Vil Nokia droppe "ren Android"?

Indtil nu har Nokia-telefonerne været med stock Android-versioner, men det er måske snart slut. Det rygtes HMD Global overvejer egen brugerflade.

Nokia 5.4
Nokia 5.4 er en del af Android One-programmet (Foto: MereMobil.dk)

Rigtigt mange Android-producenter har deres egen brugerflade med forskellige grader af tilpasninger lagt oven på Android. HMD Global, som står bag Nokia-telefonerne, har dog kørt med ren Android-version og er en del af Android One-programmet. Det har blandt andet betydet hurtigere opdateringer, da der ikke skal laves en masse tilpasninger.

Men det er måske snart slut. Det skriver Android Central.

HMD Global afslører nye Nokia-telefoner i april

Det rygtes i hvert fald, at producenten ansætter en ”User Experience Designer”, der skal kreere et eget custom Android skin. Kort sagt deres egen grafiske overbygning på Android-brugerfladen.

Præcis hvad den nye ”User Experience Designer” skal lave er uvist. Men HMD Global har altså delt et jobopslag på LinkedIn. Der afsløres dog ikke meget i jobopslaget. Det kan også være, at denne designer skal stå for "brugergrænsefladeelementer som menuer, faner og widgets." Det kan også være, at designeren ”kun” skal modernisere apps for HMD Global.

Vi på MereMobil.dk har rost HMB for brugerfladen og tilgangen til denne. Den rene Android-version virker nemlig rigtigt fint og gør det muligt hurtigt at få opdateringer ud til telefonerne.

Forhåbentlig fortsætter HMD Global med Android One-telefonerne på samme måde som i dag, men noget kunne tyde på, at der blæser nye vinde.

HMD Global har brugt ”den rene Android”, som et af salgsargumenterne. Måske er netop grunden til at købe en Nokia-telefon ved at forsvinde.

5 gode grunde til at købe Nokia 8.3 5G

Vi på MereMobil.dk er spændt på, hvad det ender med, men håber ikke HMD Global ødelægger oplevelsen, som den er i dag på Nokia-telefonerne.

Håber du, at Nokia laver en egen tilpasset brugerflade? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

En af fordelene ved at Nokia (HMD Global) er med i Android One-programmet er, at der garanteres to store Android opdateringer og sikkerhedsopdateringer i op til tre år.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram