iOS 15 opgraderer kameraet på iPhone

Den fjerde betaversion af iOS 15 opgraderer kameraet i hvert fald på nyere iPhones.

iPhone 12-serie-valg
iPhone 12 serien med iOS 14 fra salgsæsken – de kan alle opdateres til iOS 15, når den frigives til offentligheden. (Foto: MereMobil.dk)

Billedkvaliteten på mobilkameraer har i de seneste år gennemgået en revolution. Det har dog formentlig alligevel været til irritation for mange, at de har lysreflekser og genskinsprikker på billederne.

Det er måske slut med iOS 15.

Apple ændrer holdning til opdateringer

I hvert fald opgraderer den næste store iOS-opdatering kameraet i iPhones. Det skriver Reddit-brugeren Doubleluckstur, ifølge The Verge.

Doubleluckstur skriver, at beta 4 af iOS 15 fjerner genskin og lysreflekser fra billeder, som er taget i modlys. 

Kameraet på de seneste iPhone-modeller har flere steder fået kritik for, at have problemer med genskinsprikker og lysreflekser også kaldet ”lens flare”.

Brugerne vil dog fortsat se reflekserne, når billedet tages, men de fjernes i den efterfølgende digitale billedbehandling. Dette sker dog ikke på ”live-fotos”, så her vil genskinnet stadig kunne ses. 

På Reddit er der diskussioner om, hvor godt rettelsen fungerer. 9to5mac.com mener, at det kan have en sammenhæng med telefonens processor. Mange af de grafiske forbedringer i iOS 15 er nemlig (i hvert fald i skrivende stund) forbeholdt telefoner med A12-Bionic processoren eller nyere. 

iOS 15 kan køre på disse iPhones

Det ventes, at den endelige udgave af iOS 15 med rettelserne til kameraet, bliver tilgængelig i september eller oktober.

Ønsker du at teste betaversionerne allerede nu, så er der en åben public-beta. Det er ikke en færdig software, så du bør ikke installere den på en enhed, som du er afhængig af kører stabilt.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du prøve iOS 15 før den frigives

Mere til historien

Har du iOS 15 beta 4 installeret og oplevet om der nu er mindre genskinsprikker og lysreflekser? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram