iOS 15 opgraderer kameraet på iPhone

Den fjerde betaversion af iOS 15 opgraderer kameraet i hvert fald på nyere iPhones.

iPhone 12-serie-valg
iPhone 12 serien med iOS 14 fra salgsæsken - de kan alle opdateres til iOS 15, når den frigives til offentligheden. (Foto: MereMobil.dk)

Billedkvaliteten på mobilkameraer har i de seneste år gennemgået en revolution. Det har dog formentlig alligevel været til irritation for mange, at de har lysreflekser og genskinsprikker på billederne.

Det er måske slut med iOS 15.

Apple ændrer holdning til opdateringer

I hvert fald opgraderer den næste store iOS-opdatering kameraet i iPhones. Det skriver Reddit-brugeren Doubleluckstur, ifølge The Verge.

Doubleluckstur skriver, at beta 4 af iOS 15 fjerner genskin og lysreflekser fra billeder, som er taget i modlys. 

Kameraet på de seneste iPhone-modeller har flere steder fået kritik for, at have problemer med genskinsprikker og lysreflekser også kaldet ”lens flare”.

Brugerne vil dog fortsat se reflekserne, når billedet tages, men de fjernes i den efterfølgende digitale billedbehandling. Dette sker dog ikke på ”live-fotos”, så her vil genskinnet stadig kunne ses. 

På Reddit er der diskussioner om, hvor godt rettelsen fungerer. 9to5mac.com mener, at det kan have en sammenhæng med telefonens processor. Mange af de grafiske forbedringer i iOS 15 er nemlig (i hvert fald i skrivende stund) forbeholdt telefoner med A12-Bionic processoren eller nyere. 

iOS 15 kan køre på disse iPhones

Det ventes, at den endelige udgave af iOS 15 med rettelserne til kameraet, bliver tilgængelig i september eller oktober.

Ønsker du at teste betaversionerne allerede nu, så er der en åben public-beta. Det er ikke en færdig software, så du bør ikke installere den på en enhed, som du er afhængig af kører stabilt.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du prøve iOS 15 før den frigives

Mere til historien

Har du iOS 15 beta 4 installeret og oplevet om der nu er mindre genskinsprikker og lysreflekser? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram