Netflix bekræfter: Vil satse på spil

Spil på Netflix bliver en realitet, bekræfter streaminggiganten.

Netflix-computer-streaming
Spil fra Netflix vil ikke koste ekstra, skriver Netflix i et brev til investorerne (Foto: Anastasia Shuraeva)

Spil bliver en del af film- og serieuniverset hos Netflix, bekræfter Netflix i et brev til deres investorer. Dermed ligner det, at Netflix lancerer noget, der kunne minde om en konkurrent til Apple Arcade.

Spillene på Netflix’ gamingtjeneste designes og målrettes mobilplatforme som smartphones og tablets. Der kommer således ikke et konsol-fokus på Netflix’ spil – i hvert fald ikke i første omgang.

Den gode nyhed for spilinteresserede Netflix kunder er, at spillene bliver tilbudt uden yderligere omkostninger.

Netflix skriver blandt andet:

Games will be included in members’ Netflix subscription at no additional cost similar to films and series. Initially, we’ll be primarily focused on games for mobile devices”.

Det fremgår ikke hvorvidt spillene kun bliver tilgængelige i det dyreste Netflix-abonnement, eller om det rulles ud over hele abonnementsporteføljen.

LÆS OGSÅ: DR TV har løftet kvaliteten markant

Skal passe på

Hvordan spillene kommer ud til kunderne, vides ikke. Netflix kan vælge at lægge spillene ind i den eksisterende app eller de kan lancere en søsterapp, der er spilfokuseret.

Hvis Netflix-spil inkluderes i den eksisterende app, skal Netflix træde varsomt på iOS-platformen, da Apple forbyder at apps i App Store opfører sig som en alternativ butik for apps og spil. Apple har tidligere afvist Google Stadia og Microsoft xCloud.

Netflix har ikke fortalt, hvornår de er klar til at åbne spiluniverset.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Til at lede spilprojektet har Netflix ansat Mike Verdu, der er tidligere spildesigner hos Zynga og Electronic Arts. Han har også været chef for AR/VR-indhold ved det Facebook-ejede Oculus.

iPhone 15 Pro kan spille PC og konsol spil

Apple overraskede ved iPhone 15-eventen. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kan spille PC- og konsoludgaver af fx Resident Evil Village.

(mere…)
Roblox kommer til PlayStation

I oktober kommer den populære spilplatform, Roblox, til PlayStation.

(mere…)
PlayStation Plus-abonnement stiger i pris

KORT NYT: Sony har meldt ud, at de har en prisstigning på vej til abonnementstjenesten PlayStation Plus.

(mere…)
PlayStation Portal er navnet på Sonys håndholdte enhed

Sony PlayStation rygtes, at være på vej med en håndholdt enhed. Nu forlyder det, at navnet på denne bliver PlayStation Portal.

(mere…)
PlayStation 5 Slim er dukket op i video

En video af det, som angiveligt skulle være den kommende PlayStation 5 Slim, er lækket.

(mere…)
Netflix sender spil op på tv'et

Netflix er klar med en app, der forvandler din mobiltelefon til en spilcontroller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram