Det skal være lettere at skifte internetudbyder

0

Energistyrelsen arbejder nu på nye regler, der skal gøre det lettere at skifte internetudbyder. Nye regler kan måske træde i kraft ved årsskiftet. 

Bredbånd internet
Internet og bredbånd kan være en kompliceret sag. Det skal være lettere, at være bredbånskunde, mener Energistyrelsen (Foto: Field Engineer)

Ifølge Finans arbejder Energistyrelsen på, at gøre det nemmere at skifte internetudbyder.

I de kommende uger afholder Energistyrelsen en række møder, der skal ende ud i nye regler for skift af bredbåndsudbyder. Det skriver mediet.

PRISTJEK: Betaler du for meget for din bredbåndsforbindelse?

Der er i dag næsten 2,6 millioner husstande og virksomheder rundt i Danmark, som har en bredbåndsforbindelse. Og mange har måske en udbyder fordi det er besværligt at skifte. Det kan også være fordi, at der reelt er en fastlåst situation i et område, hvor en antenneforening ikke vil lukke konkurrenter som Fastspeed ind på deres net.

Tidligere har det været mere besværligt at skifte mobilleverandør end det er i dag, men det ska ifølge Energistyrelsen være endnu lettere at være bredbåndskunde.

Bredbåndsbranchen har selv forsøgt at lande en aftale – uden held. Da det ikke er lykkedes, vil Energistyrelsen forsøge at finde et regelsæt, der skal gælde fremover.

Der er flere af bredbåndsudbyderne, som er positive overfor de nye tiltag fra Energistyrelsen. 

Hvornår der er nyt i sagen er uvist. 

En undersøgelse har netop fastslået, at forbrugerne er mindre prisfølsomme efter coronapandemien. De fleste kunder vægter nu stabilitet og hastighed over prisen på bredbåndsforbindelsen. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Pristjek på bredbånd

Tjek prisen på bredbånd til private
(Nedenstående links er sponserede)

  • Fastspeed: Tjek om du kan få Fastspeed til 249 kr./md. – klik her
  • Kviknet: Bredbånd fra 20 Mbit/s – læs mere her
  • Telenor MaxSpeed: 1.000 mbit/s for 249 kr./md. – tjek din adresse her
  • Stofa: Udbyder bredbånd fra 30 til 1.000 Mbit/s – søg adressen her
  • YouSee: Tal med dem og spørg til bedre pris på dit bredbånd – søg her

Mere til historien 

På redaktionen håber vi, at Energistyrelsen generelt vil se på konkurrencen på bredbåndsområdet. I nogle områder af landet er bredbåndskunder reelt stavnsbundet. Ikke fordi der ikke er en konkurrerende udbyder, men fordi en lokal forening ikke vil åbne nettet for andre udbydere, selvom det teknisk er muligt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer