OnePlus og Oppo smelter Android-platforme sammen

OxygenOS og ColorOS forsvinder. Kodebaserne fra de to systemer er lagt sammen. Nye telefoner kommer i 2022.

Oppo Find X3 Pro
Oppo Find X3 Pro kører med brugerflade- og ændringsplatformen ColorOS. Fra 2022 kommer telefoner fra Oppo og OnePlus til at benytte en fælles platform (Foto: Oppo / MereMobil.dk)

I sommer kom det frem, at OnePlus bliver et sub-brand under Oppo. Begge mærker er ejet af den kinesiske techgigant BBK Electronics, hvilket gør det naturligt at samle kræfterne.

OnePlus og Oppo har hidtil anvendt henholdsvis OxygenOS og ColorOS, som brugerflade- og ændringsplatform til Android-systemet, men fremadrettet kommer telefoner fra OnePlus og Oppo til at køre på en fælles underliggende kodebase.

Det har OnePlus’ direktør Pete Lau bekræftet i et rundbordsinterview, som MereMobil.dk deltog i sammen med andre medier.

Kodebaserne er lagt sammen

Den underliggende sammensmeltning af kodebaserne fra OxygenOS og ColorOS blev afsluttet i juni, men det bliver først næste år, at vi ser produkter med det sammenlagte system.

Ifølge Pete Lau vil kommende telefoner stadig have unikke funktioner, men kodebasen i bunden er ens, hvilket gør det lettere for det nye fælles OnePlus- og Oppo-team at opdatere telefonerne fremadrettet.

OnePlus beskriver selv forskellene på systemerne som ”fast and smooth / clean and lightweight” på OnePlus-telefoner, mens Oppos kommende telefoner beskrives som ”realiable / smart and feature-rich”.

Gamle telefoner får nyt system

Når den nye fælles platform er klar, bliver den ikke kun tilgængelig på nye telefoner. En række af OnePlus’ ældre modeller opdateres også til den nye platform.

Integrationen mellem OnePlus og Oppo betyder således et farvel til OxygenOS, som vi kender det.

Sammenlægningen af de to teams og platforme betyder, at 20 procent af de ansatte bliver sparet væk, hvilket giver en samlet set bedre forretning for BBK Electronics, skriver Bloomberg.

Hvad den nye fælles platform hedder, er endnu ikke oplyst.

På MereMobil.dk følger vi med i, hvordan det kommer til at gå med OnePlus og Oppo fremadrettet. Tilmeld dig eventuelt vores nyhedsbrev og få nyhederne i indbakken to gange om ugen.

Se min test af OnePlus Nord2 5G

Se anmeldelsen af OnePlus Nord2 5G. Læs testen her.

Mere til historien

Normalt har OnePlus udsendt en ”T”-version af deres topmodeller med nye funktioner, men Pete Lau fortalte i samtalen, at der dette efterår ikke kommer en OnePlus 9T.

Vind OnePlus Nord 2T – sådan gør du

KONKURRENCE: Kunne du tænke dig at vinde den anmelderroste OnePlus Nord 2T? Så har du muligheden nu. Læs her hvordan.

(mere…)
OnePlus 10T får 150 watts opladning

Det ventes, at OnePlus vil lancere en flagskibstelefon mere inden udgangen af året. Navnet bliver måske OnePlus 10T.

(mere…)
Hvad er en flagship-killer?

Du sikkert hørt udtrykket ‘flagship-killer’, men hvad betyder det? Læs med her, hvor vi med udgangspunkt i OnePlus Nord 2T 5G giver 4 fire grunde til, hvorfor en flagship-killer kan være det bedste køb.

(mere…)
Se dette før du køber OnePlus Nord 2T

VIDEO: Kom tæt på OnePlus Nord 2T og alt det du skal vide, hvis du overvejer at købe den nye OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
OnePlus Nord 2T test | gentager sig selv på en god måde

TEST: OnePlus Nord 2T er næsten identisk med forgængeren, hvilket gør det til en rigtig god og prisvenlig telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram