Apple ændrer holdning til opdateringer

Apple vil gøre det muligt for brugerne, at køre iOS 14 med de seneste sikkerhedsopdateringer - selv efter iOS 15 er frigivet.

iOS 15 Craig Federighi
Craig Federighi, Senior Vice President for Software i Apple har præsenteret iOS 15, der kommer til efteråret. (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Apple har meldt ud, at de ændrer lidt i deres softwareopdateringer - herunder dem som går på sikkerhed – altså de såkaldte security patches. Det betyder, at Apple fortsat vil udsende sikkerhedsopdateringer til iOS 14, selv når iOS 15 er frigivet. Det skriver GSMArena.

OVERBLIK: Nyt om iOS 15 - Apple afslører nogle af nyhederne

iOS vil give valgmuligheden for to softwareopdateringer i Indstillinger. Enten kan man vælge den seneste version af iOS 15 (når denne er frigivet) eller vælge at blive på iOS 14 men stadig modtage de seneste sikkerhedsopdateringer, hvis man ønsker at beholde iOS 14 på enheden. 

Apple oplyser også, at den seneste firmwareopdatering altid vil være den, som prioriteres i forhold til sikkerhedsopdateringer og derfor får flest opdateringer, mens den tidligere udgivelse stadigvæk vil få vigtige sikkerhedsopdateringer.

Historisk set har Apple været fast besluttet på, at det var den seneste opdatering enhederne skulle køre - og at brugerne ikke skulle kunne nedgradere.

Men med den nye ændring får brugerne altså nu muligheden for at vente længere med at opdatere. Det kan være hvis de ikke har nok plads på enheden eller der er krav til, at nogle programmer har brug for den ældre iOS-version, så brugeren derfor ikke skal opdatere.

Apple har udsendt den første betaversion af iOS 15 til udviklerne, mens den første public betaversion ventes at være klar i løbet af juli måned. Den endelige version af iOS 15 frigives til offentligheden i efteråret. 

Apple har også meldt ud, at alle de enheder, der kan kører iOS 14 også kan opdateres til iOS 15.

SE LISTEN: iOS 15 kan køre på disse iPhones

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple har generelt udsendt vigtige opdateringer til nogle af de enheder, som ikke kan opdateres til den seneste iOS-version. Det sås eksempelvis i maj 2021, hvor de udsendte en opdatering til iOS 12.5.3, som var til de enheder, der ikke understøtter iOS 14.

Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Så længe bliver Samsung Galaxy S23-serien opdateret

Samsung er klar med Galaxy S23-serien. Det bliver de Android-telefoner, som modtager opdateringer i længst tid.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram