Shopper som aldrig før fra hjemmeskole- og arbejde

0

Onlinehandel har de første 14 dage i januar været markant højere end tilfældet var de sidste 14 dage før jul.

e-handel online
Arbejds- og skoledagen bruges også på shopping (Foto: Nataliya Vaitkevich)

Der er gang i onlinehandlen netop nu. Faktisk mere end tilfældet var inden jul. De seneste tal fra Pricerunner viser, at onlinehandlen er 31 procent højere her de første 14 dage i januar sammenlignet med de sidste 14 dage før jul. 

GUIDE: Dårligt internet på hjemmearbejdspladsen – 3 ting du selv kan gøre

De fysiske butikker har været lukket ned siden onsdag den 23. december 2020.

Ifølge Pricerunner er det særligt nedenstående produktkategorier, som er steget i de første 14 dage af januar.

  • TV
  • Bærbare computere, skærme og routere
  • Sko
  • Tøj til børn og voksne
  • Møbler

I de danske hjem er familiens internetforbindelser sat på overarbejde, hvilket for nogle kræver nye installationer eller enheder. Der søges i tal, som slår rekorder, på bærbare computere, ekstra skærme og nye routere.

Og efterspørgslen er også mere end fordoblet siden før de fysiske butikker lukkede ned. 

-“Hjemmearbejde og skole har øget behovet for bærbare computere og tilhørende udstyr markant og det betyder et stort behov for udstyr til at omdanne hjemmet til såvel arbejdsplads som skole. Efterspørgslen er eksploderet her i januar, og hvis udviklingen fortsætter, er vi på vej mod ny rekord i forhold til 2020,” siger Martin Anders, direktør i Pricerunner.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

Det er også tydeligt, at danskerne handler online nu. De fysiske butikker skal jo også holde lukket grundet restriktionerne. Selvom nogle har åbent for afhentning af varer via click and collect

-“Væksten i nethandlen fortsætter med raketagtig stigning her i 2021. Det er tydeligt at forbrugerne i stort tal er flyttet online for at handle, nu hvor de fleste butikker har lukket pga. COVID-19-restriktionerne. Men at væksten ligger mellem 30 og 50 procent er alligevel vildt og meget overraskende, da perioden tilbage i december  vi sammenligner med, var da julehandlen var i fuld gang,” lyder det fra Martin Andersen.

Handler du meget online? Og har hjemmeskole og -arbejde betydet, at du har investeret i nyt IT-udstyr af den ene eller anden art? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

De to 14 dages perioder, som der henvises til i ovenstående er: 1. januar til 14. januar 2021 og 10. december til 24. december 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer