Shopper som aldrig før fra hjemmeskole- og arbejde

Onlinehandel har de første 14 dage i januar været markant højere end tilfældet var de sidste 14 dage før jul.

e-handel online
Arbejds- og skoledagen bruges også på shopping (Foto: Nataliya Vaitkevich)

Der er gang i onlinehandlen netop nu. Faktisk mere end tilfældet var inden jul. De seneste tal fra Pricerunner viser, at onlinehandlen er 31 procent højere her de første 14 dage i januar sammenlignet med de sidste 14 dage før jul. 

GUIDE: Dårligt internet på hjemmearbejdspladsen – 3 ting du selv kan gøre

De fysiske butikker har været lukket ned siden onsdag den 23. december 2020.

Ifølge Pricerunner er det særligt nedenstående produktkategorier, som er steget i de første 14 dage af januar.

  • TV
  • Bærbare computere, skærme og routere
  • Sko
  • Tøj til børn og voksne
  • Møbler

I de danske hjem er familiens internetforbindelser sat på overarbejde, hvilket for nogle kræver nye installationer eller enheder. Der søges i tal, som slår rekorder, på bærbare computere, ekstra skærme og nye routere.

Og efterspørgslen er også mere end fordoblet siden før de fysiske butikker lukkede ned. 

-“Hjemmearbejde og skole har øget behovet for bærbare computere og tilhørende udstyr markant og det betyder et stort behov for udstyr til at omdanne hjemmet til såvel arbejdsplads som skole. Efterspørgslen er eksploderet her i januar, og hvis udviklingen fortsætter, er vi på vej mod ny rekord i forhold til 2020,” siger Martin Anders, direktør i Pricerunner.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

Det er også tydeligt, at danskerne handler online nu. De fysiske butikker skal jo også holde lukket grundet restriktionerne. Selvom nogle har åbent for afhentning af varer via click and collect

-“Væksten i nethandlen fortsætter med raketagtig stigning her i 2021. Det er tydeligt at forbrugerne i stort tal er flyttet online for at handle, nu hvor de fleste butikker har lukket pga. COVID-19-restriktionerne. Men at væksten ligger mellem 30 og 50 procent er alligevel vildt og meget overraskende, da perioden tilbage i december  vi sammenligner med, var da julehandlen var i fuld gang,” lyder det fra Martin Andersen.

Handler du meget online? Og har hjemmeskole og -arbejde betydet, at du har investeret i nyt IT-udstyr af den ene eller anden art? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

De to 14 dages perioder, som der henvises til i ovenstående er: 1. januar til 14. januar 2021 og 10. december til 24. december 2020.

Dansk e-handel oplever tilbagefald for første gang

Danskerne vogter over deres penge netop nu. I takt med alt stiger, så bruger danskerne færre penge, hvilket ses på e-handelen.

(mere…)
Flest onlineshopper fra mobilen

Det er ikke en overraskende nyhed, men maj 2022 blev første måned, hvor flest shoppede online via mobilen.

(mere…)
Her er den bedste danske webshop

Vinderne er nu fundet i Årets E-handler, hvor der har været kapløb mellem nogle af Danmarks største webshops og mindre nichebutikker. Se vinderne her.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Dansk e-handel fuld af optimisme trods nedgang

I starten af året var optimismen tror, men nu er der lidt tilbageholdenhed i forhold til e-handel. Branchen tror dog på en lys fremtid.

(mere…)
Dansk app-bank melder krig mod MobilePay

Lunar vil gøre det lettere for kunderne at handle på nettet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram