Netflix bekræfter: Vil satse på spil

7

Spil på Netflix bliver en realitet, bekræfter streaminggiganten.

Netflix-computer-streaming
Spil fra Netflix vil ikke koste ekstra, skriver Netflix i et brev til investorerne (Foto: Anastasia Shuraeva)

Spil bliver en del af film- og serieuniverset hos Netflix, bekræfter Netflix i et brev til deres investorer. Dermed ligner det, at Netflix lancerer noget, der kunne minde om en konkurrent til Apple Arcade.

Spillene på Netflix’ gamingtjeneste designes og målrettes mobilplatforme som smartphones og tablets. Der kommer således ikke et konsol-fokus på Netflix’ spil – i hvert fald ikke i første omgang.

Den gode nyhed for spilinteresserede Netflix kunder er, at spillene bliver tilbudt uden yderligere omkostninger.

Netflix skriver blandt andet:

Games will be included in members’ Netflix subscription at no additional cost similar to films and series. Initially, we’ll be primarily focused on games for mobile devices”.

Det fremgår ikke hvorvidt spillene kun bliver tilgængelige i det dyreste Netflix-abonnement, eller om det rulles ud over hele abonnementsporteføljen.

LÆS OGSÅ: DR TV har løftet kvaliteten markant

Skal passe på

Hvordan spillene kommer ud til kunderne, vides ikke. Netflix kan vælge at lægge spillene ind i den eksisterende app eller de kan lancere en søsterapp, der er spilfokuseret.

Hvis Netflix-spil inkluderes i den eksisterende app, skal Netflix træde varsomt på iOS-platformen, da Apple forbyder at apps i App Store opfører sig som en alternativ butik for apps og spil. Apple har tidligere afvist Google Stadia og Microsoft xCloud.

Netflix har ikke fortalt, hvornår de er klar til at åbne spiluniverset.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Til at lede spilprojektet har Netflix ansat Mike Verdu, der er tidligere spildesigner hos Zynga og Electronic Arts. Han har også været chef for AR/VR-indhold ved det Facebook-ejede Oculus.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer