Tidligere Huawei-brand Honor får Google-apps

Skilsmissen mellem Honor og Huawei ser ud til at bære frugt. Honor får nu fuld adgang til Androids funktioner og tjenester.

Honor 9 i blå (Kilde: Honor Twitter)
Honor 9 var en rigtig god og spændende Honor-telefon og en af de sidste før Huawei vandt danskernes hjerter (Kilde: Honor Twitter)

For at forstå denne historie, kræver det lige lidt forhistorie...

Huawei har måtte meget igennem, da de blev blacklistet fra at måtte benytte amerikansk teknologi i deres smartphones. Sagen startede i 2019 og har haft stor betydning for Huawei. Det største problem blev, at de ikke længere havde adgang til store dele af Android-styresystemet. Huawei blev nemlig udelukket fra alle Googles tjenester og apps. 

Også Huaweis datterselskab Honor blev ramt af sagen og kunne hellere ikke bruge Googles tjenester og apps.

Vi har tidligere anmeldt telefonen Huawei P40 Pro, som var måske markedets bedste telefon på daværende tidspunkt, men samtidig også den dårligste. Hardwaremæssigt var den nemlig rigtigt spændende, men softwaremæssigt betød problemerne for Huawei, at styresystemet var meget amputeret. Det var nemlig blandt andet ikke muligt, at downloade apps fra Google Play Store. 

Søster-varemærket Honor får igen adgang til Google

I forbindelse med Huawei-sagen har søstervaremærket Honor ikke kunne sælge telefoner med Googles apps og services - inklusive Google Play Store. Den såkaldte "entify list" som Huawei kom på ramte nemlig også Honor.

Siden er Honor blevet udskildt fra Huawei. Den sag kan du læse mere om her.

Nu skriver The Verge, at Honor igen kan producere telefoner, hvor der er fuld adgang til Androids tjenester og funktioner. Så Honor-mobiler har altså adgang til alt fra Gmail, Google Maps, Google Play Store osv. Altså alle de såkaldte ”Google Mobile Services” (GMS). 

Nyheden om at Googles tjenester er retur på Honor skete ved lanceringen af Honors nyeste telefoner Honor 50 og Honor 50 Pro. 

De nye telefoner er i skrivende stund kun lanceret på det kinesiske marked, men forventes at komme til europæiske markeder senere. 

Der er ingen oplysninger om det vil betyde noget for de eksisterende Honor-telefoner, som ikke har adgangen til Google Mobile Services. 

Honor vil overgå Huawei Mate- og P-serierne

Det er også spændende om det betyder, at vi for alvor får Honor-modeller på det danske marked. Tidligere endte Danmark med at være et Huawei-land, mens nogle andre lande var Honor-land.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Mere til historien

Ifølge Honor skal alle nye Honor-modeller igennem Googles sikkerhedsvurdering. Efterfølgende vil de kunne udstyres med ”Google Mobile Services” (GMS). 

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram