Sådan undgår du spam-beskeder i Messenger

2

TIP: Beskeder og links fra profiler der ser lidt underlige ud, er et kendt problem på Messenger. Se hvordan du kan undgå spam-beskederne.

Facebook Messenger
I Messenger får man jævnligt uønskede beskeder (Foto: kropekk)

Arghh… vi kender alle at have modtaget en besked fra personer vi ikke kender og som enten har nogle specielle navne eller generelt har en suspekt profil.

Facebooks vicepræsident Guy Rosen bekræftede i marts måned i et indlæg i Morning Consult, at de perioden fra oktober til december 2020 slettede mere end 1,3 milliarder falske profiler.

En undersøgelse foretaget af Which har vist, at kun 2 ud af 5 brugere rapporterer disse spamforsøg. Det skriver Tek.no.

Der bruges også mange ressourcer på at komme problemet til livs. Noget opdages og fjernes ved hjælp af kunstig intelligens.

På siden Messenger News har de lagt en guide ud, som viser, hvordan kan man undgå uønskede kontakter og svindelforsøg på Messenger – altså det der kendes som scam.

Du kan også i beskedindstillinger begrænse, hvem der kan kontakte dig. Læs mere om det her.

TIP: Messenger uden Facebook-profil?

Sådan undgår du spam- og suspekte kontaktpersoner:

  1. Åben Messenger-appen
  2. Tryk på dit profilbillede øverst til venstre
  3. Tryk på ”privatindstillinger”

I fanen Privatindstillinger i Messenger kan du kontrollere dine privatindstillinger for:

  • Beskedindstillinger: Du kan bruge disse indstillinger til at kontrollere, hvem der kan skrive til din indbakke.
  • Hemmelige samtaler: Hemmelige samtaler i Messenger er end-to-end-krypterede og læses kun af dig og den anden person. Se, hvordan du bruger hemmelige samtaler i Messenger.
  • Blokerede personer: Når du blokerer en person, vil vedkommende ikke længere kunne kontakte dig på Messenger eller Facebooks chat. Se, hvordan du blokerer en person eller fjerner blokeringen af en person i Messenger.
  • Historiemålgruppe: Du kan vælge at dele historier med alle, venner eller bestemte personer. Se, hvordan du vælger, hvem der kan se din historie i Messenger.
  • Slukkede historier: For at kontrollere, hvis historier du ser, kan du slukke eller tænde for historier fra bestemte personer.

Her er nogle flere måder at beskytte dine personlige oplysninger på i Messenger:

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Tilbage i 2018 skrev The Sun, at det ikke er de ”lækre kvinder”, som der ofte ses på billederne i indbakken, der tager kontakt til dig. Afsenderen blev ofte sporet til at være bagmænd fra VestAfrika eller Asien.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer