Apple kan sætte sig på betalingerne i Danmark

Danske Bank åbner for Apple Pay, mens EU er klar med sag mod netop Apple Pay, der stormer frem.

Apple Pay
(Foto: Danske Bank)

Mens EUs konkurrencemyndigheder efter et års forundersøgelser er klar til en sag mod Apple om Apple Pay, så vil den amerikanske IT-gigant efter al sandsynlighed snuppe en gedigen luns af det danske marked for betalinger.

Den luns er Apple med mobilbetalingssystemet Apple Pay klar til at tage.

Kunderne i Danske Bank - altså dem med en iPhone - vil nemlig fra nytår også kunne bruge deres Dankort i Apple Pay.

- "Lige nu ser det ud til, at Apple Pay ligner en kæmpe vinder på det danske betalingsmarked, da de har en markedsandel op mod de 70 procent på mobiltelefoner. Det fortæller noget om, hvor stor Apple Pays potentiale kan blive på betalinger", siger Lars Andreas Hansen til Børsen. Han er partner i Bank Brokers, der rådgiver butikker om betalingsmetoder.

Plastikkort er på vej væk

Lars Andreas Hansen tilføjer, at alt i øvrigt peger væk fra plastikkort og over på mobiltelefonerne. Samtidig mener han, at det ikke er urealistisk at Apple Pay kan sætte sig på halvdelen af betalingerne i de fysiske butikker.

Den tese bekræfter chefkonsulent i Dansk Erhverv, Henrik Sedenmark, over for Børsen.

- "Hos nogle medlemmer er det mere end 15 procent af alle kortbetalinger, der kører via Apple Pay", fortæller han.

Men om Apple og Apple Pay vil kunne nå en så fremtrædende position er formentlig op til EU.

Apple Pay slår MobilePay med længder

Blokering af NFC kan være imod EU-regler

I juni sidste år indledte EU-Kommissionen to undersøgelser af Apple. Mistanken er, at Apple overtræder EU's konkurrenceregler. Og det er Apples online app-butik App Store og netop Apple Pay, som har været under lup.

Apple Pay, som blev lanceret i 2019 og kun på iPhones, bruger NFC-teknologi ved betaling, men på en iPhone er det kun Apple selv, der kan bruge chippen til betalinger, og for eksempel ikke MobilePay.

Det er den inddæmning, som EU mener er imod konkurrencereglerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Modsat iPhone er der på alle Android-telefoner, som udgør over halvdelen af det samlede salg af mobiltelefoner i Danmark, ingen spærring.

Ifølge Børsen er der umiddelbart ikke andre danske banker end Danske Bank, som vil give kunderne mulighed for at bruge dankort-delen af Visa/Dankortet i Apple Pay.

LÆS OGSÅ: Dette sker med MobilePay i fremtiden

Mere til historien

NFC er den teknologi, der bruges, når man lægger sin telefon på en betalingsterminal og på den måde betaler for sine varer. Metoden er vokset i popularitet under coronapandemien, fordi man slipper for at røre ved betalingsterminalerne.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
283 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram