Vil Nokia droppe "ren Android"?

Indtil nu har Nokia-telefonerne været med stock Android-versioner, men det er måske snart slut. Det rygtes HMD Global overvejer egen brugerflade.

Nokia 5.4
Nokia 5.4 er en del af Android One-programmet (Foto: MereMobil.dk)

Rigtigt mange Android-producenter har deres egen brugerflade med forskellige grader af tilpasninger lagt oven på Android. HMD Global, som står bag Nokia-telefonerne, har dog kørt med ren Android-version og er en del af Android One-programmet. Det har blandt andet betydet hurtigere opdateringer, da der ikke skal laves en masse tilpasninger.

Men det er måske snart slut. Det skriver Android Central.

HMD Global afslører nye Nokia-telefoner i april

Det rygtes i hvert fald, at producenten ansætter en ”User Experience Designer”, der skal kreere et eget custom Android skin. Kort sagt deres egen grafiske overbygning på Android-brugerfladen.

Præcis hvad den nye ”User Experience Designer” skal lave er uvist. Men HMD Global har altså delt et jobopslag på LinkedIn. Der afsløres dog ikke meget i jobopslaget. Det kan også være, at denne designer skal stå for "brugergrænsefladeelementer som menuer, faner og widgets." Det kan også være, at designeren ”kun” skal modernisere apps for HMD Global.

Vi på MereMobil.dk har rost HMB for brugerfladen og tilgangen til denne. Den rene Android-version virker nemlig rigtigt fint og gør det muligt hurtigt at få opdateringer ud til telefonerne.

Forhåbentlig fortsætter HMD Global med Android One-telefonerne på samme måde som i dag, men noget kunne tyde på, at der blæser nye vinde.

HMD Global har brugt ”den rene Android”, som et af salgsargumenterne. Måske er netop grunden til at købe en Nokia-telefon ved at forsvinde.

5 gode grunde til at købe Nokia 8.3 5G

Vi på MereMobil.dk er spændt på, hvad det ender med, men håber ikke HMD Global ødelægger oplevelsen, som den er i dag på Nokia-telefonerne.

Håber du, at Nokia laver en egen tilpasset brugerflade? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

En af fordelene ved at Nokia (HMD Global) er med i Android One-programmet er, at der garanteres to store Android opdateringer og sikkerhedsopdateringer i op til tre år.

Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Oppo lover opdateringer i længere tid

Oppo-telefonerne opdateres fra 2023 i længere tid.

(mere…)
Google Pixel Tablet til salg – uden lancering!

Google har talt om en Pixel Tablet. Inden den officielle lancering er Pixel Tablet nu set til salg sammen med Speaker Dock.

(mere…)
Sony klar med Android 13 til udvalgte modeller

Sony har netop frigivet Android 13 opdateringen til tre af deres smartphone-modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram