Kan Apple få succes med en foldbar iPhone?

17

Foldbare smartphones er ikke en succes, men måske kan Apple ændre dette? Det mener en analytiker. Hvad tror du?

Foldbar klaptelefon
Dette er en koncept idé fra Sharp på en foldbar klaptelefon. Apple vil i 2023 lancere en 8-tommer foldbare iPhone, forlyder rygterne.

Markedet for foldbare smartphones er ikke slået igennem. Samsung har givet kategorien et seriøst bud med Galaxy Fold og Galaxy Flip, men det nye telefonformat har ikke løftet taget. Heller ikke Motorolas to generationer af Razr lavede noget særligt væsen af sig.

Ved CES 2020 fortalte Samsung, at de i 2019 havde solgt mellem 400- og 500.000 styks af Galaxy Fold. For hele 2020 har CounterPoint tidligere anslået, at Samsung har solgt over 2 millioner foldbare telefoner.

Til sammenligning solgte Samsung i hele 2020, ifølge Statista, omkring 266 millioner smartphones på verdensplan. Andelen af de foldbare er således forsvindende lille.

Spørgsmålet er, om det foldbare format mest af alt bare fungerer i hovedet på techfirmaerne og at kunderne er ligeglade? I hvert fald er det et fåtal af kunderne hos Samsung, der har taget formatet til sig.

Kan Apple skubbe til markedet for foldbare telefoner?

Der er vedholdende rygter om, at Apple arbejder på en foldbare iPhone med 8 tommer skærm, der skulle komme i 2023. Men hvis ikke en spiller som Samsung kan, hvad skulle så argumentere for, at Apple kan vende forbrugernes adfærd i retning af et foldbart format?

Den anerkendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo anslår, at Apple i 2023 vil sælge 20 millioner foldbare iPhones. Det lyder jo helt vildt, hvis markedet pludselig skulle tage fart på den måde.

Er tidligere kommet sent på markedet

Apple har tidligere meldt sig forholdsvist sent på markedet med nye produkt-kategorier.

Da Apple Watch kom var et smartwatch jo ikke ligefrem en nyhed. Men i dag er Apple den største producent af smartwatches. Smartphone fandtes også, da Apple i 2007 kom med den første generation af iPhone.

På tabletmarkedet har stort set alle producenter forsøgt sig, men iPad er nu kongen af tablets og det er ikke meget Samsung, Sony eller andre producenter gør ud af deres Android-tablets.

Med det in mente kunne det jo være, at Apple har fundet en vej ind til det nye format.

Apple har to fordele, som jeg ser det. De kan lære af børnesygdommene fra blandt andet Samsung. Og desuden sidder Apple fuldt ud selv på softwareplatformen, hvor de har tradition for, at kunne trække udviklere af apps med.

Hvis Apple kan producere en stabil hardware, bliver softwaren således nok det mindste problem.

Tilbage i februar 2019 sagde jeg, at man skulle glemme alt om foldbare enheder foreløbigt, hvilket jeg stadig mener. Gense indslaget herunder.

Mere til historien

Huawei har også forsøgt sig på markedet for foldbare enheder, men har ikke fået succes. Se et tidligere indslag om Huawei Mate X her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer