Kan Apple få succes med en foldbar iPhone?

Foldbare smartphones er ikke en succes, men måske kan Apple ændre dette? Det mener en analytiker. Hvad tror du?

Foldbar klaptelefon
Dette er en koncept idé fra Sharp på en foldbar klaptelefon. Apple vil i 2023 lancere en 8-tommer foldbare iPhone, forlyder rygterne.

Markedet for foldbare smartphones er ikke slået igennem. Samsung har givet kategorien et seriøst bud med Galaxy Fold og Galaxy Flip, men det nye telefonformat har ikke løftet taget. Heller ikke Motorolas to generationer af Razr lavede noget særligt væsen af sig.

Ved CES 2020 fortalte Samsung, at de i 2019 havde solgt mellem 400- og 500.000 styks af Galaxy Fold. For hele 2020 har CounterPoint tidligere anslået, at Samsung har solgt over 2 millioner foldbare telefoner.

Til sammenligning solgte Samsung i hele 2020, ifølge Statista, omkring 266 millioner smartphones på verdensplan. Andelen af de foldbare er således forsvindende lille.

Spørgsmålet er, om det foldbare format mest af alt bare fungerer i hovedet på techfirmaerne og at kunderne er ligeglade? I hvert fald er det et fåtal af kunderne hos Samsung, der har taget formatet til sig.

Kan Apple skubbe til markedet for foldbare telefoner?

Der er vedholdende rygter om, at Apple arbejder på en foldbare iPhone med 8 tommer skærm, der skulle komme i 2023. Men hvis ikke en spiller som Samsung kan, hvad skulle så argumentere for, at Apple kan vende forbrugernes adfærd i retning af et foldbart format?

Den anerkendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo anslår, at Apple i 2023 vil sælge 20 millioner foldbare iPhones. Det lyder jo helt vildt, hvis markedet pludselig skulle tage fart på den måde.

Er tidligere kommet sent på markedet

Apple har tidligere meldt sig forholdsvist sent på markedet med nye produkt-kategorier.

Da Apple Watch kom var et smartwatch jo ikke ligefrem en nyhed. Men i dag er Apple den største producent af smartwatches. Smartphone fandtes også, da Apple i 2007 kom med den første generation af iPhone.

På tabletmarkedet har stort set alle producenter forsøgt sig, men iPad er nu kongen af tablets og det er ikke meget Samsung, Sony eller andre producenter gør ud af deres Android-tablets.

Med det in mente kunne det jo være, at Apple har fundet en vej ind til det nye format.

Apple har to fordele, som jeg ser det. De kan lære af børnesygdommene fra blandt andet Samsung. Og desuden sidder Apple fuldt ud selv på softwareplatformen, hvor de har tradition for, at kunne trække udviklere af apps med.

Hvis Apple kan producere en stabil hardware, bliver softwaren således nok det mindste problem.

Tilbage i februar 2019 sagde jeg, at man skulle glemme alt om foldbare enheder foreløbigt, hvilket jeg stadig mener. Gense indslaget herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Huawei har også forsøgt sig på markedet for foldbare enheder, men har ikke fået succes. Se et tidligere indslag om Huawei Mate X her.

Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram