nu. I takt med alt stiger, så bruger danskerne færre penge, hvilket ses på e-handelen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram