Motorola er klar med 3 stærke nyheder

Motorola Edge 20-serien er stærkt prissat. Læs her hvilke kompromisser du skal indgå, hvis du køber Motorola Edge 20 eller en af de andre modeller.

Motorola Edge 20-serien
Motorola Edge 20 Pro, Motorola Edge 20 og Motorola Edge 20 Lite kan købes i Danmark fra den 31. august 2021. Priserne starter ved 2.699 kroner uden abonnement (Grafik: MereMobil.dk / Motorola)

Sommerens bud på en serie af prisstærke mobiltelefoner med et godt design og interessante specifikationer er landet fra Motorola.

Triologien består af følgende telefoner med nedenstående vejledende priser uden abonnement:

  • Motorola Edge 20 Pro: 4.999 kroner
  • Motorola Edge 20: 3.699 kroner
  • Motorola Edge 20 Lite: 2.699 kroner

Der er et designmæssigt sammenfald samt ligheder på en række punkter hen over serien, men Motorola har modellerne imellem skåret i specifikationerne hist og her, så pris og kvalitet kan differentieres.

Alle telefoner kan kobles på 5G-mobilnettet, der er 108 megapixels kamerasensor i dem alle og på papiret loves der op mod to dages batteritid. Der benyttes desuden den gode skærmtype OLED i alle modellerne.

Den dyreste er ikke den mest spændende

Motorola Edge 20 Pro
Motorola Edge 20 Pro (Foto: Motorola)

Motorola Edge 20 Pro, der er seriens dyreste, er trods spændende teknologi ikke den mest spændende. Det er nemlig på Motorola Edge 20, at specifikationer og pris balancerer bedst.

Pro-udgavens kamera har godt nok op til 50x zoom mod 30x på Edge 20, men hverken 50 eller 30x zoom kommer du aldrig til at bruge i hverdagen. Derfor er forskellen reelt ligegyldig.

Skærmen er ens i begge modeller. Du får 6,67 tommer skærmstørrelse og hele 144 Hz opdateringshastighed. Standarden på topmodeller fra konkurrenterne er 120 Hz som maksimum – med undtagelse af nogle enkelte gamer-modeller.

Et høje Hz-tal giver mere fyldende grafik, men også et højere strømforbrug. Det bliver interessant om 144 Hz vil suge alt nærring ud af batteriet, eller om telefonen faktisk kan køre op mod to dage, når 144 Hz er aktiveret.

  • Motorola Edge 20 Pro: Qualcomm Snapdragon 870 / 12 GB RAM / 256 GB lagerplads
  • Motorola Edge 20: Qualcomm Snapdragon 778G / 8 GB RAM / 128 GB lagerplads

Du får ikke fingeraftrykssensor i skærmen, men en sensor monteret på den højre ramme. Det virker i udgangspunktet gammeldags, men til gengæld er denne sensortype ofte mere præcis.

Går du efter den tyndeste telefon, er det Motorola Edge 20, du skal se på. Tykkelsen er 6,99 mm, hvilket gør den til Motorolas hidtil tyndeste 5G-telefon.

CBB annonceblok

Hej du… 😀 Her kan du tjekke dagspriserne på nye smartphones hos CBB.

CBB

Lite kan være et godt køb

Motorola Edge 20 Lite ligner ud fra specifikationerne et spændende bekendtskab, men som med de andre modeller, mangler jeg at se dem in-action.

Opdateringshastigheden i skærmen er på Edge 20 Lite 90 Hz og sammen med et større batteri, end på de to andre modeller, tegner det til, at Lite kan være en langtidsholdbar lillebror.

Her får du i øvrigt den samme 108 megapixels hovedkamera-sensor, som på de to andre modeller. Om den så reelt yder lige så godt, må en fremtidig test vise.

Jeg er lidt forbeholden ved processoren, hvor Motorola har valgt Dimensity 720 fra taiwanske MediaTek fremfor en tilsvarende Qualcomm-type. Jeg havde den samme bekymring, da jeg testede OnePlus Nord 2, men MediaTek overraskende her meget positivt.

MediaTek Dimensity 720 kan, ifølge Motorola, sammenlignesmed Qualcomm Snapdragon 750.

Til en pris på 2.699 kroner får du 8 GB RAM og 128 GB lagringsplads. Dermed er Motorola Edge 20 Lite i skarp konkurrence med Xiaomi Mi 11 Lite 5G, der er små 300 kroner dyrere.

Motorolas Lite-model ligner et godt køb til dig, der har et begrænset budget til en ny smartphone. Du kan læse mere om Motorola Edge 20 Lite her.

Sådan opdateres Motorola Edge 20-serien

I forhold til tidligere modeller stepper Motorola op og lover en længere opdateringsperiode, end vi hidtil har set – på to af modellerne.

Her er planerne for fremtidige opdateringer:

  • Motorola Edge 20 Pro: Sikkerhedsopdateringer i to år samt én stor Android opdatering – til og med Android 12.
  • Motorola Edge 20: Sikkerhedsopdateringer hver måned i tre år og minimum to store Android-versioner. Edge 20 vil modtage opdateringer til og med Android 13.
  • Motorola Edge 20 Lite: Sikkerhedsopdateringer hver måned i tre år og minimum to store Android-versioner. Edge 20 Lite vil modtage opdateringer til og med Android 13.

Når Motorola Edge 20 Pro ikke bliver opdateret i så lang tid som de to andre modeller, hænger det sammen med, at Edge 20 og Edge 20 Lite i Norden er med i Motorolas Business Edition-program, som giver adgang til flere og længere opdateringer.

Min vurdering: Stærke priser

Jeg synes det er fedt, når producenterne kommer med produkter som er fornuftigt prissat, så flere mobilkøbere får adgang til en bedre telefon – dog uden den sprit-nyeste teknologi, men hvor man ikke køber katten i sækken.

Alle tre modeller bliver tilgængelig i Danmark hos alle teleselskaber samt ved alle de store mobilforhandlere.

Motorola Edge 20-serien kan købes fra den 31. august 2021.

I en introduktionsperiode, oplyser Motorola også, at alle tre modeller sælges i bundle, hvor man altså får et True Wireless Motorola Vervebuds 800 headset med, som har en værdi af 999 kroner. 

Op mod salgsstarten bringer jeg en test af modellerne fra Motorola. Stay-tuned evt. via techmails i indbakken to gange om ugen.

SE OGSÅ: Se udvalget af Motorola hos Call me Sponseret link

Mere til historien

Da Motorola Edge+ og Motorola Edge kom i butikkerne i sommeren 2020 var priserne henholdsvis 7.999 og 4.699 kroner. Årets modeller er således væsentligt lavere prissat.

Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Motorola vil flytte grænser med nyt mobilkoncept og AI

En Motorola-telefon med bøjelig skærm og tunede AI-funktioner er fremvist. Det er en spændende konceptmobil.

(mere…)
Nye budgettelefoner: Hvis mobilen skal være billig

Motorolas nye telefoner er rigtigt interessante til prisen. Du får fede specs til billige penge. Få overblikket her.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo: Ret vilde specs til prisen

En ny Moto Edge 40 har set dagens lys. Du kan læse mere om Moto Edge 40 Neo her.

(mere…)
Se detaljerne om Motorolas nye lavpristelefoner

I løbet af september ventes det, at Motorola lancerer mindst to nye modeller i Moto G-serien. Her er detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram