OnePlus og Oppo smelter Android-platforme sammen

2

OxygenOS og ColorOS forsvinder. Kodebaserne fra de to systemer er lagt sammen. Nye telefoner kommer i 2022.

Oppo Find X3 Pro
Oppo Find X3 Pro kører med brugerflade- og ændringsplatformen ColorOS. Fra 2022 kommer telefoner fra Oppo og OnePlus til at benytte en fælles platform (Foto: Oppo / MereMobil.dk)

I sommer kom det frem, at OnePlus bliver et sub-brand under Oppo. Begge mærker er ejet af den kinesiske techgigant BBK Electronics, hvilket gør det naturligt at samle kræfterne.

OnePlus og Oppo har hidtil anvendt henholdsvis OxygenOS og ColorOS, som brugerflade- og ændringsplatform til Android-systemet, men fremadrettet kommer telefoner fra OnePlus og Oppo til at køre på en fælles underliggende kodebase.

Det har OnePlus’ direktør Pete Lau bekræftet i et rundbordsinterview, som MereMobil.dk deltog i sammen med andre medier.

Kodebaserne er lagt sammen

Den underliggende sammensmeltning af kodebaserne fra OxygenOS og ColorOS blev afsluttet i juni, men det bliver først næste år, at vi ser produkter med det sammenlagte system.

Ifølge Pete Lau vil kommende telefoner stadig have unikke funktioner, men kodebasen i bunden er ens, hvilket gør det lettere for det nye fælles OnePlus- og Oppo-team at opdatere telefonerne fremadrettet.

OnePlus beskriver selv forskellene på systemerne som ”fast and smooth / clean and lightweight” på OnePlus-telefoner, mens Oppos kommende telefoner beskrives som ”realiable / smart and feature-rich”.

Gamle telefoner får nyt system

Når den nye fælles platform er klar, bliver den ikke kun tilgængelig på nye telefoner. En række af OnePlus’ ældre modeller opdateres også til den nye platform.

Integrationen mellem OnePlus og Oppo betyder således et farvel til OxygenOS, som vi kender det.

Sammenlægningen af de to teams og platforme betyder, at 20 procent af de ansatte bliver sparet væk, hvilket giver en samlet set bedre forretning for BBK Electronics, skriver Bloomberg.

Hvad den nye fælles platform hedder, er endnu ikke oplyst.

På MereMobil.dk følger vi med i, hvordan det kommer til at gå med OnePlus og Oppo fremadrettet. Tilmeld dig eventuelt vores nyhedsbrev og få nyhederne i indbakken to gange om ugen.

Se min test af OnePlus Nord2 5G

Se anmeldelsen af OnePlus Nord2 5G. Læs testen her.

Mere til historien

Normalt har OnePlus udsendt en ”T”-version af deres topmodeller med nye funktioner, men Pete Lau fortalte i samtalen, at der dette efterår ikke kommer en OnePlus 9T.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer