OnePlus Nord 2 5G kommer med budgetprocessor

Det bliver uden Qualcomm, når OnePlus Nord 2 5G præsenteres den 22. juli.

OnePlus Nord 2 5G render
Dette billede af OnePlus Nord 2 5G er skabt af OnLeaks ud fra prototyper og oplysninger om designet. Det er således ikke nødvendigvis det endelige design

Den kommende model OnePlus Nord 2 5G vil være uden Qualcomm-processor. I stedet benyttes en processor fra MediaTek, der primært er kendt for at levere budgetprocessorer til lav- og mellemklassetelefoner.

OnePlus Nord 2 5G er baseret på MediaTek Dimensity 1200 processoren, der blev frigivet i første kvartal i år.

Årsagen til at droppe Qualcomm oplyser OnePlus ikke i deres pressemeddelelse om processorvalget. Det er dog sandsynligt, at den generelle manglen på processorer og chipsets, som hele techindustrien er ramt af, er blandt årsagerne.

Dernæst er MediaTek kendt for at være billigere i indkøb end Qualcomm, hvilket kan skabe en bedre businesscase for OnePlus.

Er MediaTek en god processor?

Ifølge OnePlus er processoren, der benævnes MediaTek Dimensity 1200-AI, en udvidet version af Dimensity 1200. Den særlige 1200-AI version er udviklet i samarbejde med MediaTek, hvor vægten er lagt på ekstra funktioner i AI-delen.

Det er svært at gennemskue, om det er noget køberne ville lægge mærke til sammenlignet med, hvis OnePlus var gået med en Qualcomm-processor.

Kigger jeg på forskellige sammenligninger af MediaTek Dimensity 1200 mod Qualcomm, tyder det på, at MediaTek i grove træk er en god processor med høj ydelse. Naturligvis kommer det an på, hvilken sammenligning, der tages udgangspunkt i.

MediaTek Dimensity 1200 sammenlignet med Qualcomm Snapdragon 870, er stort set dødt løb. Qualcomm vinder knebent sammenligningen hos Nanoreview.net. Tager vi topmodellen Qualcomm Snapdragon 888 så ligger Qualcomm mellem 12 og 17 procent over, når ydelsen måles med Antutu og GeekBench-programmerne, ifølge Nanoreview.

Jeg vil ikke være bekymret over MediaTek-processoren. Den skal nok levere varen. Jeg er mere bekymret over, at OnePlus går andre veje end Qualcomm. I fanskarens øjne er jeg ikke sikker på, at det er et godt træk.

OnePlus Nord 2 5G præsenteres i detaljer den 22. juli 2021 i Europa og Indien, oplyser OnePlus.

Jeg kommer naturligvis med en anmeldelse af OnePlus Nord 2 5G, som jeg har store forventninger til. Forgængeren OnePlus Nord fik fuldt hus i min anmeldelse. Spin-off-versionen OnePlus Nord CE, fik derimod en lunken modtagelse.

Mere til historien

OnePlus-topchefen Pete Lau har store forventninger til OnePlus Nord 2 5G. Han regner et salg på 25 millioner enheder inden udgangen af 2023, skriver Forbes.

OnePlus 11 Pro – specifikationer lækket

Rygterne svirrer om, at OnePlus er på vej med en ny topmodel. Se de lækkede specifikationer på OnePlus 11 Pro her.

(mere…)
En god telefon jeg ikke kan anbefale

EP113: OnePlus 10T er en god smartphone. Lyt med og hør, hvorfor denne fine mobil ikke kan anbefales.

(mere…)
OnePlus-topchef driller om foldbar mobil

Er OnePlus og Oppos udviklingssamarbejde ved at spille OnePlus ind på markedet for foldbare smartphones?

(mere…)
OnePlus 10T test | salgsargumentet mangler

TEST: Denne telefon sælger andre telefoner. Som selvstændigt produkt giver OnePlus 10T ikke mening. selvom det er en fin mobil.

(mere…)
Salget af OnePlus-telefoner er stoppet i Tyskland

Brud på patentrettigheder har ført til et øjeblikkeligt stop for salg af OnePlus og Oppo-telefoner i Tyskland.

(mere…)
OnePlus har ikke droppet ’alert slider’ for altid

Hvis alert slider er vigtig for dig, skal du ikke købe OnePlus 10T, men fremtiden byder på nye telefoner MED knappen, fortæller OnePlus.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram