Det skal være lettere at skifte internetudbyder

Energistyrelsen arbejder nu på nye regler, der skal gøre det lettere at skifte internetudbyder. Nye regler kan måske træde i kraft ved årsskiftet. 

Bredbånd internet
Internet og bredbånd kan være en kompliceret sag. Det skal være lettere, at være bredbånskunde, mener Energistyrelsen (Foto: Field Engineer)

Ifølge Finans arbejder Energistyrelsen på, at gøre det nemmere at skifte internetudbyder.

I de kommende uger afholder Energistyrelsen en række møder, der skal ende ud i nye regler for skift af bredbåndsudbyder. Det skriver mediet.

PRISTJEK: Betaler du for meget for din bredbåndsforbindelse?

Der er i dag næsten 2,6 millioner husstande og virksomheder rundt i Danmark, som har en bredbåndsforbindelse. Og mange har måske en udbyder fordi det er besværligt at skifte. Det kan også være fordi, at der reelt er en fastlåst situation i et område, hvor en antenneforening ikke vil lukke konkurrenter som Fastspeed ind på deres net.

Tidligere har det været mere besværligt at skifte mobilleverandør end det er i dag, men det ska ifølge Energistyrelsen være endnu lettere at være bredbåndskunde.

Bredbåndsbranchen har selv forsøgt at lande en aftale - uden held. Da det ikke er lykkedes, vil Energistyrelsen forsøge at finde et regelsæt, der skal gælde fremover.

Der er flere af bredbåndsudbyderne, som er positive overfor de nye tiltag fra Energistyrelsen. 

Hvornår der er nyt i sagen er uvist. 

En undersøgelse har netop fastslået, at forbrugerne er mindre prisfølsomme efter coronapandemien. De fleste kunder vægter nu stabilitet og hastighed over prisen på bredbåndsforbindelsen. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Mere til historien

På redaktionen håber vi, at Energistyrelsen generelt vil se på konkurrencen på bredbåndsområdet. I nogle områder af landet er bredbåndskunder reelt stavnsbundet. Ikke fordi der ikke er en konkurrerende udbyder, men fordi en lokal forening ikke vil åbne nettet for andre udbydere, selvom det teknisk er muligt.

Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram