Instagram: Børn skal beskyttes

Flere tiltag skal gøre det mere sikkert for de yngre at være på Instagram, der indfører en stor ændring for børn og unge.

Instagram icon
Kontoen er privat, når børn opretter en Instagram-konto fremadresset (Foto: Brett Jordan)

Vi har tidligere haft skrevet, at det Facebook-ejede Instagram arbejdede på en børnevenlig version. Nu er der nyt om det.

Instagram oplyser i et blogindlæg, at de vil forsøge at gøre internettet mere sikkert for børn. Børn under 16 år vil fremadrettet kunne have en konto, hvor indstillingerne ved oprettelsen er sat til “privat”. Dermed vil kun personer, de godkender, kunne se og “synes godt om” billeder på profilen.

Det forlyder også, at Instagram vil sende en notifikation ud til eksisterende brugere, hvor de vil forklare fordelene ved en privat profil fremfor en offentlig profil. Det skriver DR.

Instagram kommer med det nye tiltag for at beskytte de yngste brugere. 

Undersøgelser fra Instagram viser, at størstedelen af brugerne foretrækker de private profiler. Én ud af fem valgte en åben profil, hvis standardindstillingen var privat. 

Instagram vil forny sig selv

– “Tidligere har vi bedt unge mennesker om at vælge mellem en offentlig og en privat profil, når de tilmeldte sig Instagram, men vores research har vist, at de sætter pris på en mere privat oplevelse,” lyder det fra Facebook, som ejer Instagram.

De nye tiltag er ikke det eneste børnevenlige fra Instagram. De oplyser også, at der arbejdes videre på en platform til de yngre – altså dem under 13 år. Det har dog tidligere mødt massiv kritik. 

Hos Instagram er man dog af den opfattelse, at de unge alligevel er online og derfor ønsker de at tilbyde et univers, som er designet særligt til dem – og administreres af forældre og værger.

Derudover afslørede Instagram også, at de i kampen for at beskytte de yngste brugere er kommet med et forbud mod at virksomheder målretter reklamer til brugerne under 18 år baseret på deres interesser og aktiviteter på andre hjemmesider.

Det er ikke kun på Instagram, men på alle Facebooks platforme at annoncørerne begrænses, når de vil ramme den yngre målgruppe.

GUIDE: Sådan undgår du spam-beskeder i Messenger

Ifølge Reuters, vil de dog fortsat kunne målrette reklamerne på Facebook og Instagram efter alder, køn og lokation.

Følg MereMobil.dk på Instagram
klik her

Mere til historien

Mens Facebook og Instagram forsøger at beskytte børn og unge, så buldrer kinesiske TikTok frem – stort set uden kontrol.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu kan du slette Threads uden Instagram ryger med

Der er nu mulighed for at Threads-brugere kan slette deres konto, uden Instagram også bliver slettet.

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Facebook og Instagram klar med betaling

Der har været mange rygter og spekulationer længe, men nu er den sikker. Fra 1. november 2023 kan du betale for Facebook og Instagram.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram