Tjek din pris på bredbånd – betaler du for meget?

4

PRISGUIDE: Min pris på bredbånd var for høj – måske betaler du også for meget?

computer-macbook-kontor
Du kan sandsynligvis spare penge og få en bedre internetforbindelse ved enten vælge en anden bredbåndsudbyder eller kontakte din nuværnede udbyder og spørge om en anden pris eller et andet produkt. (Foto Picjumbo.com)

Den pris på bredbånd du betaler, er muligvis for høj. Årsagen er, ligesom med mobilabonnementer, at der findes MANGE priser på bredbånd – selv indenfor den samme udbyder.

Desuden presses markedet af udbydere som FastSpeed, Telenor og Kviknet, der tilbyder høje hastigheder til en lav pris. Derfor vågner en stor udbyder, som YouSee pludselig og justerer deres priser.

Personligt har jeg oplevet, at min pris hos YouSee for en bredbåndsforbindelse over kabel-tv over natten ændrede sig. Tidligere betalte jeg 319 kroner om måneden for 100/100 Mbit/s, men min nye pris var 269 kroner om måneden for 1000/100 Mbit/s. Altså en markant forbedring af pris og produkt.

Fastspeed og Telenor har presset markedsprisen for en 1.000 Mbit/s forbindelse ned på 249 kroner om måneden. Senere har Hiper også meldt sig på denne bane.

Udbyderne lejer sig ind på blandt andet YouSees kabel-tv net men også hos en række fiberselskaber. Kablet kommer altså fra f.eks. YouSee, mens det er eksempelvis Fastspeed, der står for regning, udstyr og kundeservice.

Tjek prisen på bredbånd til private
(Nedenstående links er sponserede)

  • Fastspeed: Tjek om du kan få Fastspeed til 249 kr./md. – klik her
  • Kviknet: Bredbånd fra 20 Mbit/s – læs mere her
  • Telenor MaxSpeed: 1.000 mbit/s for 249 kr./md. – tjek din adresse her
  • Stofa: Udbyder bredbånd fra 30 til 1.000 Mbit/s – søg adressen her
  • YouSee: Tal med dem og spørg til bedre pris på dit bredbånd – søg her

Den største udfordring for du og jeg som bredbåndskunder er priserne, der kan være svære at gennemskue. Dernæst kan det være svært for mange at afgøre, hvor hurtig en internetforbindelse, der er påkrævet. Du skal vide, at selve forbindelsen ER meget vigtig, men ofte er flaskehalsen i hjemmet selve udstyret og hvordan det er placeret.

Hvad er de laveste priser på bredbånd?

Bredbånd ethernet
249 kroner om måneden for 1.000 Mbit/s er lige nu niveauet for en sådan forbindelse. Denne pris og hastighed kan du have i baghovedet, når du tjekker din pris på bredbånd i dit område.

Som nævnt skal en bredbåndsforbindelse koste omkring 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit/s, men du kan selvfølgelig få bredbånd endnu billigere ved at vælge lavere hastigheder.

Sandheden er nemlig også, at kun de færreste private forbrugere har udstyr, der kan udnytte en 1.000 Mbit/s forbindelse medmindre de sætter et kabel i computerne.

Du skal tjekke din pris på bredbånd i det område, hvor du bor, da priserne er afhængige af lokale aftaler. Der findes således ikke én pris, der dækker hele landet.

OiSTER blok ind

OiSTER tilbyder mobilt bredbånd til en lav pris. Her kan du læse mere om billigt bredbånd hos OiSTER+.

OiSTER blok ud

Kviknet tilbyder i mit område 300/50 Mbit/s for 199 kroner om måneden mens YouSee tager 249 kroner om måneden for en 200/20 Mbit/s bredbåndsforbindelse – men har også 1.000 Mbit/s til 269 og 299 kroner – i hvert fald ifølge listepriserne.

Det skal siges, at Kviknet bruger præcis de samme kabler, som den langsommere og dyrere YouSee forbindelse jeg her nævnte. Så det kan godt betale sig at se sig godt for.

ANMELDELSE: Netgear Nighthawk giver stabilt Wi-Fi 6 til en rimelig pris

En stabil internetforbindelse er blevet rigtig vigtig for mange i forbindelse med hjemmearbejde og hjemmeskole her under coronapandemien, men faktisk slås mange med dårlig bredbåndsdækningen i boligen uden bredbåndsforbindelsen teknisk set fejler noget.

Jeg har lavet en guide til, hvordan du selv forbedrer internetforbindelsen på hjemmearbejdspladsen. Læs guiden til bedre internet her.

Mere til historien

I 2020 kom en række nye routere og Wi-Fi systemer med Wi-Fi 6 ud i butikkerne samtidigt med at flere enheder også fik understøttelse af Wi-Fi 6. I år er næste skrift Wi-Fi 6E. Samsung Galaxy S21 Ultra er en af de første telefoner, der understøtter den nye Wi-Fi standard. Det kræver naturligvis en Wi-Fi 6E kompatibel router.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer