iOS 15 opgraderer kameraet på iPhone

Den fjerde betaversion af iOS 15 opgraderer kameraet i hvert fald på nyere iPhones.

iPhone 12-serie-valg
iPhone 12 serien med iOS 14 fra salgsæsken - de kan alle opdateres til iOS 15, når den frigives til offentligheden. (Foto: MereMobil.dk)

Billedkvaliteten på mobilkameraer har i de seneste år gennemgået en revolution. Det har dog formentlig alligevel været til irritation for mange, at de har lysreflekser og genskinsprikker på billederne.

Det er måske slut med iOS 15.

Apple ændrer holdning til opdateringer

I hvert fald opgraderer den næste store iOS-opdatering kameraet i iPhones. Det skriver Reddit-brugeren Doubleluckstur, ifølge The Verge.

Doubleluckstur skriver, at beta 4 af iOS 15 fjerner genskin og lysreflekser fra billeder, som er taget i modlys. 

Kameraet på de seneste iPhone-modeller har flere steder fået kritik for, at have problemer med genskinsprikker og lysreflekser også kaldet ”lens flare”.

Brugerne vil dog fortsat se reflekserne, når billedet tages, men de fjernes i den efterfølgende digitale billedbehandling. Dette sker dog ikke på ”live-fotos”, så her vil genskinnet stadig kunne ses. 

På Reddit er der diskussioner om, hvor godt rettelsen fungerer. 9to5mac.com mener, at det kan have en sammenhæng med telefonens processor. Mange af de grafiske forbedringer i iOS 15 er nemlig (i hvert fald i skrivende stund) forbeholdt telefoner med A12-Bionic processoren eller nyere. 

iOS 15 kan køre på disse iPhones

Det ventes, at den endelige udgave af iOS 15 med rettelserne til kameraet, bliver tilgængelig i september eller oktober.

Ønsker du at teste betaversionerne allerede nu, så er der en åben public-beta. Det er ikke en færdig software, så du bør ikke installere den på en enhed, som du er afhængig af kører stabilt.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du prøve iOS 15 før den frigives

Mere til historien

Har du iOS 15 beta 4 installeret og oplevet om der nu er mindre genskinsprikker og lysreflekser? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram