Det skal være lettere at skifte internetudbyder

Energistyrelsen arbejder nu på nye regler, der skal gøre det lettere at skifte internetudbyder. Nye regler kan måske træde i kraft ved årsskiftet. 

Bredbånd internet
Internet og bredbånd kan være en kompliceret sag. Det skal være lettere, at være bredbånskunde, mener Energistyrelsen (Foto: Field Engineer)

Ifølge Finans arbejder Energistyrelsen på, at gøre det nemmere at skifte internetudbyder.

I de kommende uger afholder Energistyrelsen en række møder, der skal ende ud i nye regler for skift af bredbåndsudbyder. Det skriver mediet.

PRISTJEK: Betaler du for meget for din bredbåndsforbindelse?

Der er i dag næsten 2,6 millioner husstande og virksomheder rundt i Danmark, som har en bredbåndsforbindelse. Og mange har måske en udbyder fordi det er besværligt at skifte. Det kan også være fordi, at der reelt er en fastlåst situation i et område, hvor en antenneforening ikke vil lukke konkurrenter som Fastspeed ind på deres net.

Tidligere har det været mere besværligt at skifte mobilleverandør end det er i dag, men det ska ifølge Energistyrelsen være endnu lettere at være bredbåndskunde.

Bredbåndsbranchen har selv forsøgt at lande en aftale – uden held. Da det ikke er lykkedes, vil Energistyrelsen forsøge at finde et regelsæt, der skal gælde fremover.

Der er flere af bredbåndsudbyderne, som er positive overfor de nye tiltag fra Energistyrelsen. 

Hvornår der er nyt i sagen er uvist. 

En undersøgelse har netop fastslået, at forbrugerne er mindre prisfølsomme efter coronapandemien. De fleste kunder vægter nu stabilitet og hastighed over prisen på bredbåndsforbindelsen. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Mere til historien

På redaktionen håber vi, at Energistyrelsen generelt vil se på konkurrencen på bredbåndsområdet. I nogle områder af landet er bredbåndskunder reelt stavnsbundet. Ikke fordi der ikke er en konkurrerende udbyder, men fordi en lokal forening ikke vil åbne nettet for andre udbydere, selvom det teknisk er muligt.

TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram